15.12.2016

Miten rukous tavoittaa sen, jonka puolesta se rukoillaan?

Monet meistä rukoilevat rakkaittensa puolesta, kirkkoihin voi jättää esirukouspyyntöjä, on olemassa rukouspiirejä, joiden osanottajat rukoilevat niiden puolesta, joille on esirukousta pyydetty.

Kun olet samassa tilassa henkilön kanssa, jonka puolesta rukoilet, voit nähdä ja kokea miten se vaikuttaa. Entä jos rukouksesi kohde on kaukana, eikä ehkä edes tiedä sinun rukoilevan puolestaan? Uskotko todella, että rukouksesi voi tavoittaa kohteensa?

Rukouksen vaikutuksesta parantumiseen on tehty useita tutkimuksia.

Eräässä kokeessa oli kaksi ryhmää, joista toinen oli kontrolliryhmä ja toiselle kaksi parantajaa lähetti kolmensadan kilometrin päästä rakkautta rukouksen välityksellä. Näiden henkilöiden lihassähkökäyrässä huomattiin merkittäviä jännityksen vähenemisestä ja rentoutumisesta kertovia muutoksia verrattuna kontrolliryhmään.

Millä tavalla rukous voi löytää kohteensa?

Tutkijat puhuvat morfogeneettisistä kentistä tai kuten biologi Rupert Sheldrake morfisista kentistä.

On tieteellisiä todisteita siitä, että mikroskooppiset värähtelyt luovan muodon, liikkeen ja näkymättömän yhteyden kaikelle fyysisessä maailmassa; me elämme näiden mikroskooppisten värähtelyjen meressä. Muoto seuraa kenttää – biologiset rakenteet muodostuvat ja muotoutuvat näkymättömien kenttien mukaan.

Tammenterho sisältää geeniensä ohella valmiin tammen ”henkisen kuvan” morfisessa kentässään. Geenit eivät järjestele kokonaisuuksia, ne järjestelevät osia. Rupert Sheldraken mukaan geeneihin on liitetty ominaisuuksia, jotka ylittävät moninkertaisesti niiden tunnetut kemialliset roolit.

Biologit ovat selvittäneet, että alkio kantaa mukanaan informaatiokenttää, joka ohjaa sen aikuisen muotoonsa ja hallitsee sen vaistomaista käyttäytymistä, ja että nämä muotoa luovat kentät ovat yhtä olennaisia biologiselle kehitykselle kuin geenit itse.

Jo 1940-luvulla Yalen yliopiston hermotutkija Harold Burr käytti perinteistä jännitemittaria versoa ympäröivän sähköisen kentän mittaamiseen. Se muistutti läheisesti kenttää, joka täysikasvuisella kasvilla olisi. Samoin salamanteria ympäröivä kenttä oli suurin piirtein aikuisen salamanterin muotoinen.

Olemme mieheni kanssa puhuneet paljon siitä, miten henkiset voimat vaikuttavat fyysisessä maailmassa. Erään sellaisen keskustelun jälkeen hän kertoi kysyneensä henkiseltä Neuvonantajaltaan, kuinka rukous vaikuttaa siihen ihmiseen, jonka puolesta rukoillaan. Hän sai vastaukseksi:

”On olemassa elämänenergiakenttä, joka lähettää parantavia ja vahvistavia energioita rukouksen kohteelle. Henkilökohtaisesti kohdennettu rukous auttaa sen kohteena olevaa henkilöä saamaan yhteyden tähän elämänenergiakenttään, ja hän saa tarvitsemansa avun.”

Toivon, että nämä ajatukset lisäävät luottamustasi rukouksen, rakkauden ja ajatuksen voimaan auttaa niitä, joille niitä lähetät – myös sinua itseäsi. Rakkauden voimaa maailma tarvitsee.

Sydämellisesti

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net