04.04.2017

Mitä minä haluaisin muuttaa tässä maailmassa?

Uskotko, että on kaksi asiaa, jotka ovat osin ristiriidassa kaiken sen kanssa, mitä olen aiemmin kirjoittanut, mutta silti nämä kaksi asiaa, minä olisin jättänyt luomatta, jos olisin ollut Luoja. Arvaatko mitä ne ovat?

Millainen olisi maailmamme, jos meillä ei olisi rahaa, eikä mitään muutakaan vaihdon välinettä, ei oravannahkoja tai kultaharkkoja, ei edes työaikapankkeja? Voisiko sellainen maailma olla mahdollinen? Minä tahtoisin, että sellainen olisi mahdollinen. Eläisimme runsaudessa ja kaikille riittäisi kaikkea. Olisiko sellainen mahdollista?

Minä tiedän olevani erilainen kummajainen tässä maailmassa ja etenkin tässä maassa. Minun ei enää - ainakaan toistaiseksi - tarvitsisi tehdä työtä elantoni vuoksi. Saan ihan riittävästi osinkotuloja yrityksestäni, minä pärjäisin niiden avulla aivan loistavasti. Teen silti töitä, tosin tänään en vielä ole tehnyt lainkaan ns. ansiotöitä. Itseasiassa olen sopinut yhtiökumppanini ja samalla toimitusjohtajamme kanssa uudenlaisesta työaikajärjestelystä omalta osaltani. Tämä idea ei ole omani, vaan lainattu ja sitä tahdon toteuttaa ainakin tämän vuoden. Pidän joka viikko yhden arkivapaan eli teen nelipäiväistä työviikkoa. Sen lisäksi pidän joka kuukausi yhden viikon lomaa. Eikä tässä kaikki, vaan pidän kesällä lisäksi yhden kokonaisen kuukauden kesälomaa.

Samaa periaatetta olen noudattanut alkoholin kanssa jo pari vuotta. Vähintään yhtenä päivänä viikossa en ota lainkaan, yhden viikon kuukaudessa olen alkoholia maistamatta ja tipattoman kuukauden vietän myös joka vuosi. Tipaton kuukausi oli nyt tänä vuonna maaliskuussa. En tosin alkoholia käytä muutoinkaan enää kovin paljoa, olen sitä juonut elämässäni jo ihan riittävästi aiemmin. Tiedätkö, että se on erinomainen aine paeta todellisuutta? Minä olin aiemmin erittäin hyvä pakenemaan itseäni. Oletko ennen kuullut, että ihmiselle tulee avioero, kun hän laittaa alkoholipullon korkin kiinni? Jos et ole, niin nyt tiedät, että minulle kävi juuri niin.

Kesällä 2013, noin viikko juhannuksen jälkeen sanoin illallisella, että tämä on viimeinen lasi viiniä tällä erää, seuraavan kerran otan aikaisintaan juhannuksena 2014. Meni vähän pitkäksi tämä tipattomuus sillä erää ja seuraavan kerran otin alkoholia vasta tammikuussa 2015. Olin yli 18 kk tipattomalla, näytin itselleni, että kykenen pitämään päätökseni. En lyönyt kenenkään kanssa vetoa asiasta, paitsi siis itseni. Sen jälkeen olen noudattanut tuota yllämainittua tipattomuutta, joskin viime kesänä pidin heinäkuusta lokakuuhun noin neljän kuukauden nenänvalkaisun. Ei auttanut, nenäni on edelleen punainen.

Mihin me tarvitsemme alkoholia? Muuhunkin, kuin mahdollisten haavojemme puhdistamiseen tai autojemme tuulilasin puhdistukseen? Voisiko tuon alkoholin liittää samalle listalle rahan kera? Tarpeettomia tässä maailmassa? Alkoholin vaarojen osalta kehottaisin Sinua lukemaan työterveyslääkäri Juhani Seppäsen kirjoittaman kirjan ”Selvästi juovuksissa”, Juhanilla on toinenkin erinomainen kirja ”Hullu työtä tekee”, lue sekin.

Mitäs muuta vielä muuttaisin tässä maailmassa? Viinan lisäksi tietenkin nuo toiset kiroukset eli tupakan ja huumeet olisi voinut jättää keksimättä. Toisaalta, meillä ihmisillä on kummallinen tapa elää elämäämme, sillä syystä ja toisesta meidän pitää näemmä aina välillä huumata itsemme, millä milloinkin. Miksi? Mitään vikaa on tässä todellisuudessamme? Miksi meidän pitää pyrkiä, vaikka millä keinoin, sumentamaan sitä? Miksi me teemme niin? Miksi Sinä teet niin? Uskaltaako joku laskea sitä, että miten paljon alkoholista, tupakasta tai huumeista jne. syntyy negatiivisia kerrannaisvaikutuksia tässä maailmassamme? Verotuloilla noita ei kannata puolustaa, ei edes työpaikoilla.

Mitäs mieltä olette aseista? Minun puolestani nekin voitaisiin kerätä pois ja sulattaa takaisin metalliksi. Miksi meidän pitää tappaa toisiamme tai edes eläimiä ympäriltämme? Aseteollisuus on tietääkseni kolmanneksi suurin teollisuudenala, sitten energian ja lääketeollisuuden koko maailmassamme. Onhan se varmasti merkittävä työllistäjä, mutta tarvitsemmeko silti aseita oikeasti? Aseilla on mukava uhitella, niin olen mediasta ymmärtänyt. Se on jotenkin samanlainen leikki, kuin lapsena vertailimme poikien kanssa sitä, kuka pissaa pisimmälle tai kenen isällä on uusin, hienoin ja suurin auto. Toivon todella, että tässä maailmankaikkeudessa ei synny niin pölhöä valtionpäämiestä, joka päättäisi aloittaa kolmannen maailmansodan. Neljäs mahdollinen maailmansota olisi kuulemma taas sitten nuijasota. Onkohan tarina mahdollisesta Atlantiksesta sittenkin totta? Tässä valossa ajateltuna, niin on voinut hyvinkin käydä, että olemme jo kertaalleen tappaneet toisemme miltei sukupuuttoon? Toivon todella, että olen jälleen väärässä.

Millaista olisi elää ilman kelloa? Tai ilman kalenteria? Toki maapallo edelleen pyörähtäisi kuvitteellisen akselinsa ympäri kerran vuorokaudessa, mutta mitä siitä. Jyvät pistetään maahan keväällä ja sato korjataan talteen syksyllä, ei siihen kelloa, eikä edes kalenteria tarvita, eihän? Minusta kellottomuus ja kalenterittomuus mahdollistaisi meille hetkessä elämisen, ei olisi enää mitään konkreettista apuvälinettä, mihin voisimme aikaamme verrata. Oletko lukenut Tommy Hellstenin kirjoja? Hän on yksi minun suosikkikirjailijoistani, olen Tommyn tavannut pari kertaa ja yhden kirjan olen saanut ostettua häneltä omakätisellä signeerauksella. Emme silti tunne toisiamme. Joka tapauksessa kehotan Sinua lukemaan mielestäni Tommyn parhaimman romaanin, ”Ihmisenpyörän”. Minä olen lukenut sen jo kolmasti.

Jaa tämä:
Jyrki Hämäläinen

"Kuka Minä Olen"- blogin kirjoittaja Jyrki Hämäläinen avaa ovia suomalaisen miehen, insinöörin ja menestyneen yrittäjän sielunmaisemaan. Jykä käyttää blogitekstien inspiraationa Merja Takamäen Kuka minä olen -kirjaa. Jykä on seikkailija, innostuja ja onnistuja. Hänen positiivinen sekä elämää ja ihmisyyttä kunnioittava elämänasenne huokuu hänen teksteistään. Hän etsii, yllättää ja rikkoo rajoja. Myös blogiteksteissään! – Kirsi –

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net