18.04.2017

Mihin asiaan haluaisin vastauksen? Mikä askarruttaa minua tällä hetkellä?

Ihmisen elämässä on kaksi suurta päivää, se, jona hän syntyy, ja se, jona hänelle selviää, että miksi. Näin luki muutama päivä sitten Positiivareiden Ajatusten Aamiaiskattauksessa. Otsikon ensimmäiseen kysymykseen siis löytyy vastaukseni tuosta virkkeestä. Miksi minä olen täällä, tällä Telluksella, täällä Suomessa - Miksi?

Minulla on aina lapsuudesta lähtien ollut erittäin vilkas mielikuvitus. Edelleen, nyt 47 -vuotiaana minun sisälläni, minun päässäni tai sydämessäni puhuu ääni, joka ei ole minun ääneni, vaikka se onkin minussa. Tuo ääni on kertonut minulle viime aikoina toistuvasti, että seuraavan vuoden aikana minulle selviää, että miksi. Sitä päivää odotan, kuin pieni lapsi joulua.

Mikä askarruttaa minua tällä hetkellä? Tämä asia on valvottanut minua viimeisen viikon. Olen nukkunut yöni huonosti ja olen pitkästä aikaa myös turvautunut muutamana iltana nukahtamislääkkeisiin. Viimeisen reilun viikon aikana olen nukkunut keskimäärin vain muutaman tunnin yössä. Rytmini on toki muutenkin nyt sekaisin, kun olimme Kiinassa viime viikon. Tänä aamuna heräsin jo ensimmäisen kerran kolmelta, Kiinan aikaa siis aamukahdeksalta.

Oletko koskaan tutustunut enkelinumeroihin? Juuri nyt tämä tietokoneeni kello on 5.55. Kun tänä aamuna nousin sängystäni ylös ja tein aamutoimeni, vilkaisin kelloa, niin se oli 5.15. Eilen ajoin Espoosta kotiin ja mieleeni tulivat nämä toistuvat viitossarjat, joita olen havainnut siellä ja täällä viime aikoina. Samalla kiinnitin huomioni edellä ajavaan autoon ja sen rekisterinumeroon, tuskin tarvitsee kertoa, mitä näin - 555.

Mitä tuo tarkoittaa, nuo toistuvat vitoset? 555 - Turvavyö kiinni! Suuri elämänmuutos on kohdallasi. Tätä muutosta ei pidä nähdä positiivisena tai negatiivisena, koska kaikki muutokset ovat vain osa elämän kulkua. Ehkä muutos on vastaus rukouksiisi, joten jatka edelleen itsesi näkemistä ja tuntemista rauhan tilassa. Entäpä sitten 515? Ajatuksesi ohjaavat elämäsi muutoksia. Jatka ajatuksiesi ohjaamista haluamaasi suuntaan. Jos muutokset, joita näet tulevan, eivät tyydytä sinua, voit estää tai muuttaa niitä muuttamalla ajatuksiasi.

Tyttäreni kertoi minulle reilu viikko sitten, että hänen äitinsä on myynyt yhdessä aikoinaan rakentamamme omakotitalon. Se ei ollut yllätys, vaan tiesin jo heti erottuamme reilu kolme vuotta sitten, että exäni ei kykene ylläpitämään tuota lähes 300 m2 kokoista omakotitaloa reilun 7000 m2 tontilla. Eron hetkellä aikoinaan hän kuitenkin ripustautui tuohon rakennukseen ja sanoi silloin, että hän ei lähde siitä, kuin vain jalat edellä. Aika muuttaa mielipiteitämme ja hyvä niin. Tyttäreni puhui myös siitä, että he ovat käyneet katsomassa uutta kotia Helsingistä. Sekään ei toisaalta ollut yllätys, sillä jo aikoinaan seurustelumme alussa exäni olisi halunnut muuttaa Helsinkiin, mutta muutti sitten omasta vapaasta tahdostaan minun kanssani pieneen vuokrayksiöön Keski-Uudellemaalle. Eilen aamulla sain sitten exältäni virallisen vahvistuksen sähköpostitse, että tyttäreni puheet pitivät täysin paikkansa. Exäni oli ostanut asunnon Helsingistä. Se oli kolmeen vuoteen ensimmäinen asiallinen meili häneltä. Meillä on erittäin tulehtuneet puhevälit keskenämme, johtuen erostamme.

Exäni toteuttaa nyt unelmaansa ja kunnioitan häntä sen osalta suuresti. Ongelma tai haaste on vain siinä, että meillä on ollut viikko-viikko periaatteella toiminut yhteishuoltajuus ja tyttäreni on minulle kertonut, että hän tahtoisi sen edelleen jatkuvan. Tiedätkö, että mieskin osaa itkeä? Ainakin minä osaan ja nyt minä itken, näen näppäimistön vain sumeasti kyynelteni läpi.

Tyttäreni on myös kertonut niin, että hän haluaa myös muuttaa täältä pois ja senkin asian ymmärrän hyvin. Niin minäkin tahtoisin muuttaa, mutta minun osaltani se ei ole ihan niin yksinkertaista, sillä yrityksellämme on toimipiste täällä ja meillä on useita työntekijöitä. Haasteelliseksi asian tekee vielä se, että oma asuntoni sijaitsee samassa kiinteistössä.

Minä olen koulutukseltani insinööri ja useimmissa asioissa olen insinöörimäisesi hyvin ratkaisukeskeinen. Tämän asian osalta en tiedä ratkaisua. Minun unelmani ei ole muuttaa Helsinkiin, ei edes väliaikaisesti. Silti jostain käsittämättömästä syystä sisäinen ääneni puhuu minulle koko ajan niin, että älä tee mitään, kaikki asiat ovat erinomaisesti ja kaikki menee juuri niin, kuin pitääkin. Minun on vain luotettava siihen, että kaikki asiat ratkeavat, kaikki käy hyvin, vaikka kyyneleet virtaavat nyt jälleen valtoimenaan…

Jaa tämä:
Jyrki Hämäläinen

"Kuka Minä Olen"- blogin kirjoittaja Jyrki Hämäläinen avaa ovia suomalaisen miehen, insinöörin ja menestyneen yrittäjän sielunmaisemaan. Jykä käyttää blogitekstien inspiraationa Merja Takamäen Kuka minä olen -kirjaa. Jykä on seikkailija, innostuja ja onnistuja. Hänen positiivinen sekä elämää ja ihmisyyttä kunnioittava elämänasenne huokuu hänen teksteistään. Hän etsii, yllättää ja rikkoo rajoja. Myös blogiteksteissään! – Kirsi –

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net