21.03.2017

Pysähtyminen

”Pysähtyminen on luonnollista. Aivan kuin liikkeelläolokin on luonnollista. Näiden vaihtelu on luonnollista. Ei ole siis syytä huolestua, jos sinut pysäytetään. Saatat tuntea, että edessäsi on seinä, joka pysäyttää sinut.

Jalkasi saattavat tuntua raskailta, kuin maahan valetuilta. Nämä tuntemukset ovat syystä sinulle annettu. Se tarkoittaa, että on aika pysähtyä. On aika tunnustella. On aika nousta korkeammalle tasolle ja katsoa tilannetta laajemmasta perspektiivistä. Seinä näyttääkin ylhäältä katsottuna vain kapealta kuorelta, jonka pystyt kiertämään helposti. Betonivalokset jaloissasi saavat syvemmän merkityksen korkeammalta valosta käsin tarkasteltuna. Kaikki tuodaan eteesi syystä. On sinun tehtäväsi pysähtyä löytämään se syy. Syy on oleellinen sinun kasvullesi, kehittymisellesi. Kaikki eteesi tuodut asiat vievät lopulta sinua aina eteenpäin. Välillä saattaa tuntua, että otat askeleita taaksepäin, mutta nekin vievät sinua aina lopulta eteenpäin. Ja paikoilleen pysähtyminen on myös luonnollinen kehityksen osa. Sitä ei tarvitse pelätä. Pysähtyminen ei tarkoita, että olet laiska tai saamaton. Se on ajan ottamista itselle. Itse tiedostat tämän syvällä sisimmässäsi, mutta ympärilläsi oleville ihmisille sen selittäminen saattaa tuottaa haastetta. Sinun ei tarvitse selitellä pysähtymistäsi, jos sinusta tuntuu, että haluat pysähtyä. Enkelit kannustavat sinua tekemään rohkeita päätöksiä elämässäsi ja joskus pysähtyminen on rohkein valinta. Saat aikaa tunnustella tarkemmin vaihtoehtoja sekä tarkentaa päämääriäsi. Kaikki on hyvin. Sinulla on lupa pysähtyä tai olla liikkeessä aivan oman valintasi mukaan. Saat enkeltesi tuen. Aina.”

Oma elämäni tuntuu olevan nyt juuri tällaisessa vaiheessa, että tuntuu hyvältä seisahtua ja hieman tarkennella omia haluamisiaan. Mitä minä haluan elämältäni? Mitä tarkemmin osaan vastata tuohon kysymykseen, sitä täsmällisempiä ”lahjoja” tippuu syliini.

Muistan kirjoittaneeni joulukuussa haaveitani ylös paperille. Yksi nyt mieleeni pompsahtava teema oli matkustelu: kirjoitin ylös haluavani matkustaa paljon ja ehkä voisin jopa asua vähän aikaa ulkomailla. Nyt kun katson kalenteriani, on siellä tiedossa monta ihanaa ulkomaanmatkaa, toiset lyhyempiä Euroopan reissuja ja toiset pitempiä Euroopan ulkopuolelle suuntautuvia. Matkat ovat vain tulleet eteeni ja olen niihin tarttunut. Vielä ei ole tiedossa ulkomaillemuuttoa. Vielä.

Minusta tuntuu hyvältä irrottautua ympäristöstäni hetkeksi juuri nyt. Tavallaan koen pysähtyväni matkustamalla. Hassultahan se kuulostaa, tiedän. Minusta tuntuu siltä, että lähtiessäni hetkeksi muualle tutusta ympäristöstä saan tilaa itselleni tunnustella miltä minusta oikeasti tuntuu. Asiat saavat oikean perspektiivin sekä tärkeysjärjestyksen elämässäni. Kärpäsestä ei pääse syntymään härkästä. Välillä täytyy mennä kauas nähdäkseen lähelle. Kliseistä, mutta totta.

Mieleeni nousee ajatus siitä, että myös liikkeellä ollessaan voi olla pysähtynyt. Ja toisaalta pysähtyessään voi olla liikkeessä. Saattekohan kiinni? Ensimmäinen vaihtoehto voi olla hieman negatiivisemmalta kannalta katsottuna esimerkiksi sellainen, että pitää itsensä liikkeessä jopa väkinäisesti peläten pysähtymistä. Tuolloin ihminen on oikeasti sisäisesti täysin pysähtynyt tai paremminkin sanottuna jumissa. Itsensä kohtaaminen pelottaa niin paljon, että haluaa täyttää elämänsä ja ajatuksensa liikkeellä, ettei tarvitsisi pysähtyä oikeasti miettimään liikaa omaa elämäänsä ja valintojaan. Pysähtyminen ollessaan liikkeessä voi toisaalta myös tarkoittaa sitä, että ei tarvitse fyysisesti pysähtyä voidakseen löytää seesteinen pysähtyneisyys mielessään ja sydämessään. Uskoisin tämän vaativan paljon harjoittelua. Ja ehkä se ei välttämättä onnistu meiltä kaikilta. Mutta soisin sen silti olevan yksi mahdollisuus.

Tarkastelenpa vielä tuota toista näkökulmaa: mitä voisi tarkoittaa liikkeessäolo vaikka on pysähtynyt? Mielenliike ja ajatukset tulevat heti mieleeni. Fyysinen keho voi olla täysin pysähtynyt, mutta mieli voi liikkua hyvinkin vilkkaasti. Meditoidessa muuten todella ärsyttävä seikka tapahtuessaan. Mielen hiljentäminen ja jopa pysäyttäminen vaatii harjoittelua. Toisilla kehon täysi pysäyttäminen on avain siihen, toisilla ehkäpä liikemeditaatio. Meillä on niin erilaiset persoonat ja taipumukset, että tärkeintä olisi löytää omin tapa juuri sinun mielellesi ja kehollesi rauhoittua.

Mietintöjeni ytimessä on ajatus, että meidän ei tulisi potea huonommuutta, jos emme pysty johonkin mihin kaverimme pystyy. Älkäämme siis vertailko itseämme toisiin. Sallivuus itseämme kohtaan toteuttaa omimmalla tavallamme hiljentymistä tuo meille levon. Yritys änkeytyä väkisin johonkin ympäristön antamaan muottiin missä tahansa asiassa ei yksinkertaisesti vain tuota hyvää oloa. Samoin meidän tulee muistaa pysyä erossa tuomitsemisesta, jos joku ei tee asioita samoin kuin meistä tuntuu hyvältä tehdä. Siinä niitä elämän pieniä ja suuria haasteita itsekullekin.

Jos sanot meditoivasi parhaiten juoksulenkillä, tee niin. Jos haluat täydellisen liikkumattomuuden ja hiljaisuuden meditoimiseen, tee niin. Mutta salli itsesi muuttaa myös käytöntöjäsi. Saatat huomata, että kehosi ja/tai mielesi vaativat välillä hyvinkin erilaista lähestymistapaa tavoitellessasi pysähtyneisyyttä. Rohkaisen sinua kokeilemaan erilaisia hiljentymisen muotoja. Aina voi oppia jotain uutta. Toivon sinulle myös erottelukykyä siihen, että tunnistat millaisesta pysähtymisestä sinun kohdallasi on kysymys: oletko kauhusta kangistunut paikoillesi, mietitkö hämmentyneenä valintojen edessäsi vai oletko levollisesti valinnut seisahtuvasi hetkeksi?

Enkelini sanoin: ota aikaa itsellesi. Olet sen ansainnut!

Toivon maaliskuuhusi rauhaa ja seesteisyyttä sekä aktiivisuutta ja ilonkipinöitä. Ne voivat löytyä samasta paketista. Usko pois.

Rakkauden enkelein,

Tanja Kettumäki

ALH enkelihoitaja

www.selestial.fi

Jaa tämä:
Tanja Kettumäki

Elämää ja enkeleitä blogin takana on lahtelainen ALH enkelihoitaja ja -kouluttaja, regressiohoitaja, perinteisen lääketieteen akupuktuurihoitaja ja muusikko Tanja Kettumäki. Blogissaan hän kirjoittaa kokemuksistaan ja elämästään enkeleiden kanssa. Selestial.fi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net