19.08.2013

Mikä minussa on keskeneräistä

Tämä on kysymys, joka meidän tulisi tehdä itsellemme aina yhä uudelleen erityisesti silloin kun joudumme hankauksiin toisten ihmisten kanssa tai kohtaamme muulla tavoin vaikeuksia. Sillä jokainen haaste elämässämme on meille haaste kasvuun ihmisinä. jokainen haaste itse asiassa haastaa meidät kysymään tämän kysymyksen itseltämme.

Mikäli ohitamme tuon kysymyksen ollessamme haasteen edessä, haaste ei luovuta meistä, vaan ilmestyy eteemme yhä uudelleen kunnes suostumme esittämään itsellemme tuon kysymyksen ja alamme etsimään siihen myös vastausta. Tuo ja kysymys ja siihen etsimämme vastaus on yksi avain polullamme itsemme ymmärtämiseen ja kehittymiseen ihmisenä sitä tavoitetta kohti, jonka olemme tähän elämään tullessamme itse itsellemme asettaneet. Se on väline toteuttaaksemme sitä suunnitelmaa, jonka Isä Jumala on meitä varten varannut, ja kohdataksemme tässä elämässä ne haasteet, jotka ovat meille laitettu oppiläksyiksi ja hyvityksiksi tämän elämämme ajaksi.

Sen vuoksi suosittelen, että kysyt itseltäsi tämän kysymyksen tuon tuostakin. Näin pääset elämässäsi eteenpäin kaikilla sen tasoilla ja sitä mukaa onnellisuutesi ja tyytyväisyytesi elämästä voi vain kasvaa. Löytäessäsi vastauksen tuohon kysymykseen kussakin tilanteessa alat nähdä itseäsi rehellisemmin silmin, jolloin myös tuomitsemisesi toisia ihmisiä kohtaan vähenee ja ymmärrät jokaisen kulkevan vain omaa polkuaan, joka jokaisella on aina keskeneräinen.

Keskeneräisyys on kaunis asia. Se on inhimillisyyttä verrattuna täydelliseen kuvaan Jumalasta. Mutta silti tuo kuva on kaunis. Itse asiassa meidän kuvamme Jumalasta ei voi koskaan olla täydellinen, koska näkökykymme on aina rajallinen. Myös siitä syystä näemme sekä itsemme että toinen toisemme rajallisesti.

Kysymällä tuon kysymyksen haastamme itsemme näkemään sekä itsemme että toinen toisemme entistä täydellisemmin ja entistä rakastavammin. Itse asiassa rakastavat silmät näkevät parhaiten.

Kysyessäsi itseltäsi tuon kysymyksen, älä tee sitä etsiäksesi itsestäsi vikoja, joilla voisit soimata itseäsi. Vaan etsi itseäsi rakastavin ja armollisin silmin niin että samalla otat vastuun siitä, mitä näet itsestäsi ja pyrit kouluttamaan itseäsi hyvään ja uuteen kasvuun. Suokoon Luoja sinulle armon nähdä itsesi sellaisena kuin olet, eikä sellaisena kuin kuvittelet olevasi. Siinä on kasvun avain.

                                                                         Aurelius

Jaa tämä:
AM

AM on kanavoinut viisaita tekstejä Aurelius-nimiseltä henkioppaalta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net