21.03.2016

Prosessissa

Millainen minä olen? Kuka minä olen? Se, millaisena pidämme itseämme muuttuu hitaasti, prosessinomaisesti. Olemme omaksuneet itseemme piirteitä pienestä pitäen, vanhemmilta, sisaruksilta, ystäviltä, opettajilta sekä seurustelu- ja parisuhteista. Kypsemmällä iällä myös omilta lapsilta. Oman kuvan muuttamiseen menee aikaa ja tarvitaan ehkä montakin asianhaaraa tukemaan kokemusta muutoksesta suuntaan tai toiseen.

Tämän teeman kanssa olen itse nyt ahertanut, mietiskellyt ja kipuillut. Kun minä muutun, muuttuu myös ympäristöni, ihmisiä ja paikkaa myöten. Kun muutan itsessäni jotain sisältäpäin (ehkä voisi puhua opin sisäistämisestä osaksi omaa itseään), muutun myös ulkoisesti. Tämä järjestys tuntuu minusta luonnolliselta, kun ajattelen muutosta. Mutta huomaan, että itseasiassa tällä hetkellä muutoksesta vastaa kohdallani enemmänkin ympäristöni ja ihmiset elämässäni. He tarjoavat minulle peilin, jota vasten pystyn kyseenalaistamaan oman toimintani, ajatukseni ja uskomukseni. Nämä kyseiset ihmiset ovat ohjattu elämääni suurella rakkaudella, jotta he nostaisivat minussa esiin uusia puolia. Tarkennan: uusia puoli minulle itselleni. Ehkä toiset ovat ne huomanneet, mutta itse olen ollut sokea niille. Minusta tuntuu, että nyt on Tanjan aika todella katsoa peiliin ja tarkentaa ajatusta itsestään.

Muutosprosessia voi näin ollen kuvailla hyvin myös päinvastaisella järjestyksellä: kun elämäni ulkoiset puitteet muuttuvat (ihmiset, paikat), muutun myös minä. Ulkoiset muutokset aiheuttavat sisäisen prosessin. Tämän voi laajentaa koskettamaan myös omaa ulkonäköä. Kun muutan ulkoisesti itsessäni jotain, aiheuttaa se muutoksen myös sisäisillä tasoilla.

Tästä saumattomasti pyörivästä ja toisiinsa sitoutuneista kierteistä vedän sellaisen johtopäätöksen, että on aivan sama miten aloitan muutosprosessini. Huomaan itse helposti vähätteleväni ulkoisten muutosten voimaa ja annan liian paljon painoarvoa sisäisille prosesseille. Minun tulee oppia, että molemmat keinot ovat yhtä arvokkaita ja vaihtelevat ihmisen elämässä juuri oikealla aikataululla. Näin ollen toisen ihmisen muutosprosessin arvioiminen tai siihen osallistuminen tulee tehdä lempeästi ja joustavasti häntä kuunnellen ja tukien. Omien määrätietoisten ja "päällepäsmäävien" neuvojen antaminen tulisi pitää minimissään.

Aur-enkelini kanavointi 1.3.2016

"Lempeys johdattaa sinua. Lempeys puhuu suullasi, sydämelläsi, silmilläsi. Sisäinen on yhtä kuin ulkoinen, ulkoinen on yhtä kuin sisäinen. Niiden erottaminen ei ole tarpeen. Niiden arvon rinnastaminen ei ole tarpeen. Ulkoiset muutokset vievät sinut eri reittiä pitkin paikkaan, jossa pääset kiinni tärkeään oppiläksyysi. Sisäinen reitti pursuaa sinusta upealla tavalla myös ulospäin niin, että toisetkin pääsevät ihastelemaan muutostasi. Näetkö, kaikki palvelee suurta muutosta. Uskalla muuttua. Anna itsellesi lupa muuttua. Kaikki elämässä on muutosta. Jätä pelko pois. Jätä murhe ja huoli pois. Antaudu muutokseen. Pyydä muutosta. Anna enkeleillesi lupa tulla tuomaan eteesi tilanteita joissa pääset toteuttamaan suurta muutosta elämässäsi, muutosta, joka tuo sinut koko ajan lähemmäs todellista tarkoitustasi tässä elämässä. Muutos on mahdollisuus. Anna elämälle mahdollisuus. Anna itsellesi mahdollisuus. Riko rajoja. Tee asiat päinvastoin kuin yleensä tekisit. Ole rohkea ja heittäydy! Pyydä enkeliltäsi rohkeutta kokeilla uusia toimintamalleja ja ratkaisuja elämääsi. Vanhojen tapojen aika on ohitse. Ne ovat tehneet tehtävänsä ja sinulle annetaan nyt oppia muutosten kautta. Rakasta muutoksia elämässäsi. Ne palvelevat korkeinta parastasi. Ne ohjaavat sinut valoon. Rakkauteen."

Kiitos enkelilleni tästä vahvasta rohkaisusta. Minulla on olo, että aijon kokeilla hänen ohjeitaan ja tehdä asioita hieman totutusta kaavastani poiketen. Tiedostan kyllä, että houkutus mennä vanhan kaavan mukaan on suuri, mutta yritän jo heti kättelyssä tunnistaa henkisen laiskuuteni ja haastaa itseni tilanteissa uudella tavalla. On kaunista huomata, että tilanteet muuttuvat heti, kun muutan omaa käytöstäni. Olen siis oman elämäni kuningatar!

Toivon ja lähetän paljon rohkeutta sekä tietysti rakkautta prosesseihinne!

Lempeydellä, Tanja

 

 

 

 

Jaa tämä:
Tanja Kettumäki

Elämää ja enkeleitä blogin takana on lahtelainen ALH enkelihoitaja ja -kouluttaja, regressiohoitaja, perinteisen lääketieteen akupuktuurihoitaja ja muusikko Tanja Kettumäki. Blogissaan hän kirjoittaa kokemuksistaan ja elämästään enkeleiden kanssa. Selestial.fi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net