15.09.2014

"On viisaampi lopettaa, ei siitä tänään mitään tule"

Kissaa lukuun ottamatta meitä on kaksi, mieheni ja minä. Olennainen osa elämäämme on tämä tärkeä - en tiedä onko henkilö oikea sana kuvaamaan häntä, mutta olkoon nyt - henkilö, joka seuraa tapahtumia ja puuttuu niihin huomatessaan, ettei asiasta muuten mitään kunnollista tule tai että tuolla tavalla menee mönkään.

Toistaiseksi tämä henkilö, "Neuvonantaja" tai mikä ettei "Työnjohtaja" seurailee miehen puuhailuja. Tai totuuden nimessä on sanottava, etten pysty kuulemaan hänen ohjeitaan kuten puoliso. Minun touhujani kommentoidaan puolison välityksellä. Miten usein näitä kommentteja miehelle tulee, en tiedä. Mies ei aina kerro, ei ainakaan heti. Osa paljastuu myöhemmin jossain yhteydessä.

Pari esimerkkiä: Eräänä perjantaina helmikuun alussa mies oli poraillut reikiä makuuhuoneen komeroiden oviin ilmanvaihdon parantamiseksi ja kittaillut putkimiehen jäljiltä lämpöputkien läpivientejä. Osa putkista on alhaalla lattialistojen yläpuolella, pari takkatason allakin, joten homma edellytti konttausasentoa useassa paikassa.

Selässä sellainen tuntuu, etenkin kun kyseinen mies on perfektionisti, siis hyvin tarkka. Saatuaan kittailut tehtyä mies selkäänsä oikoessaan katseli pihalle olohuoneen ikkunasta miettien, että toisen kompostiastian paikkaa pitäisi siirtää. Maanantaina oli tulossa lämpöpumpun asentajia ja heidän piti saada koneensa ja laitteensa puutarhan puolelle.

"En jaksa nyt, siirrän huomenna", tuumi mies.

"Kyllä vaan on nyt jaksettava, huomenna se jäätyy", kuului Työnjohtajan kommentti.

Ei siinä muu auttanut kuin lähteä hommiin parinkymmenen asteen pakkaseen iltahämärissä.

Pönttö ei meinannut aueta. "Ei tästä mitään tule, ei aukene", mies murisi itsekseen. "Kyllä se aukenee, lapiota väliin, lapion kärki, kyllä se lähtee." Mies oli tottunut luottamaan tähän neuvojaan, ja lähtihän se, mutta sisällys oli jäässä. Ensimmäinen lapionisku ei tehonnut. Rautakangellakaan ei heti sujunut, mutta alkoi lohkeilla, kun muutaman kerran oli lyönyt samaan kohtaan. Mies sai hakemöykyn hajotettua ja pöntön irti, pohjankin, joka oli jäätynyt kiinni.

Lauantaiaamuna oli pakkasta - 28 astetta!

Toinen esimerkki liittyy tuuletustelineen kasaamiseen.

Mies oli suunnitellut vanhoista tarvikkeista puisen tuuletustelineen. Hän oli mitannut ja sahannut siihen osia edellisenä päivänä. Sitten muista töistä selvittyään hän päätti kasata telineen. Hän oli väsynyt, mutta koetti sinnikkäänä ihmisenä silti jatkaa.

Osat eivät näyttäneet sopivan, vaikka hän oli tapansa mukaan mitannut ne huolellisesti. Seisoi siinä ja ihmetteli miten ihmeessä hän oli voinut silti mitata muutaman tukipuun väärin, puuttui 1 cm.

Silloin kuului vierestä: "On viisaampaa lopettaa, ei siitä tänään mitään tule."

Mies tunsi totuuden sanat ne kuullessaan.

Seuraavana aamuna hän meni autotaliin katsomaan osia ja huomasi, että oli eilen muistanut väärin sen, miten oli tuet tarkoittanut.

Miehen kommentti myöhemmin: "Minulle annetaan näköjään sen verran kuin pystyn kulloinkin vastaanottamaan."

Sitten hän huomasi, että häneltä puuttui pari pulttia ja harmitteli, ettei ollut hoksannut ostaa niitä rautakaupassa käydessään.

Työnjohtaja siihen: "Sinulla on ne pultit." "Missä?"

Mies sai mieleensä kuvan työhuoneen kaapin alaosasta, alimmasta laatikosta.

"Ei siellä ole, ne on liian lyhyitä."

"Katso tarkempaan, on siellä."

Tarkempaan katsottuna - tyhjennettyään laatikon tavara kerrallaan - pultit löytyivät laatikosta muovipussiin käärittyinä.

Säästyin yhdeltä pulttijahdilta.

Mies kuvaa tätä tämänlaatuista tiedonsaantiaan niin, että toisinaan hän kuulee selvät sanat. Joskus tulee kuva jollakin tajunnan tasolla. Niin kuuluu käyvän silloin, kun pää on tyhjä, ei jaksa miettiä. Silloin tulee kuva. Aivoihin tulee tyhjä kohta, johon kuva tulee, mielenkuva, ei kuin valokuva.

Tämä tällä kertaa. Kerron toiste miten se lämpöpumppu meille saatiin. Siinä joutui mies todella koville.

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net