04.07.2017

Menneet elämät, mielikuvitusta vai totta?

Vuosituhannen vaihteessa burnoutista toipuessani oli yksi juttu ylitse muiden, tiedätkö mikä? Henkinen isoäitini Maareta kertoi minulle regressioterapiasta. En ollut kuullut mitään moisesta asiasta, koko sana ja asia olivat minulle täysin vieraat.

Maareta kertoi, että hän voisi ohjata minulle tuollaisen regression, siis paluun menneeseen elämään, jos niin tahtoisin? Ehdoksi hän kuitenkin asetti sen, että lukisin pari kirjaa ennen päätöstäni. Kirjat olivat ”Kuka olit ennen”, kirjoittajana Heli Sarre ja ”Kohti valoa”, kirjoittajana Denise Linn.

Kirjoissa käsiteltiin varsin kattavasti regressioterapiaa. Regressio eli paluu menneeseen elämään voi olla yhtä hyvin oman mielikuvituksemme luomaa, kuin myös todellista. Siihen ei edes tiede kykene antamaan varmaa vastausta. Regressioterapiaa on tutkittu paljon ja se tiedetään, että useat henkilöt ovat saaneet apua ahdinkoihinsa regressioterapian avulla.

Kirjat luettuani otin yhteyttä Maaretaan ja sovimme ajan ja paikan ohjatulle regressiolle. Tarkkaa päivää en muista, mutta tuo ohjattu regressio pidettiin loppuvuodesta 2000. Ensimmäiseksi Maareta sitoi silmäni ja sitten menin makuulle. Sen jälkeen hän rentoutti minut ruumiinjäsen kerrallaan päästä varpaisiin ja takaisin. Regressio tehdään ns. kevythypnoosissa eli muistaisin kaiken kokemani ja näkemäni terapian jälkeen. Maareta ohjasi minut hissiin ja muistan menneeni ihan perinteiseen 1970 -luvun kerrostalon hissiin, jollaisia olin lapsuudessani käyttänyt usein. Enää en muista, millaista nappia tuolloin painoin, mutta hissi joka tapauksessa lähti ylöspäin.

Hissin pysähdyttyä sen ovet aukesivat ja astuin hissistä ulos. Maareta kysyi, mitä näen? En nähnyt mitään. Oli nimittäin yö ja säkkipimeää. Pikkuhiljaa silmäni alkoivat tottua pimeään ja aloin nähdä jotain. Maareta kysyi, että millainen olin - olinko mies vai nainen? Olin mies, noin neljänkymmenen ikäinen ja olin paimentamassa lampaita. Päälläni oli pitkä tummanpunainen viitta ja toisessa kädessäni keppi sekä leuassani pitkä parta.

Seuraavaksi Maareta kehotti minua menemään syntymähetkeeni tuossa elämässä. Tunnistin lähes kaikki ihmiset ympäriltäni ja osa heistä on lähipiiriäni tämänkin kertaisessa elämässäni, mm. isosiskoni oli myös tuossa elämässä isosiskoni. Regressioteraupettini Maaretan tunnistin myös tuosta elämästä. Hän oli reilusti minua vanhempi ja hän kasvatti minut ja siskoni, kun intiaanit tappoivat omat biologiset vanhempamme tuossa elämässämme. Siksi minä sanon Maaretaa minun henkiseksi isoäidikseni tämän kertaisessa elämässäni.

Tuo regressio vapautti minut monesta pelosta, suurimpana varmasti oli kuoleman pelon voittaminen. Toinen merkityksellinen asia oli tämän kertaisen elämäni ihmissuhteet, tunnistin todella monta ihmistä ja heillä kaikilla on ollut tai on edelleen suuri merkitys minun elämässäni.

Sittemmin Maareta on ohjannut minulle yhteensä viisi eri regressiota. Ne kaikki ovat olleet upeita kokemuksia. Minä olen ollut omissa regressioissani värillisen 3 D -elokuvan päähenkilö, jossa olen pienen aikaikkunan sisällä voinut matkustaa aina syntymästäni kuolemaan.

Tämän kertainen elämäni on toivoni mukaan vasta noin puolivälissä. Tämän elämäni osalta en enää tahdo etukäteen tietää, mitä huomenna tapahtuu tai miten ja milloin kuolen. Se ei kiinnosta minua. Olen kiitollinen siitä, että olen elänyt ennenkin ja tiedän eläväni myös ns. tämänkertaisen fyysisen kuolemani jälkeen. Sillä on merkitystä - minulle!

Jaa tämä:
Jyrki Hämäläinen

"Kuka Minä Olen"- blogin kirjoittaja Jyrki Hämäläinen avaa ovia suomalaisen miehen, insinöörin ja menestyneen yrittäjän sielunmaisemaan. Jykä käyttää blogitekstien inspiraationa Merja Takamäen Kuka minä olen -kirjaa. Jykä on seikkailija, innostuja ja onnistuja. Hänen positiivinen sekä elämää ja ihmisyyttä kunnioittava elämänasenne huokuu hänen teksteistään. Hän etsii, yllättää ja rikkoo rajoja. Myös blogiteksteissään! – Kirsi –

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net