28.09.2013

Puoluepolitiikasta

Puoluepolitiikka toimii peilinä siitä, mitä olemme mieltä mistäkin asiasta. Se tuo esiin elämän eri puolet nähtäville ja kuultaviksi. Emme voi ajatella, että mikään puolue yksin voisi ajaa kaikkien kansanryhmien asiaa, vaan tarvitaan eri ryhmiä, jotka tuovat esille edustamansa kansanryhmän äänen ja mielipiteen.

Mikään puolue ei yksin ole hyvä tai huono. Kaikkia niitä tarvitaan mahdollisimman monipuolisen kuvan saamiseksi yhteiskunnan eri rakenteista ja luokista.

Kuitenkin ajan myötä eri poliittisten puolueiden asema ja merkitys tulevat vähenemään sitä mukaa kun kansakunnat ja sen kansalaiset alkavat ymmärtämään sen, ettei toisen etu ole minulta pois. Se edellyttää yhteiskunnan rakenteiden rakentamista sellaiseksi, että jokaiselle taataan sellainen elintaso, joka takaa normaalin elämän edellytykset.

Silloin ei tarvitse enää miettiä, mikä on minkin puolueen kannatus, mikä on minkin puolueen etu, vaan mikä on meidän kaikkien etu.

Tulevaisuuden politiikka tulee rakentumaan enemmän sen kysymyksen äärelle, miten voin parhaiten palvella kanssaihmistäni hänen lähtökohdistaan käsin oman eduntavoittelun sijasta. Siihen pyrkikäämme.

                                                                                       Aurelius

 

Jaa tämä:
AM

AM on kanavoinut viisaita tekstejä Aurelius-nimiseltä henkioppaalta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net