06.09.2013

Näkökulmista

Jos katsot jotain asiaa omasta näkökulmastasi, ja joku toinen katsoo sitä omasta näkökulmastaan, voi olla että katsotte molemmat asiaa ns. samalta tasolta horisontaalisesti. On myös mahdollista katsoa jotain asiaa ns. vertikaalisesta näkökulmasta, jollin silloin ei ole kysymys vain eri näkökulmasta, vaan eri taajuudesta, eri tasolta tarkastella asiaa.

Kun vaihdamme ajatuksia ja näkökulmia toinen toistemme kanssa, usein unohdamme tämän seikan. Minä en voi saada toista ymmärtämään omaa näkökantaani, jos katson asiaa toisella taajuudella kuin keskustelukumppani. Vastaavasti, jos keskustelen jonkun kanssa ns. samalla tasolla, oman näkökulman perillemeno toiselle on paljon helpompaa.

Sen vuoksi on hyvä yrittää keskustelussa toisen kanssa ottaa ensin selville, millä taajuudella ja tasolla toinen liikkuu ennen kuin edes yrittää saada näkökantaansa toiselle läpi. Kun saat selville toisen taajuuden, voit sitten yrittää sovittaa itsesi tuolle samalle taajuudelle ja tuoda näkökantasi esille tuolla aaltopituudella.

On myös asioita, joita on aivan turha yrittää sovittaa alemmalle taajuudelle kuin ne ovat. Silloin on sinun itsesi hyvä mennä ns. korkeammalle taajuudelle ja yrittää vaikuttaa asiasi etenemiseen toisin keinoin. Se on viisautta.

                                                                                                                    Aurelius

Jaa tämä:
AM

AM on kanavoinut viisaita tekstejä Aurelius-nimiseltä henkioppaalta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net