28.11.2017

Mystisiä asioita tapahtuu

Sunnuntaina tein töitä toimistollamme omassa työhuoneessani, kun sivusilmällä huomasin jonkun kulkevan käytävää pitkin työhuoneeni lasiovien ohitse. Oletin sen olevan Evelinin ja morjestin kuuluvasti häntä. Ihmetys oli suuri, kun ketään muuta ei ollutkaan toimistossa minun lisäkseni?

Eilen olimme Espoossa ja päätimme illalla ajaa vihdoin valmistuneella Länsimetrolla Helsingin keskustaan illalliselle. Kävelimme asunnoltamme noin 300 m Matinkylän metroasemalle ja sieltä tarkoituksemme oli ajaa uudella metrolla Kamppiin. Ajoimme kuitenkin epähuomiossa Rautatientorille asti, jossa jäimme pois. Vaihdoimme vain toiseen suuntaan kulkevaan metroon mennäksemme takaisin Kamppiin. Yllätys oli melkoinen, kun metron kuulutus ja näytöt kertoivat seuraavan aseman olevan Sörnäinen. Siis hetkinen, Sörnäinen? Miten Rautatientorilta pääsee Sörnäisiin kulkematta ensin parin muun aseman kautta? Ihmetys oli vielä suurempi, kun Sörnäisten asemalle saavuttuamme Evelin katsoi metron ikkunoista ja totesi aseman todella olevan Sörnäinen! Jos olisin ollut yksin liikkeellä, olisin ajatellut näkeväni unta tai tulleeni hulluksi, mutta olimme Evelinin kanssa kahdestaan. Pyysin Eveliniä nipistämään minua, sillä tämä ei enää mahtunut minun järkeeni! Insinöörin rationaaliset aivosolut eivät voineet mitenkään ymmärtää tapahtunutta! Sörnäisten jälkeen tuli sitten Hakaniemi, sitten Yliopisto ja sitten Rautatientori. Sitten olisi pitänyt tulla Kampin, mutta tulikin Lauttasaari? Tässä vaiheessa repesimme molemmat nauramaan ja muut matkustajat katsoivat meitä kummissaan. He eivät reagoineet mitenkään tapahtuneeseen, vaikka olimme juuri ajaneet Rautatientorilta suoraan Lauttasaareen. Siinä olisi kuitenkin pitänyt olla kaksi asemaa välissä. Jäimme Lauttasaaressa pois ja vaihdoimme jälleen toiseen suuntaan kulkevaan metroon ja pääsimme, kuin pääsimmekin vihdoin Kamppiin.

Kävelimme räntäsateessa parhaaseen tietämäämme sushi-ravintolaan ja tuon koko matkan mietin juuri kokemaamme? Mitä tapahtui? Miten se on mahdollista? Vielä viime yönä valvoin monta tuntia ja mietin edelleen tuota tapahtunutta ja siinä on edelleen enemmän kysymyksiä, kuin vastauksia? Minulla ei ole vastauksia, on vain kysymyksiä!

Olen lukenut paljon fantasiakirjallisuutta ja aikahypyt kuuluvat monen kirjan teemoihin. Koimmeko me Evelinin kanssa aikahypyn kahteen kertaan? Kerrottakoon vielä se, että me emme olleet alkoholin, emmekä muidenkaan aineiden vaikutuksen alaisina.

Tänään olin työkeikalla Helsingissä ja minun piti käydä kiireessä ostamassa pari työkalua sellaisesta liikkeestä, jossa en ollut koskaan aiemmin käynyt. Minulla oli todella kiire ja tiesin, että tarvitsemieni työkalujen löytäminen omin voimin voisi olla haastavaa. Myyjiä ei tietenkään näkynyt missään. Sitten sisäinen ääneni sanoi, että mene kolme hyllyväliä eteenpäin… Kuuntelin ääntä sisälläni ja löysin sellaisen version tahtomastani käsityökalusta, että sellaisesta en ollut edes osannut koskaan unelmoida - ihan täydellinen! Sitten sisäinen ääni sanoi, että mene kaksi hyllyväliä eteenpäin. Menin ja löysin ne toiset tarvitsemani työkalut!

Mystisiä juttuja, todella mystisiä! Onko tämä nyt sitä 5 D:tä? Eilen tapahtui myös jotain sellaista samankaltaista, ennen tuota metro episodia. Siihen palaan joskus myöhemmin.

 

Jaa tämä:
Jyrki Hämäläinen

"Kuka Minä Olen"- blogin kirjoittaja Jyrki Hämäläinen avaa ovia suomalaisen miehen, insinöörin ja menestyneen yrittäjän sielunmaisemaan. Jykä käyttää blogitekstien inspiraationa Merja Takamäen Kuka minä olen -kirjaa. Jykä on seikkailija, innostuja ja onnistuja. Hänen positiivinen sekä elämää ja ihmisyyttä kunnioittava elämänasenne huokuu hänen teksteistään. Hän etsii, yllättää ja rikkoo rajoja. Myös blogiteksteissään! – Kirsi –

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net