26.03.2015

Parantavia voimia meissä itsessämme

Olen monesti ihmetellyt sitä, miten monella tavalla mielemme vaikuttaa fyysiseen kehoomme. Ei ole esimerkiksi konsti eikä mikään saada itseään huonolle tuulelle tai pelkäämään ajatuksen voimalla.

Sitä voi testata vaikka ajattelemalla, että jokin tehtävä on ikävää, vastenmielistä, vaikeaa, valmisteluun menee kamalasti aikaa ja se tuntuu hukkaan heitetyltä ajalta. Sen jälkeen voi kokea olleensa oikeassa.

Silloin kun on iloisella mielellä, mikään hankaluus ei tunnu koskettavan samalla tavalla kuin jos on tavallisessa mielentilassa tai apealla päällä. Harmi vain, että tietoinen ponnistelu paremmalle tuulelle pääsemiseksi on paljon vaikeampaa. Silti sitä kannattaa harjoitella.

Kirjoitin aikaisemmin, miten ihmisääni, laulu, voi olla terapeuttista, stimuloida verenkiertoa ja parantaa päänsärkyä. Se vaikuttaa ihmeelliseltä sinänsä, mutta ehkä vielä vaikeampi on kuvitella, että rankan tekemisen aiheuttama lihaskipu voisi parantua ykskaks, mutta niin saattaa käydä.

Useita vuosia sitten olin rehkinyt tuntikausia pesemällä pihasaunaamme. Sen jäljiltä laahustin sisälle selkä niin kipeänä, että oli pakko kävellä kumarassa. Sängylle laskeutuminen sattui hirveästi. Tästä en pysty nousemaan tuntikausiin, tuskailin. Selkään sattui maatessakin.

Sitten puhelin soi. (Tämä tapahtui ennen muinoin, lankapuhelinten aikaan.) Mieheni vastasi ja tuli sanomaan, että eräs kroatialainen ystävämme soittaa. Hän on tullut Suomeen käymään.

Totta kai halusin puhua hänen kanssaan! Mies auttoi minut sängystä ja pääsin jotenkin olohuoneeseen ja miehen auttamana nojatuoliin.

Oli mukava puhua ystävän kanssa ja kuulla miten hänellä meni. Hän oli tullut osallistumaan jollekin kurssille, joka oli niin tiivis, ettei iltaisin ehtinyt mihinkään, ja lennot oli pitänyt ottaa töiden mukaan, hän ei ehtisi käymään, mutta halusi puhua kanssani.

Hän oli aloittanut Werbeck-laulutyön kotimaassaan pioneerina. Hän kertoi ideoista, joita hän oli ryhtynyt toteuttamaan. Teki hyvää kuulla hänen innostustaan ja edistymisestään.

Kun puhelu loppui puoli tuntia myöhemmin, nousin nojatuolista ja tajusin samassa: olin noussut tuolista noin vain, kipeä selkä oli unohtunut, siihen ei sattunut yhtään! Se oli ihme.

Saunan jynssäämisestä rasittuneet lihakset aristivat pari kolme päivää, mutta kipu oli poissa.

Lihakset olivat tietysti rasittuneet ja kipeytyneet, mutta mikä osuus oli pelolla ja uskolla, että kipu kestää kauan? Kukaan ei olisi saanut minua uskomaan, että puolen tunnin päästä selkääni ei koske. En millään olisi järjelläni kyennyt uskomaan sitä.

Miten voisi oppia vaikuttamaan kipuihinsa omalla mielentilallaan? Perusedellytys on kivun unohtaminen. Ajatuksille on tarjottava parempaa tekemistä, mukavaa, mielenkiintoista, inspiroivaa.

Valitettavasti teoria ja käytännön toteutus ovat kaksi eri asiaa, kivun kokemusta ei niin vain pysty unohtamaan omin voimin. Joskus auttaa hyvä kirja, mutta kokemukseni mukaan sitä enemmän vaikuttaa elokuva, siihen on helpompi tempautua mukaan, unohtaa itsensä.

Pari vuotta sitten törmäsin käsitteeseen EFT, Emotional Freedom Technique (Tunteiden vapauttamisen menetelmä) tai tapping, taputtelu. Sen avulla voi parantaa monenlaisia asioita fyysistä kipua myöten.

Se perustuu meridiaanipisteiden stimulointiin taputtelemalla tiettyjä kohtia kehossa. Eri terapeutit käyttävät hieman eri pisteitä, mutta kaikki vaikuttavat.

Pisteitä on päänalueella kulmakarvojen alapuolella silmän sisäsivulla, silmän ulkonurkassa, silmän alla, nenän alapuolella, leuassa leukakuopassa, solisluussa, kainalon alla ja päälaella. Alussa taputellaan toisen käden sormilla toisen käden ns. karate-pistettä. Voi myös taputtaa ranteita vastakkain tai jättää jonkin pisteen väliin.

Olen seurannut paljon Nick Ortnerin työskentelytapaa ja saanut tuloksia sen avulla.

Lisätietoja saa googlaamalla Nick Ortner. Sieltä löytyy tapping-menetelmän esittelyvideo.

Menetelmä on helppo oppia.

Taputellaan

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net