14.06.2017

Lokki Joonatan

Täällä loma-asunnollani Ranta-Lepolassa on kesyyntynyt harmaalokki. Edellinen omistaja jo kertoi siitä, että se tulee pihapiiriin aika ajoin ja hän oli ystävystynyt sen kanssa.

Minä olen omistanut tämän paikan nyt reilu kolme viikkoa ja siitä ajasta olen jo reilusti yli puolet viettänyt täällä - tarkalleen 14 yötä. Tuo harmaalokki on ollut vieraani jokaisena päivänä. Se usein istuu laiturin kaiteella, vielä useammin terassin keinun katolla.

Toukokuun viimeisen viikon olin lomalla täällä. Silloin minäkin ystävystyin harmaalokin kanssa. Hyvin usein se istui tuolloinkin parin, kolmen metrin päässä minusta keinun katolla ja niin minä aloin jutella sille. Keskustelumme oli tosin varsin pitkälti yksipuolista. Annoin sille nimen - Joonatan. Nimesin sen häneltä lupaa kysymättä, mutta minulle on helpompaa, kun ystävällä on nimi, jolla voin sitä tervehtiä ja muutoinkin sille jutella.

Oletko lukenut kirjan Lokki Joonatan? Se on Richard Bachin vuonna 1970 julkaistu kirja, jonka minä olen lukenut monta kertaa, viimeksi eilen. Luin sen ääneen täällä Ranta-Lepolassa, terassillamme. Kuulijoina minulla olivat tyttäreni, naisystäväni ja koiramme sekä osan aikaa myös itse Joonatan - hän istui tällä kertaa laiturin kaiteella. Suosittelen myös Sinulle tuon Lokki Joonatanin lukemista. Tälläkin lukukertaa minä samaistuin monessa asiassa Joonataniin. Minä olen Onnistuja ja minun tieni on monessa asiassa ollut varsin yksinäinen. Lähiympäristöni on moneen kertaan arvioinut ja arvostellut elämässäni tekemiäni valintoja. On ollut usein hetkiä, jolloin on tehnyt mieli luovuttaa. Henkisesti olen pohjalla monesti käynyt, mutta sieltä joka kerran uudelleen ponnistanut virheistäni oppineena, aivan kuten Joonatan.

On olemassa myös toinen kirja, jonka päähenkilö on Joonatan. Tiedätkö mikä kirja se on? Se on rakkaan tyttäreni lempikirja. Luin sen hänelle ensi kertaa, kun hän oli vasta viisi vuotias. Sen jälkeen olen lukenut sen hänelle enemmän kuin viisi kertaa ja elokuvankin siitä olemme yhdessä katsoneet. Sen kirja nimi on Veljeni Leijonamieli ja sen on kirjoittanut Astrid Lindgren. Lokki Joonatania ja Joonatan Leijonamieltä yhdistävät aivan samat teemat; kuolema, kuoleman jälkeinen elämä, omien pelkojen voittaminen ja ystävyys sekä toisten valintojen kunnioitus.

Tiesitkö, että harmaalokki voi elää 33 vuotiaaksi? Niin minä Wikipediasta luin. Joonatan on varsin nuori lintu, ehkä vasta noin viisi vuotias. Jos hyvin käy, niin meillä voi olla vielä yhteisiä ystävyysvuosia noin 30 jäljellä. Harmaalokit ovat muuttolintuja, joten minä odotan joka ainoa kevät tapaavani Joonatanin täällä uudelleen ja uudelleen vuodesta toiseen.

Jaa tämä:
Jyrki Hämäläinen

"Kuka Minä Olen"- blogin kirjoittaja Jyrki Hämäläinen avaa ovia suomalaisen miehen, insinöörin ja menestyneen yrittäjän sielunmaisemaan. Jykä käyttää blogitekstien inspiraationa Merja Takamäen Kuka minä olen -kirjaa. Jykä on seikkailija, innostuja ja onnistuja. Hänen positiivinen sekä elämää ja ihmisyyttä kunnioittava elämänasenne huokuu hänen teksteistään. Hän etsii, yllättää ja rikkoo rajoja. Myös blogiteksteissään! – Kirsi –

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net