17.08.2012

Minun hyvä ja sinun hyvä

Joskus kuulee kysymyksen, onko aina se, mikä on minun hyvä, myös sinun hyväsi. Onko aina se, mikä on sinun hyväsi, myös minun hyväni. Minun hyväni on se, mikä tekee minulle hyvää, mikä tekee minut onnelliseksi. Sinun hyväsi on se, mikä tekee sinulle hyvää ja tekee sinut onnelliseksi.

Mutta onko se kaikki, jonka kuvittelemme tekevämme meille hyvää ja tekevän meidät onnelliseksi juuri sitä, mitä kuvittelemme sen meille olevan. On paljon asioita, jotka tietyltä tasolta katsottuna voivat lisätä onnellisuuttamme ja avata mahdollisuuksiamme. Mutta ne samat asiat kun vähän pintaa raaputamme osoittautuvatkin olevan meille suorastaan vahingollisia.

Nyrkkisääntönä kai voisi sanoa, että sellaiset asiat, jotka voimme toteuttaa elämässämme ilman että vahingoitamme samalla itseämme tai toisiamme, tekevät meille hyvää. Taas vastaavasti sellaiset asiat, joita teemme niin, että samalla käytämme toinen toisiamme hyväksi tai muulla tavoin vahingoitamme ja myös itseämme niillä satutamme, tekevät meille pahaa.

Voisitko hetken miettiä, mikä sinun elämässäsi on sellaista, joka tekee sinulle hyvää ilman, että se on keneltäkään poissa? Tiedä se, että sinun onnellisuutesi on asia, joka tekee kaikista eniten hyvää myös kanssa ihmisille. Sinun ilosi ja onnellisuutesi luo ympärillesi sellaisen värähtelykentän, että se joko tarttuu muihin lisäten heidän valoaan tai siten, että joku joutuu katsomaan pakostakin omaa varjoaan. Jos niin tapahtuu kanssa ihmisillesi, olet tehnyt heille suuren palveluksen.

Meidän on hyvä myös muistaa, että tekemällä hyvää toisille, meidän ei tule unohtaa omia rajojamme ja tehdä hyvää repien sen hyvän omasta selkänahastamme niin, että olemme sen jälkeen verillä. Sellainenhyvän tekeminen ei auta loppujen lopuksi ketään. Koska sen jälkeen kun olet tehnyt tehtäväsi, olet jo itse toisten autettavissa.

Toisten puolesta uhrautumiseen ainoa motiivi voi olla vain rakkaus. Silloin se, mitä toiselle tekee, ei ole millään tavoin itseltä pois, vaan se on jotain, joka palkitsee sinua hyvin syvällä tasolla ja siinä on korkea värähtely. Aito uhrautuminen ei ole koskaan mitään, johon tekemiseen minulla on pakko tai velvollisuus. Aito uhrautuminen on jotain, jota annan vain koko sydämestäni ja puhtaasta rakkaudesta. Silloin se, mikä on toisen hyvä, on myös aidosti minun hyvä. Silloin minun hyväni on saada palvella puhtaassa rakkaudessa.

                                                                                           Aurelius

Jaa tämä:
AM

AM on kanavoinut viisaita tekstejä Aurelius-nimiseltä henkioppaalta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net