08.05.2013

Oikeudesta elää ja kuolla

Maassanne käydään parhaillaan hyvin vilkasta keskustelua siitä, onko ihmisellä itsellään oikeus päättää itse omasta kuolemastaan.

Käytäessä tätä keskustelua usein unohdetaan, että yhtä vähän tai paljon kuin ihmisellä itsellään on oikeus tai mahdollisuus päättää omasta syntymisestään, on hänellä oikeus päättää kuolemastaan. Loppujen lopuksi on kysymys siitä, voinko päättää omasta elämästäni. Oikeus päättää omasta syntymästään tai kuolemastaan ovat vain saman asian eri puolia samalla tavoin kuin kolikossa on kaksi puolta.

Me ihmiset luulemme, ettei meillä ole oikeus päättää omasta syntymästämme. Tämän perusteella ajattelemme, ettei meillä ole siten oikeutta päättää kuolemastammekaan. Todellisuudessa sisimpämme syvimmällä tasolla, sielumme tasolla olemme itse oman elämämme luojia ja olemme siten itse päättäneet myös tänne syntymisestä. Joten voi myös olla mahdollista, että joku, joka haluaa nopeuttaa fyysisesti omaa kuolemaansa, onkin saanut kutsun siihen sielunsa syvimmältä tasolta. Jos pystymme ajattelemaan asiaa tältä kannalta, koko kysymyksen asettelu saa uuden lähtökohdan sille pohdinnalle, mikä on ihmisen oikeus päättää omasta elämästään.

Elämä on ennen kaikkea lahja, mutta sitä on kuolemakin, jos ymmärrämme, ettei elämä lopu fyysiseen kuolemaan. Fyysinen kuolema on kotiinpaluu ja uuden elämän alku.

                                                                                                                    Aurelius

Jaa tämä:
AM

AM on kanavoinut viisaita tekstejä Aurelius-nimiseltä henkioppaalta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net