23.10.2014

Pyhiä paikkoja

Maailmassa on monia paikkoja, sekä luonnossa että rakennuksia, joissa voi kokea pyhien henkisten voimien läsnäoloa.Ranskassa Chartres'n Notre Dame-katedraali on rakennettu pyhän lähteen ympärille paikalle, jossa jo druidit vaalivat henkisyyttä. Samalla paikalla on ollut katedraali neljännellä vuosisadalla ja Neitsyt Marian alttari kuudennella vuosisadalla, joten siellä on harjoitettu Marian kulttia vuosisatoja. Kaikki harjoitettu henkisyys ja korkeampien voimien palvonta on luonut katedraaliin vahvan henkisen ilmapiirin. Koko katedraali on ihme ja tarjoaa patsaineen ja värillisine lasimaalaus-ikkunoineen unohtumattoman henkisen elämyksen. Lisäksi se on yksi Ranskan Notre Dame-katedraaleista, jotka on rakennettu Neitsyen tähtikuvion muotoon. Lukematon määrä ihmisiä on vuosisatojen ellei tuhansien aikana tullut vaikeuksineen ja hartaine rukouksineen Neitsyen pyhäkköön. Katedraalin reliikin syvennyksen edessä koin vahvasti paikalla ennen minua olleiden ihmisten tunnekirjon. Siinä tuntui tuskaa, surua, iloa, kiitollisuutta ja hartautta vavisuttavana tunnelatauksena.

Toisenlaisen unohtumattoman henkisen kokemuksen saimme mieheni kanssa osaksemme Portugalin Fatimassa. Kävelimme valtavan kokoisen pihan poikki kirkkoon, jossa messu oli juuri päättymässä. Sisään astuessamme kuoro lauloi Ave Marian viimeisiä säkeitä. Laulu jatkui vain muutaman minuutin saavuttuamme, mutta niiden aikana ehdimme kokea suurenmoisen yhteenkuuluvaisuuden tunteen muihin läsnäolijoihin. Se oli mykistävä ja sydäntä koskettava, riemullinen ja vapauttava kokemus meille, jotka emme ole katolisia. Koimme silti kuuluvamme joukkoon.

Se on myös osoitus siitä, miten mahtava ja voimia antava henkinen kokemus voi olla. En enää ihmettele, että katoliset käyvät kirkossa saamassa uusia voimia elämänsä koettelemuksista selviämiseen.

Löytyy pyhiä paikkoja lähempääkin. Meille Tuuloksen Pyhälle Birgitalle omistettu kirkko on läheisin ja rakkain. Jo ensimmäisellä, ohikulkumatkalla tapahtuneella käynnillämme koimme pyhyyden läsnäolon. Kerran vaikeassa tilanteessa ollessamme Neuvonantaja kehotti meitä menemään sinne. Siellä kohtasimme enkelin. Mieheni näki hänet valo-olentona. Minä en pysty siihen, mutta koin silmät suljettuina, että lähellämme on valtava henkinen voima. Saimme rauhan sieluumme ja uusia voimia.

Viimeisin käynti tapahtui elokuun puolessa välissä. Olimme joutuneet kokemaan keskiviikkoiltana pelottavan ja järkyttävän ja uhkaavan kokemuksen, joka vei yöunet. Torstaina edellisen illan tapahtuma ahdisti ja pelotti, olimme molemmat aivan hajalla. Tiesimme, että meidän piti hakea apua ja sielunrauhaa Pyhän Birgitan kirkosta. Soitin Tuuloksen seurakuntaan ja kysyin pääsemmekö käymään kirkossa. Avulias mieshenkilö lupasi avata meille oven. Istuimme rauhoittumassa ja kokoamassa itseämme. Mieheni henkisen kokemuksen kautta saimme varmuuden siitä, ettei kukaan voi todella vahingoittaa meitä, meitä suojellaan. Minä koin järisyttävän tunteen rinnassani.

Alttarin oikealla puolella rukoilevaa Kristusta esittävän maalauksen edessä mieheni näki rukoilevan valoa hohtavan olennon. Siirryimme hänen eteensä muutaman metrin päähän ja saimme kokea valo-olennon lähestyvän meitä ja ympäröivän meidät valollaan. Sillä hetkellä emme pystyneet ottamaan vastaan sen enempää, mutta asioita on selvennetty ja meitä autettu muuttamaan epäoikeudenmukainen tapahtuma henkiseksi voitoksi ja taiteelliseksi ilmaukseksi.

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net