14.04.2016

Mieli vaikuttaa kehoon

Mieli vaikuttaa kehoon. Millainen päivästäni todennäköisesti tulee, jos herään aamulla ja ensimmäinen ajatukseni on: ”Hitto vieköön, sataa ja pitää mennä töihin.”

Nousen sängystä väärällä jalalla ja haluttomana. ”Hitto vieköön”-ajatus ei tiedä hyvää. Siitä voi hyvinkin tulla Murphyn lain mukainen päivä, jolloin kaadan kahvia päälleni, vetoketju menee rikki, vaatteeni ovat kissankarvoja täynnä, puhelin jää kotiin ja toheloin missä suinkin voin ja pahimmoillaan levitän huonoa tuulta ympärilleni ja tärvelen muiden päivää.

Eikä päivä taida olla kovin energinenkään, ei virtaa kehoon enforfiinejä immuunijärjestelmää vahvistamaan.

Ajatus ja mieli vaikuttavat terveyteemme laajemminkin.

Yleisesti ajatellaan, että jos jonkun suvussa on tiettyjä sairauksia, jos vaikka äidillä ja isoäidillä oli rintasyöpä tai korkea verenpaine, niin tyttärellä on tavallista suurempi riski saada sama tauti. Asianomainen käy mammografiassa, jossa kysytään onko suvussa ollut rintasyöpää. Joka kerran sellaisessa tilanteessa pelko kirpaisee mieltä: ”On, mutta en minä saa rintasyöpää.” Alitajuntaan jää silti pelonpoikanen – suvussa on rintasyöpää, minä voin sairastua siihen. Pelko voi olla niin suuri, että käy kuten amerikkalaiselle näyttelijättärelle, joka leikkautti terveet rintansa pois, koska hänen äitinsä ja joku muu suvussa oli sairastunut rintasyöpään.

Ihminen antaa pois oman voimansa, jos hän sanoo: – Kuulun riskiryhmään. Sairaus johtuu geeneistäni, olen geenieni uhri, enkä voi sille mitään. Äitini sairastui siihen, minä saan sen ja tyttäreni saa sen.

”Uskomukset ja kulttuurin käsitys asioista ovat voimakkaampia kuin geenisi”, sanoo amerikkalainen tohtori Christiane Northrup, ”ja tunteesi ovat avain.”

Hän tarkoittaa haudattuja tunteita – vihaa, murhetta, katkeruutta, pelkoa – joita et halua tuntea. Sairaus on epätasapainotila, jota on jatkunut vuosia ennen kuin fyysisiä oireita ilmenee.

Sen takia EFT-naputtelu on niin voimakas, koska näihin tunteisiin voi päästä käsiksi, kun niiden vaikutukset ovat vasta energiatasolla ja jopa sitä ennen, akuutissa tilanteessa. Silloin stressitunne ei jää kehoon.

Emme aiheuta itsellemme sairauksia tietoisesti, mutta teemme niin usein elämäntavoillamme.

                                                                 ***

Ennen nykylääketieteen aikoja lääkkeet kerättiin luonnosta. Yrteillä ja muilla kasveilla lääkittiin sairauksia: Digitalista, peltokortetta, silmäruohoa; kamomillaa, virmajuurta (valeriana). Niistä valmistettiin rohdoksia, teetä ja niitä käytettiin kylpyihin. Vesihoidoissa käytettiin lämpimiä ja kylmiä kylpyjä; myös kylmillä ja lämpimillä kääreillä hoidettiin. Aineet ja menetelmät olivat luonnosta ja siten lähellä ihmisen olemusta.

Keski-Euroopassa luonteisten hoitojen perinne jatkuu edelleen koululääketieteen ohella, ja on meillä Suomessakin käytössä kansanperinteen mukaisia hoitoja ja akupunktiota, vyöhyketerapiaa sekä useita muita hoitomuotoja, joissa herätellään kehon omia parantavia voimia ja energioita.

Silti meillä käytetään vielä yleisesti kemiallisia lääkkeitä, eikä kovin monen mieleen tule miettiä mitä ne merkitsevät kehollemme, nehän ovat keholle vieraita aineita. Monet lääkärit vastustavat itsepäisesti homeopatiaa, Antroposofista laajennettua lääketiedettä ja kaikkea muutakin luonnonmukaisempaa hoitoa huuhaana ja jopa vahingollisina; koululääketieteessä sen sijaan pidetään tavallisena, että lääkkeillä on sivuoireita; niitä voi aina hoitaa toisilla lääkkeillä.

Vuosia sitten tädilläni oli lääke verenpaineeseen, ja koska se aiheutti sivuoireita, niihin annettiin toinen lääke; eikä siinä kaikki, sivuoirelääkkeestä tuli uusia oireita ja niihin annettiin kolmas lääke.

Myös toisella tädilläni oli korkeaa verenpainetta, mutta tämä täti ei huolinut lääkkeitä. ”Minä tiedän tarkkaan milloin verenpaine nousee. Se nousee kun suutun, ja tiedän mitkä asiat minua suututtavat.”

Tekeillä olevassa sote-uudistuksessa puhutaan siitä, että kukin saa itse valita missä häntä hoidetaan. Se on hyvä asia, mutta saako myös valita millä tavalla hoidetaan? Eihän ketään painosteta esimerkiksi rankkoihin syöpähoitoihin?

Osoitteesta https://thetruthaboutcancer.com löytyy mielenkiintoista tietoa syövästä ja erilaisista hoitomuodoista. Siellä alkaa näinä päivinä 9-osainen sarja aiheesta. Seurasin sitä edellisellä kerralla ja voin suositella.

                                                                 ***

Voimapäivä – Energialääketiede ja stressinhallinta manifestoinnin tukena

Unelmien toteuttamisesta manifestoimalla ja stressin hallinnasta
sunnuntaina 29. toukokuuta klo 9.30 – 17 Tampereella Ruususalissa.

Minun osuuteeni Voimapäivän ohjelmasta kuuluu muun muassa

– mitä stressissä tapahtuu sekä fyysisellä että energioiden tasolla

– miten voi pysäyttää stressireaktion muutamassa minuutissa ja ohjelmoida sen uudelleen

– 5 minuutin päivittäinen ohjelma, jolla stimuloidaan jokaista kehon elintärkeää energiajärjestelmää ja harmonisoidaan ja tasapainotetaan niitä

– opitaan seuraamaan meridiaaneja ja puhdistamaan ja tasapainottamaan chakroja

– tutustutaan esimerkein EFT-tekniikkaan, jonka avulla voi käsitellä elämän ongelmia ja vaikeuksia

– saadaan EA-pakkaus itsehoitoon

Inna kertoo manifestoinnista ja sen merkityksestä ja pitää ryhmämanifestoinnin.

Tarkempia tietoja saa: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

 

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net