16.05.2017

Miten minä voin parhaiten palvella maailmaa?

Ensimmäisenä mieleeni tulee vain yksi asia, olemalla itseni, tasapainoinen itseni. Jälleen olemme suuren tai suurten kysymysten äärellä. Miksi minä tai me olemme täällä, täällä maapallolla, Euroopassa, Suomessa? Mikä on minun elämäni tarkoitus?

Tilasin muutamia vuosia sitten netin kautta itselleni Julia Cameronin kirjan ”Tie Luovuuteen”. Kukaan ei ollut minulle suositellut tuota kirjaa, tilasin sen pelkän nimen perusteella. Se on minun mielestäni yksi parhaimmista opaskirjoista omannäköiseen elämään. Muistan, kun luin ensimmäisen kappaleen tuosta kirjasta loppukesällä 2013. Lukiessa syntyi päätös, että tämän kirjan luen loppuun ja teen sen kirjan kaikki tehtävät, vaikka se ottaakin aikaa 12 viikkoa. Kirjan kaksi teemaa nousevat yli muiden. Joka aamu heti herättyäni, kirjoitan vähintään kolme sivua käsin päiväkirjaa. Nousen vaikka puoli tuntia aikaisemmin, mutta pääasia on, että kirjoitan. Toinen suuri teema on se, että joka viikko, teen itseni kanssa ns. taiteilijatreffit eli teen jotain sellaista, jota en ole tehnyt koskaan tai en ole tehnyt pitkään aikaan. Pääasia on, että teen nämä jutut vain itseni kanssa, otan omaa aikaa ja omaa tilaa. Se, mitä teen, niin se on ihan omasta mielikuvituksestani kiinni; menen vaikka luontoon, uimaan, syömään, kahvilaan, kirjastoon, elokuviin, teatteriin, museoon jne., mitä ikinä sitten keksinkin.

Tuota kirjaa lukiessani ja sen viikoittaisia tehtäviä pohtiessani sekä kirjoittaessani mieleeni nousi monenlaisia asioita lapsuudestani ja nuoruudestani, myös aikuisuudestani. Se on kirjan tarkoituskin, sen tarkoitus on herättää jälleen eloon, miettimään ja pohtimaan Sinulle ja minulle tärkeitä asioita ja arvoja. Minun mielilauseekseni aamusivuja kirjoittaessani muodostui kysymyslause; Onko minulla oikeus itseni näköiseen elämään?

Se, että kirjoitan nyt näitä blogitekstejä ja ystäväni kannustavat minua koko ajan kirjoittamaan lisää ja julkaisemaan näitä, niin se antaa minulle valtavasti lisää energiaa. Tämä kirjoittaminen tuntuu todella hyvältä. Tämä kirjoittaminen oli yksi niistä asioista, jotka nousivat pintaan, kun kirjoitin aamusivuja ja tein Tie Luovuuteen -kirjan tehtäviä. Suuri unelmani on edelleen kirjoittaa oma kirja tai kenties jopa useampia. Nämä blogitekstit ovat hyvä tapa aloittaa pienesti tämä mahdollinen ja toivottava kirjailijan urani.

Tuon Tie Luovuuteen voisi kirjoittaa myös toisella tavalla - Tie Luovu Uuteen! Se mielestäni kuvaa tuon kirjan sanomaa paremmin. Meidän pitää luopua vanhasta ja tehdä tilaa uudelle, päästäksemme elämässämme eteenpäin. Parhaiten siis palvelen maailmaa, olemalla oma itseni, haaveilemalla, unelmoimalla ja toteuttamalla itselleni tärkeitä asioita; Rakastamalla ensisijaisesti itseäni!

Jaa tämä:
Jyrki Hämäläinen

"Kuka Minä Olen"- blogin kirjoittaja Jyrki Hämäläinen avaa ovia suomalaisen miehen, insinöörin ja menestyneen yrittäjän sielunmaisemaan. Jykä käyttää blogitekstien inspiraationa Merja Takamäen Kuka minä olen -kirjaa. Jykä on seikkailija, innostuja ja onnistuja. Hänen positiivinen sekä elämää ja ihmisyyttä kunnioittava elämänasenne huokuu hänen teksteistään. Hän etsii, yllättää ja rikkoo rajoja. Myös blogiteksteissään! – Kirsi –

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net