06.06.2017

Minun itsenäisyyspäiväni

Tänään 23.5. on minun itsenäisyyspäiväni, järjestyksessään nyt kolmas. Nostin hetki sitten Suomen lipun salkoon sen kunniaksi. Kuohuviiniä on jääkaapissa odottamassa ja suklaakakun olen tilannut ja haen sen kohta paikallisesta leipomosta.

Suomi täyttää tänä vuonna 6.12. 100 vuotta. Se on paljon vapautta ja itsenäisyyttä, todella suuren juhlan arvoinen. Minun oma itsenäisyyspäiväni on minulle tärkeä päivä. Minä sain itsenäisyyteni takaisin tasan kolme vuotta sitten ja sitä juhlin itseni kanssa tänään ja vielä koko tämän viikon. Tämän viikon olen lomalla, kuten olin vastaavan viikon myös viime vuonna. Nyt vietän itsenäisyyspäivääni Ranta-Lepolassa - nimensä arvoisessa paikassa.

Minun mielestäni itsenäisyyden tärkein arvo on vapaus. Minä saan ajatella ja puhua sekä toteuttaa itseäni, niin kuin tahdon. Enää minun ei tarvitse kysellä lupaa keneltäkään. Enää ei tarvitse salata asioita, saati valehdella. Nyt voin elää vapautuneesti, itsenäisesti, itseni näköistä elämää. Enää en kysele, enkä arvosteluista välitä. Tämä on minun elämäni ja minulla on vapaa tahto toteuttaa sitä juuri sellaisena, kuin itse tahdon.

Viimeiset neljä-viisi vuotta ovat olleet todella rankkoja aikoja minun elämässäni. Joskus aikoinaan jostain luin, että neljänkympin kriisissä monella miehellä menee elämä kokonaan uusiksi. Voi mennä uusiksi työ, asunto sekä myös parisuhde. Jotkut selviävät ehjin nahoin, joillakin menee kaikki uusiksi. Minulla meni kaksi viimeistä ja työn osalta tehtävänkuvani muuttui varsin radikaalisti. Minä kuitenkin selvisin.

Joku viisas on joskus sanonut, että astia pitää ensin tyhjentää, ennen kuin sen voi uudelleen täyttää. Minun osaltani tyhjennysprojekti on ollut varsin haastava. Elin pari vuotta sitten täysin tyhjää elämää, mikään ei kiinnostanut, saati innostanut. Eniten vain olin ja nukuin. Saatoin istua monta tuntia nojatuolissa tekemättä yhtään mitään. Kerroin näistä tuntemuksistani myös kaikille ystävilleni. Hyvä ystäväni Seppo sanoi silloin, että nauti tyhjyydestäsi. Silloin nuo sanat eivät lämmittäneet, eivät tuntuneet todellakaan hyviltä.

Tänään täällä Ranta-Lepolassa on helppo hengittää. Istun ruokailutilan pöydän ääressä ja näen kolmelta ilmansuunnalta vesistön, etelästä, lännestä ja pohjoisesta. Viime perjantaina sain omat avaimet tänne Ranta-Lepolaan. Oma loma-asunto on ollut suurin unelmani jo yli 20 vuotta ja NYT se vihdoin on totta! Tästä olen unelmoinut, mutta sain vielä enemmän, kuin mitä edes kykenin unelmoimaan. Maailmankaikkeus vastasi unelmaani tavalla, josta olen syvästi kiitollinen – Kiitos!

Jaa tämä:
Jyrki Hämäläinen

"Kuka Minä Olen"- blogin kirjoittaja Jyrki Hämäläinen avaa ovia suomalaisen miehen, insinöörin ja menestyneen yrittäjän sielunmaisemaan. Jykä käyttää blogitekstien inspiraationa Merja Takamäen Kuka minä olen -kirjaa. Jykä on seikkailija, innostuja ja onnistuja. Hänen positiivinen sekä elämää ja ihmisyyttä kunnioittava elämänasenne huokuu hänen teksteistään. Hän etsii, yllättää ja rikkoo rajoja. Myös blogiteksteissään! – Kirsi –

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net