21.01.2016

Mitä jos tapojen muuttaminen olisi suhteellisen helppoa?

Näin vuoden alussa mieli tekee muuttua, päästä eroon joistakin vanhoista tavoista ja luoda uusia parempia käytäntöjä. Useimmiten sellainen on työn ja tuskan takana ja jää helposti kesken, unohtuu, kun tuloksia ei näy. Monet keskenjääneet yritykset turhauttavat.

Jos todella kaipaat muutosta, suosittelen erästä muihin verrattuna helppoa ja yksinkertaista tapaa – ohimoiden naputtelua.

Kuulostaa varmaan oudolta ja uudelta, mutta se on vanha kiinalaisten kivunhallintaan käyttämä menetelmä, joka on löydetty uudelleen 1970-luvulla.

Kinesiologian perustaja George Goodheart havaitsi, että kun naputtelemme ohimo-ja kitaluun välissä olevaa luusaumaa, voimme väliaikaisesti muuttaa aistihavaintoja suodattavaa mekanismia. Naputtelu lakkauttaa tilapäisesti muiden aistien kautta tulevat viestit ja tekee samalla aivot vastaanottavaisemmiksi oppimiselle.

Ohimoiden naputtelussa otetaan huomioon aivokuoren vasemman ja oikean puoliskon eroavaisuus.

Vasen aivopuolisko on useimmilla kriittisempi, skeptisempi ja kielteisempi (se on se sensori, joka torppaa arvostelullaan ideoita ja innostusta). Sen vuoksi sen on helpompi hyväksyä ja omaksua kielteisessä muodossa olevat väittämät. Naputellaan siis vasemmalle puolelle alkaen hiusrajasta korvan yläpuolelta napakasti 8 – 9 kertaa korvan ympärille kolmella keskimmäisellä sormella.

Oikea, luovempi aivopuolisko ottaa herkästi vastaan myönteisiä viestejä, joten myönteiset lauseet naputellaan oikean korvan ympärille. (Vasenkätisillä saattaa olla päinvastoin.)

Valitse tapa, ongelma, asenne tai häiritsevä tunnereaktio, johon haluat muutosta. Määrittele muutos, jota haluat, yksinkertaisesti ja preesensissä niin kuin se olisi jo totta; se kuvaa tulevaisuuden toivottua tilaa. Lauseet kannattaa kirjoittaa paperille.

Muotoile sen jälkeen lause kielteiseksi siten, että merkitys on sama. Esimerkiksi:

Vasemmalle: ”En enää syö mielitekoihin.” Oikealle: ”Syön pysyäkseni terveenä ja hyvinvoivana.” tai ”En enää laiminlyö liikuntaa.” ”Liikun pysyäkseni terveenä ja hyvässä kunnossa.”

Ohimoiden naputtelulla voi muuttaa sellaisia köytöstapoja, joita ei saa hallintaan tahdonvoimalla. Siinä yhdistyy toisto, itsesuggestio ja neurologinen uudelleenohjelmointi. Viesti kantautuu joka puolelle kehoa, koska naputtelu vaikuttaa aivojen ohella jokaiseen meridiaaniin.

Naputellessa ajatusten tulee olla mukana siinä mitä sanotaan, ja sanojen tulee olla yksinkertaisia ja niiden on vastattava arvojamme ja tunteitamme. Ei voi sanoa yhtä ja ajatella toista eikä perustarpeitaan saa yrittää kieltää. Sanojen tulee olla omaa äidinkieltä, että ne tuntuvat mahdollisimman omilta.

On syytä olla tarkka, kun muotoilee toivottua muutosta, ja ajatusten on keskityttävä siihen mitä sanot, ettei käy kuin Donna Edenin esimerkin naiselle, joka halusi laihtua viisi kiloa, mutta lihoi menetelmällä sen sijaan kahdeksan kiloa.

Hänen naputtelunsa kuulosti ihan oikealta: ”En enää pidä kiinni liikakiloista” ja ”Tavoitteeni on laihtua 60-kiloiseksi.”

Syy päinvastaiseen tulokseen oli siinä, että naputellessaan nainen oli ajatellut: ”Ei hemmetti, minulla on slaavilainen ruumiinrakenne, minulla tulee aina olemaan slaavilainen ruumiinrakenne, ja näytän vanhana samalta kuin (lihava) Sophie-täti.”

Hän oli naputellut sitä viisi kertaa päivässä, ja se toimi! Ajatus ja mielikuvat olivat tehokkaampaa itsesuggestiota kuin hyvin muotoillut lauseet.

Kun nainen alkoi naputella vasemmalle puolelle: ”En perinyt Sophie-tädin ruumiinrakennetta.” ja oikealle: ”Perin kehon, joka voi olla hoikka ja notkea”, tulosta alkoi tulla.

Naputtele lauseita neljä viisi kertaa päivässä ainakin viikko. Jos tavat ovat syvään juurtuneet, uudelleen ohjelmointi voi kestää pitempään, jopa kuukauden.

Donna Eden kirjoittaa kirjassaan Tasapainota kehosi energiat (Basam Books, Viisas elämä), että ohimoiden naputtelu on auttanut ihmisiä lopettamaan haitallisia tapoja kuten tupakointi, juominen ja ahmiminen. Se on auttanut heitä vahvistamalla immuunijärjestelmää sairauksissa, parantamalla heidän aineenvaihduntaansa, kun he ovat yrittäneet laihduttaa, ja monessa muussa asiassa.

Kannattaa katsoa Donna Edenin video Reprogramming Thoughts Behaviour and Energy Habits.

Muutenkin, mutta eritoten nyt, kun meillä on meneillään kansallinen talouden korjauskurssi, kannattaa panostaa terveyteensä, ja Donna Edenin Energy Medicin on energialääketieteen klassikkoteos, jossa on paljon hyödyllisiä keinoja oman hyvinvoinnin ylläpitoon.

Elämän muuttamiseen voi saada apua myös www.omanelamaniluoja.fi

Jos haluat, voit vaikuttaa elämänlaatuusi monin tavoin, valinta on sinun. Teet niin tai näin, tämän päivän valintojen tulokset ovat koettavinasi vastaisuudessa.

Toivotan kaikille antoisaa ja innostavaa vuotta

Tammikuisin terveisin

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net