01.12.2016

Mietteitä ja poimintoja matkan varrelta

Olen kirjoittanut herkkyyksistä useamman kerran, mutta mainitsen tässä vielä muutaman hieman toisenlaatuisen.

Suurissa marketeissa saattaa havahtua siihen, että on kummallisen huono olo, pää voi tuntua pökkyräiseltä, ajatus ei luista ja huimaa. Sellaista voi kokea etenkin kylmäosastoilla. Ilmastointilaitteiston hurina ja kylmälaitteiden sähkön muodostama vahva sähkömagneettinen energiakenttä saavat varsinkin herkkien ihmisten energiat sekaisin. Ostokset joutuu tekemään melkein juoksujalkaa , jotta selviää sieltä pois mahdollisimman nopeasti.

                                                                                       *

Kotona minulla oli tietokone vasemmalla laatikoston päällä aivan työpöydän vieressä, ja havahduin vasta äskettäin siihen, että istuin melkoisessa sähkömagneettisessa kentässä. Oikeastaan mieheni sai minut tajuamaan millaisessa sähkökentässä olin ollut. Hän tunnisti minussa alkavia sähköyliherkkyyden oireita.

Tiesin tietenkin, että säteilyä oli, mutta luulin, etteivät johdot ylettyisi väliseinämän toiselle puolelle, ja että minun olisi vain koetettava kestää.

Tietokoneen säteily on pistävää, ja sen voi tuntea kädellä monen kymmenen senttimetrin päähän laitteesta; näyttöpäätteen säteily on pehmeämpää eikä vaikuta yksinään läheskään yhtä haitallisesti.

Siirsimme tietokoneen näyttöpäätepöydän toiselle puolelle, väliseinän taakse. Huomaan oloni rauhoittuneen.

                                                                                       *

Eräs hankala tilanne, johon ei onneksi joudu kovin usein, on television ostaminen.       Liikkeissä seinät ovat täynnä televisioita, joista kaikista tulee ohjelmaa yhtä aikaa, monelta kanavalta. Tilanne on herkälle ihmiselle kakofoninen: sekava äänivyöry, ympärillä vahva sähkömagneettinen kenttä, ja siinä pitäisi kuulla ja ottaa vastaan nopeasti jaettua tietoa ja ymmärtää ja muistaa se, vertailla laitteiden ominaisuuksia ja tehdä päätös – tilanne on työn ja tuskan takana, ei meinaa onnistua. Jos kohdalle osuu vielä innokas myyjä, joka pajattaa tietoja jatkuvana virtana, ei auta muu kuin hätäinen pakeneminen.

Jos takana on vastaavanlaisia kokemuksia, television ostamista lykkää mielellään mahdollisimman kauan, mutta joskus uusi laite on hankittava. Silloin kannattaa miettiä ensin tarkkaan millaisen haluaa, ja ottaa etukäteen vaikka vähitellen selvää laitteista, niin ei joudu katumaan hätiköityä ostopäätöstä, jonka tekee vain päästäkseen äkkiä pakoon ylivoimaiselta tuntuvaa tilannetta.

                                                                                       ***

Olen parina viime vuonna 4. joulukuuta ottanut omanapuun oksia sisälle, Pyhän Barbaran oksia, joiden tulisi kukkia jouluna, vaan kuinkas kävikään? Toissa vuonna kukat ilmestyivät tammikuun 9. päivä, viime vuonna ne eivät auenneet kunnolla. Sen vuoksi toin tällä kertaa oksat sisälle jo 9. marraskuuta. Nyt niissä näkyy merkkejä nupuista ja seuraan saammeko omenankukkia jouluksi.

Tämä on mukavaa ja tunnelmallista aikaa, pihoissa ja ikkunoilla on hienoja valoketjuja ja ovikransseja.

Laitan kotiin vähitellen adventin ajan tuntua. Uusi jouluinen ovikranssi on paikallaan, laitoin ensimmäisen jouluntuntua tuovan liinan olohuoneen pöydälle ja nyt on sytytetty ensimmäinen adventtikynttilä kynttelikössä. Keittiön seinällä on vanhanaikainen joulutunnelmainen juliste, tonttu poroineen iltahämäräisessä metsässä.

Muutaman joululahjankin olen jo hankkinut ja pakannut ja joulukortit on ostettu.

Olen harjoitellut monen monena adventtina rauhoittumista, joten jospa se nyt jo onnistuisi.

Rauhaisaa adventin aikaa kaikille

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net