13.10.2015

Pelosta rakkauteen

Ihmismielemme on taitava keksimään mitä omituisimpia pelkoja. Kun pääset jostain pelosta irti, saatat huomata, että oletkin jo kehittänyt jonkin uuden pelon. Tästä ei pidä olla huolissaan. Älkäämme pelätkö pelkojamme. Minulle tulee sellainen tunne, että pelot itseasiassa ohjaavat meitä oikeaan suuntaan, ne saavat meidät todenteolla miettimään valintojamme. Ehkä pelko nostaa meissä harkintaa ja saa meidät puntaroimaan eri vaihtoehtoja. Uskon, että pelko palvelee lopulta Rakkautta.

Puhun nyt tietenkin hieman eri tyyppisestä pelosta kuin sellaisesta, joka esimerkiksi lamauttaa ihmisen täysin toimintakyvyttömäksi. Toisaalta, sellainen kaiken alleen peittävä pelko on syystä ihmisessä. Koen, että silläkin on tärkeä tehtävänsä ihmisen kehityksessä. Eli pyörrän puheeni ja laajennan sittenkin puheeni koskemaan kaikenlaista ja kokoista pelkoa. Toisten pelot ovat vain suurempia ja syvemmällä kuin toisten. Toiset kantavat pelkojaan jopa elämistä toisiin, kunnes löytävät keinot sen päättämiseksi.
 
Kun havaitsen pelon itsessäni pyrin katsomaan tilannetta korkeammasta perspektiivista, nousemaan sen yläpuolelle. Keskustelu ja puhuminen tilanteeseen liityvän henkilön kanssa auttaa itseäni paljon. Mutta entä jos toinen osapuoli ei kykene ilmaisemaan itseään sanoin, ei osaa pukea tunteitaan lauseiksi? Tai jos keskustelu ei onnistu jostain muusta syystä? Mitä sitten? Yksin omien tunteidensa, pelkojensa kanssa jääminen ei ole paras vaihtoehto. Keskusteleminen neutraalin kolmannen osapuolen kanssa auttaa ilmaa vaihtumaan, avaa solmuja ja tuo varmasti eri vaihtoehtoja käsitellä ja tarkastella asiaa.
 
Puhukaa rakkaat ihmiset, puhukaa. Avatkaa sanaiset arkkunne ja ilmaiskaa itseänne vapautuneesti. Avatkaa patonne ja päästäkää virtaus lävitsenne. Jonkun mielestä pelkojensa ulospuhuminen voi vahvistaa niitä. Ehkä totta joltain kannalta katsottuna. Mutta minusta pelkojensa havaitseminen ja rehellisesti niistä puhuminen voivat olla myös äärimmäisen vapauttavia kokemuksia. Peloista puhuminen vapauttaa sinut niistä. Voit valita päästää irti pelosta. Jos se tuntuu mahdottomalta toteuttaa täysin 100%:sti, voit valita jonkin tietyn prosentin, joka tuntuu mahdolliselta saavuttaa heti. Pikku hiljaa voit lähestyä täyttä irtipäästöä peloistasi.
 
Kun on itse saanut puhdistavia kokemuksia, joista kaikki eivät ole niitä helpoimpia, avaa se sydäntä entistä enemmän ymmärtämään toisia ihmisiä. Olen saanut sellaista voimaa elämääni, että tuntuu, että perspektiivini elämää kohtaan on laajentunut moninkertaiseksi. Tuolloin esimerkiksi pelot näyttäytyvät toisenlaisilta, tai ehkä niihin suhtautuu erilailla. Myös toisten tuomitseminen jää huomattavasti vähemmälle. Toisaalta en tiedä onko mahdollista täysin päästää kaikista peloista ja tuomitsemisesta irti tässä maallisessa elämässä. Huomaan pelkääväni sekä tuomitsevani siitäkin huolimatta, että tiedostan, ettei niihin ole mitään tarvetta tai syytä. Toisten ihmisten teot ja päätökset tuntuvat joskus vain niin käsittämättömiltä, että ymmärrys on kiven alla. Tuolloin pelko ja tuomitseminen juuri iskevät herkimmin omalta puoleltani. Nämä kaksi tunnetta eivät kulje aina tietenkään käsikädessä, mutta voisin aistia tuomitsemisen kumpuavan pelosta. Toivon tietenkin ja luotan siihen, että niitä esiintyy elämässäni koko ajan vähemmän ja vähemmän.
Olen pyörittellyt tällaisia lauseita mielessäni: vaikeuksien kautta voittoon. Vanhan on ensin kuoltava, jotta jotain uutta pääsee tilalle. Kun jotain palaa tuhkaksi, hedelmöittää tuhka maaperän, josta alkaa kasvaa tilalle jotain ennen näkemätöntä.
 
Oma syyskuuni oli sellaista paloa, että tuhkaakin syntyi runsain mitoin. Oli siis paljon poltettavaa, vanhaa taakkaa, josta irtipäästää. Chakrani reagoivat tähän puhdistukseen hyvin voimakkaasti ja se heijastui fyysiselle tasolle asti. Kipuilu muistuttaa minua ihmisyydestä ja siitä miten nerokkaasti kehomme on yhteydessä sieluumme.
 
Tunnen, että lokakuu on jo hieman helpompaa aikaa. Puhtaalta pöydältä on kevyempi olo lähteä luomaan omaa elämäänsä sellaiseksi kuin haluaa. Voi aivan itse valita esineet ja työvälineet pöydälleen. Siistimmältä pöydältä myös huomaa helpommin, jos siihen pääsee roskia tai ylimääräisiä tavaroita viemään turhaa tilaa.

Aur-enkelini kanavointi 1.10.2015

"Voit luottaa siihen, että pelko on harhaa. Itsesyytökset ovat harhaa. Toisten syyttäminen on harhaa. Ainut todellisuus on Rakkaudessa ja Valossa. Voit vahvistaa valoa ja rakkautta sinussa rakastamalla itseäsi, kunnioittamalla itseäsi, hyväksymällä itsesi. Kaikki muu on toissijaista. Rakkaus tuo ratkaisun. Pelko saattaa viedä sinut kauemmas ratkaisusta tai se voi näyttää sinulle oikean suunnan. Pelko saattaa olla sinulle ponnistuslauta rakkauteen, kun valjastat sen hyvän käyttöön. Kuinka paljon annat pelollesi valtaa, määrittelee se rakkautesi voiman. Pelko on harhaa ja kuvitelmaa. Mitä sinun tulisi muka pelätä? Sinä olet aina turvassa. Sinä olet aina hyvinvoiva. Sillä sinä olet rakkaus."

Puhdistuneena elämäni prosesseissa lähden lokakuussa opiskelemaan Hollantiin Shen-akupunktuuria eli sielun/mielentason hoitoa kiinalaisen lääketieteen kautta opetettuna. Jätän vanhat pelot taakseni ja lähden hommaamaan uusia...! Tunnettehan virnistykseni lauseen takana?!
Puhdasta ja rohkeaa lokakuuta Sinulle!
 
Rakkaudella,
Tanja Saranen
Jaa tämä:
Tanja Kettumäki

Elämää ja enkeleitä blogin takana on lahtelainen ALH enkelihoitaja ja -kouluttaja, regressiohoitaja, perinteisen lääketieteen akupuktuurihoitaja ja muusikko Tanja Kettumäki. Blogissaan hän kirjoittaa kokemuksistaan ja elämästään enkeleiden kanssa. Selestial.fi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net