03.05.2018

Osaatko käyttää kehosi parantavia energioita hyvinvointiasi lisäämään?

Miten energioista voi olla minulle todellista hyötyä? Alaselän kivut, iskias, stressi – ei kai niitä energioilla voi parantaa vai voiko? 

Kaikki on energiaa, on kuulemma jo Einstein sanonut. Mitä se tarkoittaa?

Amerikkalainen aivotutkija Jill Bolte Taylor kertoo, että kun häneltä katkesi verisuoni vasemmassa aivopuoliskossa, ja hän nojasi seinään, hänen kätensä rajat liudentuivat seinään, hän ei enää tiennyt missä käsi loppui ja seinä alkoi. Hän ei kyennyt erottamaan pöytää ja ihmistä toisistaan, hänen ja muiden energiat sekoittuivat toisiinsa ja huoneen energiaan.

Donna Eden, holistinen parantaja ja energialääketieteen pioneeri, on lapsesta asti nähnyt energioita, omiaan ja muiden. Hän näkee, kulkevatko energiat niin kuin on tarkoitus, vai onko niissä tukoksia tai kulkevatko ne takaperin tai mahdollisesti yksipuolisesti eikä puolelta toiselle kuten niiden tulisi. Sairaudet näkyvät energiatasolla ennen kuin fyysisiä oireita ilmenee. Energioita voi oppia ohjamaan vaikka niitä ei näkisi, ne voi tuntea.

Alkamalla ohjata näkemiään energioita Donna paransi itsensä mm. allergioista, dysfleksiasta ja lopulta myös MS-taudista, jonka vuoksi hän ei ollut kyennyt kävelemään pariin vuoteen. Nyt yli 70 vuotiaana hän on terveempi kuin nuorena ja lisäksi säteilevän energinen!

Parannuttuaan hän halusi auttaa muita ja aloitti yksityispraktiikan ja on vuosien myötä työstänyt yhdessä miehensä David Feinsteinin kanssa Eden energialääketieteen (EEM) perusteoksen: Energy Medicine - Balancing Your Body's Energies for Optimal Health, Joy and Vitality 1998 ja toinen painos 2008. (Donna Eden "Tasapainota kehosi energiat - löydä paras mahdollinen terveys, tasapaino ja ilo"; Basam Books 2015). Hän on miehensä kanssa luonut Eden energiahoitaja-koulutuksen ja kiertänyt ja kiertää edelleen ympäri maailmaa pitämässä kursseja ja opettamassa energia-itsehoitoja myös yleisötilaisuuksissa ja video-kursseilla.

Mikä merkitys näillä Donna Edenin kehittämillä ja osittain uudelleen löytämillä energiahoidoilla on? Mitä hyötyä niistä olisi sinulle?

Donnan menetelmät auttavat kehoa sopeutumaan nykyelämän vaativiin olosuhteisiin: keinotekoiseen elektromagneettiseen säteilyyn, ravinnon mukana saatuihin kemikaaleihin, ilmansaasteisiin ja stressiin. Niiden avulla voit myös suojautua toisten ihmisten negatiivisilta energioilta.

Kehomme altistuu jatkuvasti näille haitallisille ja myrkyllisille aineille. Stressi, etenkin jatkuva stressi heikentää immuunipuolustusjärjestelmää altistaen kehon sairauksille.

Mikä niissä Donna Edenin menetelmissä on niin erinomaista?

Ensinnäkin ne ovat tehokkaita ja helposti omaksuttavia, useimmat eivät vie kuin muutaman minuutin, niiden avulla voi pysäyttää stressireaktion muutamassa minuutissa ja työstää vanhaa stressiä, jolloin kortisolitaso kehossa laskee.

Kolmoislämmitin-meridiaania rauhoittamalla hallitset paremmin stressiä. Eri menetelmillä voi saada lisää energiaa ja elinvoimaa, ehkäistä flunssan, saada paremman keskittymiskyvyn, imunestejärjestelmän toimintaa tehostamalla pysyt terveenä, pääset eroon päänsärystä ja niska-ja hartiakivuista.

Minä uskoin pitkään, ettei Donnan energiahoidoista ole apua alaselän vaivoihin, mutta kun kuulin, että ne saattavat johtuakin munuaisista, päätin kokeilla.

YouTubesta (Donna Eden Energy Medicine) löytyy useita munuaisiin ja alaselkään vaikuttavia minuutin parin ohjeita, joita tekemällä olen pääsemässä eroon iskiaskivuista. Niiden sanotaan johtuvan siitä, että hermo jää puristuksiin nikaman väliin.

Miten sitten jotkut munuaisten toimintaan vaikuttavat jutut voisivat auttaa siihen?

Tiedetään, että kipu syntyy aina aivoissa, vaikka se tuntuisi missä. Kiputuntemukset kulkevat sähköisinä signaaleina hermopäätteitä pitkin aivoihin, ja aivot tulkitsevat viestin kivuksi. Sen voimakkuus taas riippuu siitä, miten aivot sen tulkitsevat. Siihen vaikuttavat aikaisemmat kokemukset ja omaksumasi käsitykset kuten jos uskot, että kun hermo on puristuksissa, sille ei voi mitään.

Kipukohta on voinut jo parantua, mutta hermoston kipuradat, jotka ovat joutuneet häiriötilaan, ovat herkistyneet kivulle. Silloin pieninkin kipuun vivahtava tuntemus voi saada kivun aktivoitumaan.

Se aivojen alue, jolla kipu tunnetaan, on läheisesti yhteydessä tunnealueen ja ajatusten muodostumisen alueen kanssa.

Selkäkivuista kärsiviä ehkä helpottaa tietää, että vain noin 8 -15 % selkäkivuista johtuu rakenteellisista muutoksista. Joten on mahdollista, että juuri sinä voit päästä alaselän kivuista ja jopa iskiaksesta.

Toinen hyvin helppo harjoitussarja, jota olen tehnyt, löytyy tästä: https://www.facebook.com/jeff.yentzer/videos/10213759329649530/ Kestää noin 15 min.

Sarjan liikkeet ovat todella helppoja ja yksinkertaisia. Ne tehostavat energian virtausta meridiaaneissa ja lihaksissa. Liikkeet voi tehdä, vaikkei ymmärtäisi kaikkea selostusta.

Olen tehnyt sarjaa maaliskuun alusta lähes päivittäin. Aluksi jouduin tekemään jalkoihin liittyvät harjoitukset pelkästään mielikuvaharjoitteina, mutta nyt ne sujuvat jo oikein hyvin.

Lue lisää Donna Edenin stressinhallintakekniikoista kotisivuiltani: https://armiala.com/hyvinvointia/

 

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net