07.01.2014

Melkein enkeli

Joulu meni ja vuosikin vaihtui uuteen. Ilolla toivotan uudet seikkailut, ihanat mielenkiinnonkohteet sekä runsauden tervetulleiksi elämäänne! Lomien aikana olen omassa elämässäni joutunut vastatusten jälleen oman oppiläksyni kanssa: kuinka olla oma itsensä. Miten hankalaa se välillä onkaan! Olen pienestä pitäen ollut kiltti tyttö, jopa syndroomaan saakka. Toisten ihmisten miellyttäminen on jotenkin ihon alla salakavalasti siten, ettei sitä aina edes huomaa. Miellyttämisentarpeen tiedostaminen ja esiin kuoriminen on varmasti yksi oman elämäni tärkeimmistä oppiläksyistä. Uskon, että en ole yksin tämän tunteen kanssa.

Onko sinulle joskus käynyt niin, että rehellisen mielipiteesi ja omien tunteidesi esille tuominen loukkaakin jotain toista ihmistä? Todennäköisesti. Itselleni kävi juuri niin loman aikana ja mikä oli tuossa tapahtumassa hienoa, oli se, että tajusin, etten ollut tehnyt mitään väärää. Jos minulla on huono olo ja ilmaisen sen, voi se olla jollekin läheiselleni vaikea käsitellä. Omien tunteiden ilmaisu sanoina on hieman haasteellista minulle ja kun kerran tuuletan sisintäni ja päästän suustani ulos jotain hieman negatiivista, saattaa se yllättää muita ympärillä olijoita. Kyllä, minulla enkelihoitajalla on myös haasteellisempia päiviä, jolloin elämä ei ole aivan niin valoisaa, kuin sen soisi olevan.

Välillä positiivisuuden, ilon ja valon keskelle vain tulee hämärän pilkahdus, joka tekee valosta entistäkin kirkkaamman. Voin olla heikko ja väsynyt, jos minusta siltä tuntuu. Voin erehtyä ja olla väärässä ilman, että se sulkee yhtään ovea edestäni. Nämä piirteet ja tunteet ovat inhimillisiä. Ne tekevät minusta ihmisen. Ne opettavat minulle äärettömän paljon ihmisyydestä ja itsestäni. Kiitän näitä tunteita ja päästän ne irti, ne ovat vain läpikulkumatkalla. Ja toden totta: oma valoni, sisimpäni tuntuu voimakkaammalta ja varmemmalta pienen tai suuremmankin vastoinkäymisen jälkeen. Hämärä ja pimeys palvelevat kuin palvelevatkin valoa!

Ajatus, että loukkaantuja on itse vastuussa loukkaantumisestaan saattaa aiheuttaa joillekin tunteen, että itseään voi ilmaista aivan miten sattuu, toisia tietoisesti loukaten. Tästä ei mielestäni ole kyse; en soisi toisten mielien pahoittamisen olevan kenenkään päätarkoitus itseään ilmaistessaan. Enemminkin ajattelen, että mitä rehellisemmin pystyt tuomaan julki omat ajatuksesi ja tunteesi syvältä sisimmästäsi, sitä onnellisemmaksi tulet. Mitä onnellisempi olet itsessäsi, sitä enemmän pystyt antamaan muille kanssaihmisillesi. Tuolloin vedät todellakin puoleesi juuri oikeita ihmisiä, jotka ”värähtelevät” samaa taajuutta kanssasi ja tuntevat olonsa mukavaksi vieressäsi. Ne, jotka kokevat olonsa epämukavaksi lähelläsi, poistuvat luontevasti toisaalle. Se ei ole sen kummallisempaa. Siitä on turha tuntea syyllisyyttä tai huonoa omaatuntoa, on täysi mahdottomuus miellyttää kaikkia.

Jatketaan yhdessä elämän opiskelua ihmisyyden ja enkeliyden välimaastossa liidellen, aina valossa kylpien, yhä kirkkaampana loistaen!

Mitä parhainta alkanutta vuotta 2014 kaikille Kuudennen aistin lukijoille!

Lämmöllä,

Tanja Saranen, ALH enkelihoitaja

Jaa tämä:
Tanja Kettumäki

Elämää ja enkeleitä blogin takana on lahtelainen ALH enkelihoitaja ja -kouluttaja, regressiohoitaja, perinteisen lääketieteen akupuktuurihoitaja ja muusikko Tanja Kettumäki. Blogissaan hän kirjoittaa kokemuksistaan ja elämästään enkeleiden kanssa. Selestial.fi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net