30.11.2017

Mitä hyötyä meridiaaneista on sinulle?

Kiinalaiset ovat tuhansia vuosia parantaneet sairauksia meridiaaneilla olevia akupisteitä stimuloimalla. Oletko tullut ajatelleeksi, että myös sinun kehossasi on samanlaisia meridiaaneja? Ja mitä hyötyä niistä sitten on? Suomalainen terveydenhoito-järjestelmä ei tunne meridiaaneja, ja vain jokunen lääkäri käyttää akupunktiota työssään. Et ole aikonut mennä akupunktiolääkärille, ehkä podet neulakammoakin.

Meridiaanit kuljettavat energiaa samalla lailla suomalaisten kehoissa kuin kiinalaisten.

Meridiaaneista on se hyöty, että ne ovat aina mukana. Niiden tehtävä on kuljettaa energiaa koko kehoosi, kaikille lihaksille ja elimille.

Ehkä ihmettelet edelleen, mitä tekemistä sinulla on meridiaanien kanssa? Kai ne hoitavat hommansa.

Niinhän ne tekevät, mutta meridiaanien energiavirtauksen tielle voi tulla esteitä, ja ne voivat tukkeentua, lukkiutua, virrata takaperin tai jopa alkaa kulkea yksipuolisesti vain toisella puolella kehoa, vaikka niiden kuuluisi virrata puolelta toiselle.

 • Mikä niitä estää?

Esimerkiksi stressi, jolloin stressihormoni kortisolia erittyy kehoon. Se on tarkoitettu ”taistele tai pakene”-reaktion toteuttamiseen, jotta pelastuisit vaarasta. Meidän oloissamme joudumme enää harvoin sellaiseen tilanteeseen, että pitäisi tapella tai juosta karkuun, mutta primitiivinen suojelujärjestelmämme ei tee eroa siitä, onko uhka vaarana henkiinjäämiselle, suutuitko jollekulle vai muistuuko joku vanha vääryys tai moka mieleesi. Mikäli et tee käy taistoon tai lähde käpälämäkeen, kortisoli jää kehoosi ja muuttuu haitalliseksi. Kehoosi on kertynyt muitakin myrkkyjä ilmansaasteista, ravinnon sisältämistä kemikaaleista, keinotekoisista sähkömagneettisesta säteilystä ja lisäksi sinne on jäänyt tunneylijäämiä – haitallisia nekin. Kemialliset myrkyt saavat energiat pysähtymään.

Mutta ei hätää – sinulla on aina mukanasi välineet – omat kätesi – joiden avulla voit puhdistaa kehoasi haitallisista aineista hieromalla imunestejärjestelmän neurolymfaattisia heijastepisteitä. Niitä on eri puolilla kehoa, ja ne kattavat kaikki elimet.

Voit aloittaa vaikka näistä:

 • Hiero rintojen sivua kainalon kohdalta alas ja rintojen alta.
 • Siirrä sitten sormesi rintalastan vierestä solisluun alta noin parin senttiä olkapäiden suuntaan pehmeään kohtaan, ja hiero siitä. 
  Hiero pyörittävällä tai ylös alas liikkeellä. Tiedät osuneesi oikeaan kohtaan, kun löydät kipupisteen. Heti sen vieressä on toinen, ja niiden alla kolmas lymfapiste. 
 • Hiero sitten rintalastaa ylhäältä alas.
 • Rintalastan vierestä kylkiluiden välejä.
 • Sitten pistettä alimman ja toiseksi alimman kylkiluun välistä nännien alapuolelta ja seuraavaksi rintakehän alareunaa.
 • Reisien ulkosivuja hieromalla puhdistaa paksusuolimeridiaania ja reisien sisäpuolia hieromalla ohutsuolimeridiaania. 
  Hierominen laittaa kuona-aineita liikkeelle, joten juo hierottuasi. Voit hieroa muutamaa pistettä tai kohtaa päivässä.
  Näiden pisteiden käsittely energisoi, raikastaa oloa, poistaa kehosta seisovia energioita tunneylijäämiä myöten.

Esimerkiksi maksan tai munuaisten tilaan ei voi vaikuttaa muuten kuin ravinnolla – vai voiko?

 • Kyllä. Voit vaikuttaa elimiisi hoitamalla niitä vastaavia meridiaaneja kuljettamalla käsiäsi meridiaanin kulkusuuntaan joko kehoa koskettaen tai vajaan 10 cm päässä kehosta. Käsissä on sähkömagneettista säteilyä kuten meridiaaneissa, ja sen vuoksi voit ohjata meridiaanien energiavirtaa.

Seuraamalla meridiaania vahvistat sen energiaa. Voit myös huuhdella, puhdistaa, meridiaanin energiaa kuljettamalla kättäsi ensin vastavirtaan pitkin meridiaania ja sen jälkeen seuraamalla kädelläsi energiavirtaa oikeaan suuntaan.

Nämä ovat vain muutamia keinoja, joilla voit itse alkaa hoitaa itseäsi ennalta ehkäisevästi.

Meridiaanien seuraamisesta on YouTubessa Donna Edenin video Tracing meridians with Donna Eden.

 

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net