13.04.2017

Mietteitä pääsiäiseksi

Maailmalla myllertää, pahuuden voimat herättävät pelkoa ja voimattomuuden tunteita. Haluan jakaa tässä muutamia kohdalle osuneita minua sävähdyttäneitä ajatuksia.

Kristiyhteisön pappisseminaarin opettaja tri Friedrich Benesch piirsi taululle eläinradan keskelle maan ja lausui: "Maa on maailmankaikkeuden keskus, koska Kristus elää täällä." Kristus on maan henki. (Jukka Kuoppamäki kirjassaan Näkyvän takana - maailma jonka etsivä löytää)

Toinen sävähdyttävä, suorastaan järisyttävä asia on hollantilaisen lääkärin, Alankomaiden pedagogisen instituutin NPI:n perustajan, yliopiston professorin ja yhteisökouluttajan tri Bernhard Lievegoedin (1905-1992) lanseeraama käsite "Kristillinen infrastruktuuri", so. miten paljon kristillistä valoa Eurooppa heijastaa. Riittääkö se suojelemaan Eurooppaa?

Kristillinen infrastruktuuri saa voimansa valosta ja rakkaudesta, jota pienet yhteisöt eri puolilla Eurooppaa luovat, ja joka karkottaa tänne pyrkivät demonit. Se elää Euroopan kristillistyneessä maaperässä ja sielullis-henkisessä ilmapiirissä.

Nämä syvästi kristilliset ihmiset luovat näkymättömän voimakentan Euroopan ylle, suojaksi karkottamaan vihamieliset voimat. Tähän työhön tarvitaan meitä kaikkia, sillä jos Euroopassa on henkinen tyhjiö, vihamieliset voimat tulevat ja ottavat sen haltuunsa.

Talvisodan aikana seurakunnissa rukoiltiin rintamalla olevien ylivoimaista vihollista vastaan taistelevien miesten puolesta.

Eräässä kaupungissa, jossa oli paljon rikollisuutta, ryhmä naisia rukoili vuoden päivittäin kello 12 minuutin ajan paremman elämän puolesta. Sen jälkeen he tutkivat tilastoja ja humasivat rikollisuuden vähentyneen ja muutakin parannusta kaupunkilaisten elämässä. Ajatus levisi muihinkin kaupunkeihin.

Wayne W. Dyer kirjoittaa kirjassaan "Ota henkinen voimasi käyttöön", että kun hän oli pitämässä seminaaria, joku oli jättänyt väliajalla hänen pöydälleen lapun, jossa luki:

Kysymys Jumalalle: "Miksi sinä annoit kaikkien niiden ihmisten siellä Denverin koulussa kuolla?"

Jumalan vastaus: "Minua ei enää päästetä kouluun."

Hiljaisen viikon ja kevään tunnelmissa

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net