10.03.2015

Mielestä kehoksi ja sanoista lihaksi

Jokin aika sitten käsiini sattui lääkärin kirjoittama kirja, jossa selitetään fysiologiselta kantilta se, kuinka ajatukset ja tunteet vaikuttavat kehoomme ja keho vaikuttaa mieleemme. Olen aina innoissani kun löydän materiaalia, joka selittää empiiriset havaintoni tieteen keinoin ja lisää myös järjen tasolla ymmärrystäni siitä miksi esim. ThetaHealing toimii.

Homma menee näin: Ajatus synnyttää tunteen, joka saa aikaan tiettyjen kemikaalien vapautumisen aivoissa. Nämä kemikaalit kulkeutuvat solukalvolla olevien reseptorien kautta solun sisälle aina tumaan saakka. Tumassa olevassa DNA:ssa ne aktivoivat tietyt geenit, ja se lähettää elimistölle viestin tuottaa juuri tietynlaisia proteiineja. Koska proteiinit ovat fyysisen kehomme rakennusaineita, ajatuksemme ja tunteemme todellakin luovat fyysisen kehomme.

Sama toimii toisin päin. Kun keho on tottunut tiettyihin kemikaaleihin, se haluaa niitä aina vain lisää, ja tuottaa näin ollen sellaisia ajatuksia, jotka synnyttävät sen kaipaamia kemikaaleja. Näin syntyy riippuvuus ja ajattelumme kapenee. Riippuvuutta on monenlaista, fyysistä ja emotionaalista. Ihminen, joka on elänyt kaoottisessa ympäristössä, tulee riippuvaiseksi draamasta ja kaaoksesta ja ahdistuu kun on rauhallista eikä ole mitään ongelmia ratkottavaksi. Kuulostaa järjettömältä ahdistua kun kaikki on hyvin, mutta järjellä ei tässä taipumuksessa olekaan mitään osaa eikä arpaa. Onneksi emme ole ohjelmointimme uhreja.

Omaa ajatusmaailmaansa voi muuttaa. Se edellyttää tietoiseksi tulemista ja vastuun ottoa. Jos haluat tulla tietoiseksi omista rajoittavista ajatusmalleistasi ja tunteista joihin olet koukussa, kokeile seuraavaa: Älä sano mitään negatiivista kokonaiseen viikkoon, ja pysäytä jokainen negatiivinen ajatuksesi myönteisellä vastakohdalla. Voin luvata sinulle, että jossain vaiheessa olosi käy tukalaksi, kun kaikki negatiivinen ohjelmointisi nousee pintaan. Opettajani, ThetaHealingin kehittäjä Vianna Stibal kertoi olleensa räjähdyspisteessä parin päivän kuluttua, kun hän ei voinut kritisoida miestään. Itse olen soveltanut tätä myös. Ensimmäiset päivät sujuivat kuin leikiten hyvissä energioissa, mutta sitten alkoi päätä puristaa. Henkinen paine kasvoi kasvamistaan, kunnes sain kunnon itkukohtauksen. Itkun myötä tuli helpotus ja oivallus: se oli vain alitajuinen ohjelmointini, joka laittoi kapuloita rattaisiin. Lempeästi muutin uskomuksiani ja ohjasin ajatukseni jälleen kohti positiivista.

Uuden mielen ja kehon luominen on prosessi, jossa vaaditaan vanhojen rajoittavien uskomusten muuttamista ja päättäväistä keskittymistä toivottuun lopputulokseen. Sanoilla on voima tehdä asioista totta, joten sanat kannattaa valita viisaasti. Mieti millaisiin keskusteluihin antaudut ja mitä sanot itsestäsi ja elämästäsi. Tänä sosiaalisen median aikana kannattaa miettiä myös sitä, millaisia asioita kirjoittaa muiden ihmisten luettavaksi. Millaisille asioille haluat antaa energiaa? Minkä haluat muuttuvan sanasta lihaksi? Muiden uskomukset ja ajatukset meistä vaikuttavat siihen millaisia meistä tulee ja vedämme puoleemme sitä mitä olemme. Jos haluat kokeilla viikon positiivisuuskuuria, löydät tarkemmat ohjeet sivuiltani.

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net