28.10.2015

Ole unelmasi

Viime viikolla puhuin siitä, että jos haluamme jonkun unelman toteutuvan, meidän tulee samaistua siihen ilman tarrautumista.

Ajattelin avata tätä vähän lisää, sillä sen lisäksi, että se auttaa unelman toteutumisessa, se auttaa sinua myös nauttimaan elämästä enemmän sekä nyt että silloin, kun unelmasi on toteutunut.

Jatketaan vaikka esimerkkinä minun talonrakennusunelmani käsittelyä. Halutessani elää unelmieni kodissa, minun kannattaa sen jälkeen, kun olen aarrekarttani kasannut ja meditoinut sen äärellä, keskittyä siihen, mikä tämänhetkisessä kodissani on jo kohdillaan ja olla kiitollinen siitä. Sen lisäksi olen läsnä, pidän silmäni ja korvani auki, sekä toimin rakentavasti tilaisuuksien tarjoutuessa.

Jos sitten kohtaan unelmatalon, kuten esimerkiksi somessa törmäsin tähän taloon, joka vaikutti aika unelmalta, voin kiittää siitä, vaikkei se olekaan myynnissä, eikä minulla olisi siihen juuri nyt varaakaan: http://kristakeltanenblog.com/2015/10/interior-taysi-kymppi/. Ehkä asun tuossa talossa jonain päivä tai, mikä parempi, rakennutan samankaltaisen talon perheeni kanssa juuri meille sopivaan paikkaan.

Sitten voin miettiä käytännössä, miten voisin elää jo todeksi elämää tuossa talossa. Ensinnä ihastuin tuohon kylpyammeeseen. Meillä on täällä Amerikan asunnossamme kylpyamme, joten voin sytyttää kynttilän ja sulkea silmäni, jolloin on aika sama, näyttääkö se ulkopuolelle juuri samalta. Sitten takka: kuinka ollakaan viime perjantaina, kun kävimme ulkona syömässä pöytämme vieressä oli aito takka!

Lopulta kaikki näyttää aina kuvissa hyvältä, kun koti on siivottu ja kuvat valaistu oikein. Elämän jäljet sen sijaan eivät aina tyydytä esteettisen silmäni harmonisuuden tarvetta, mikä muistuttaa minua siitä, että mitä isompi talo, sitä enemmän siivottavaa. Eli minulle ei riittäisi pelkästään tuo talo, vaan tarvitsisin myös siivoojan, jos haluaisin ehtiä tehdä muutakin kuin kodin- ja lastenhoitohommia. Eli toteutuneet unelmat luovat usein uusia unelmia, joita ei ole kyennyt ehkä näkemään ollessaan keskittynyt unelmaansa.

Voin lähteä myös vielä abstraktimmalta tasolta liikkeelle saadakseni itselleni kokemuksen unelmani toteutumisesta, sillä minulla on jo kaikki mitä oikeasti tarvitsen. Kuinka pääsen kytköksiin sisälläni olevaan kauneuteen, harmoniaan, rentouteen ja lämpöön, mitä kauniin, siistin, kylpyammeen ja takan omaava koti voisi minulle edustaa?

Yhtenä keinona tuli mieleeni mielenkiintoinen englanninkielinen artikkeli hawajilaisesta terapeutista, joka parantaa ihmisiä lyhykäisyydessään vain ajattelemalla heitä ja toistamalla heille minä ”rakastan sinua” ja ”olen pahoillani”: http://blog.soulvana.com/mind/the-worlds-most-unusual-therapist?utm_source=cm-blog&utm_medium=facebook-share&utm_campaign=soulblog-share.

Kuinka voin siis antaa rakkautta niille osille itseäni, joilla juuri nyt on tarve asioihin, joita unelmataloltani kaipaan? Riittäisikö vain, että sanon itselleni, että ”rakastan sinua” ja ”olen pahoillani”? Mitä tarpeita sinun unelmasi voisi symboloida ja kuinka voisit täyttää nuo tarpeet ilman kyseisen unelman toteutumista? Voisiko ne toteutua sillä, että joku sanoisi sinulle “olen pahoillani” ja “rakastan sinua”? Kuinka voisit olla unelmasi juuri nyt?

jkljjj

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net