13.10.2014

Minä olen sinä

Minä minä minä. Kuulostaa ihan kirosanalta. Taistelen itsessäni sitä ajatusta vastaan, että olisin itsekäs. Olen saanut kuulla olevani itsekäs. Olenko itsekäs? Olen tullut johtopäätökseen, että ollakseni onnellinen minun tulee oppia olemaan itsekäs terveellä tavalla. Mitä se sitten on?

Uskon, että erillisyys on harhaa; olemme kaikki yhteydessä toisiimme, sädehdimme sisältämme kaikki samaa valoa ja voimaa. Uskoessani, että erillisyys on harhaa, ymmärrän, että itsensä ajatteleminen on itse asiassa toisten ajattelemista. Tällöin minä olenkin sinä. Sinä oletkin minä. Oman persoonansa ja ominaispiirteidensä vaaliminen ihmisyyden nimissä on mielestäni kuitenkin ihan hyvä asia. Jos meidän olisi tarkoitettu ”lillua” pelkästään eteerisesti yhdessä samassa valossa tällä hetkellä, ei meillä olisi näitä hieman raskaita ihmiskehoja ja persooniamme. Opimme kehomme ja persoonallisuutemme kautta niin valtavasti. Teemme kauniita asioita kehomme kautta. Kehollisuus ja persoonallisuus kuuluvat tähän kehitysvaiheeseen ihmisyyttämme. Jokainen ihminen on tässäkin kohdassa juuri omassa kehitysvaiheessaan. Ja hyvä niin.

Kun minä olen sinä, tehdessäni itseni onnelliseksi tekeviä päätöksiä, tulenkin tehneeksi myös sinut onnelliseksi tekeviä päätöksiä. Näennäisesti itsekäs toiminta, jonka tarkoitus on tietenkin lisätä onnellisuutta kyseisen henkilön elämässä, paljastuukin kauniiksi ja herkäksi kudelmaksi, jota ei pysty irrottamaan toisten energiasta. Se, huomaammeko tulleemme onnellisemmaksi toisen tekemistä, ehkä satuttaneistakin valinnoista on meidän jokaisen omalla vastuulla. Mieleeni nousee James Cameronin Avatar-elokuvassa ollut kaunis vuorovaikutus metsän puissa ja kasveissa: sama informaatio kulki juurakoiden välityksellä koko metsän kasvustossa. Miten mieltä ylentävää vertauskuvaa siitä, että todellakin, myös me ihmiset olemme äärimmäisen herkässä vuorovaikutussuhteessa joka hetki toisiimme.  

Näin uskoessani myös yksinäisyys paljastaa todelliset kasvonsa. Emme ole koskaan yksin. Hieman haikeaa ajatella, että niin moni tuntee olevansa elämässään yksin. Aivan turhaan. Kun teemme asioita, joista tiedämme toisen nauttivan, nautimme samalla myös itse. Toisen onnellisuus on myös minun onnellisuutta. Sillä sinä olet minä. Ystävällinen hymy, oven avaus, vierailu toisen luona, oman ajan antaminen toiselle. Nämä asiat eivät ole koskaan meiltä itseltämme pois.

Uskon vakaasti, että sydämemme tunnistaa tilanteet, jolloin on ulkopuolisen silmin toimittava itsekkäästi vain omia tarkoitusperiään seuraten. Aivan samoin, sydämemme tunnistaa myös milloin on aika toimia toisen hyvää ajatellen, näennäisesti itsensä syrjään laittaen. Minä olen sinä. Sinä olet minä. Näiden kahden asian herkkä tasapaino vaatii jatkuvaa tarkkuutta, itsensä kuuntelua.

Tätä ajatusta pyöritellessäni minut valtaa helpotuksen tunne. Ehken olekaan niin itsekäs. Jälleen pääsen kiinni siihen vahvaan, oman sydämeni äänen kuunteluun ja siihen tunteeseen, että seuratessani sitä, en voi mennä kovin paljon sivuraiteelle. Pääni heittää kyllä sopivassa määrin vielä välikommentteja ja sivuhuomautuksia, mutta sydämeni tietää mitä minun tulee tehdä ja minne minun tulee mennä. Niin sanottu järjenääni jää nyt kyllä auttamattomasti sivusta katsojaksi, sillä tätä tyttöä viedään nyt ja vahvasti viedäänkin!

Aur-enkelini kanavointi 1.10.2014

”Rakkaus on kaiken alleen peittävä voima. Sinä olet rakkaus. Rakkauden voima heijastuu jokaisen ihmisen teoissa, sanoissa ja tunteissa. Se on liikkeelle paneva voima. Pelon takaa löytyy rakkaus. Usko vain, näin on. Kun pelko kuoritaan pois, häivytetään taka-alalle, minne se kuuluukin, alta paljastuu ääretön rakkaus. Tee päätöksesi rakkauteen nojaten. Anna sydämesi ohjata sinua. Välillä on hyvä tuntea myös päällään ja ajatuksillaan. Välillä ”järjellä ajattelu” voi olla hyvä suunnantarkistuspiste, jonka jälkeen palaat rohkeaan sydämellä elämiseen. Mutta tiedä, että järjessäsikin on rakkaus mukana. Vahvana ja voimakkaana. Rakastamalla itseäsi rakasta muita. Rakastamalla muita rakastat myös itseäsi.”

Mieleeni nousee jälleen vahvoja suggestioita:

- Rakastan itseäni juuri tällaisen kuin olen.

- Rakastan elämääni, jokaista tilannetta, tapahtumaa ja ihmistä siinä.

- Olen äärimmäisen kiitollinen kaikesta elämässäni.

Ihanaa ja rakkauden täytteistä lokakuuta sinulle rakas Minä/Sinä!

Enkelein,

Tanja

Jaa tämä:
Tanja Kettumäki

Elämää ja enkeleitä blogin takana on lahtelainen ALH enkelihoitaja ja -kouluttaja, regressiohoitaja, perinteisen lääketieteen akupuktuurihoitaja ja muusikko Tanja Kettumäki. Blogissaan hän kirjoittaa kokemuksistaan ja elämästään enkeleiden kanssa. Selestial.fi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net