15.09.2015

Lauhkea kuin lehmä

Elämä ja enkelit ovat tuoneet eteeni ihmisiä, joiden kautta olen päässyt peilaamaan omia uskomuksiani ja maailmankuvaani. Jälleen. Kylläpä onkin jännittävä huomata, miten helposti oma ärsyyntyminen pääsee yllättämään! Jos haluaa saada minut ärsyyntymään, vaaditaan siihen muutama sana tai lause tyyliin: "Tämä on ainut asia, joka sinun tulee tietää elämästä!". Tai: "Elämäntehtäväsi ei mitenkään voi olla toisten auttaminen!". Tai: "Kun kerran olet syntynyt tiistaina, ainoa mahdollisuutesi saada avioliittosi kestämään, on mennä naimisiin tiistaina syntyneen kanssa!". Kyllä, nämä ovat lauseita oikeasta elämästä.

Lauseiden painokkaaseen ja rauhalliseen sanontatapaan liittyy tietysti myös tiivis katsekontakti sekä tukeva ote käsivarrestani. Toisaalta olen kokenut myös tällaisten painavien (tai siis omasta mielestäni painavien) sanojen huolettoman heiton yhtä ärsyttäväksi toimintatavaksi.
 
Tällaisten lauseiden sanojilla pitäisi olla ymmärrys siitä, että he voivat oikeasti vaikuttaa ihmisten elämään, niin hyvässä kuin pahassakin. He saattavat haluta vain auttaa, mutta tulevatkin heilauttaneeksi venettä oikein kunnolla. Veden tasaantumista joudutaankin sitten oikein toden teolla odottamaan. Noh, ei pidä olla siitäkään ilmeisesti huolissaan, sillä kaikkihan tapahtuu meidän korkeammaksi parhaaksemme. Eikös niin? Jatkan vielä hieman ajatusleikkiä.Voimme ajatella, että veneen tulikin keikahdella, jotta löytäisimme vahvemman minämme. Haluaisin kuitenkin painottaa, että saman asian oppiminen voi tapahtua niin monella eri tavalla ja soisinkin opin ennemmin tulevan lempeän ja rauhallisen ymmärryksen kuin tökkimisen, piinaamisen tai äkkirysäyksen kautta. Mutta loppujen lopuksi, onko tavalla väliä, jos lopputulos on sama? Toiset tarvitsevat toisenlaista, toiset toisenlaista ärsykettä oppiakseen. Eli oppia tulee ovista ja ikkunoista koko ajan, halusimme sitä tai emme. Se, haluammeko sisäistää oppimamme on meidän päätettävissämme.
 
Miksi koen toisten sanomiset ärsyttävinä? Näiden lauseiden sanojilla on oma hyvin vahva uskonsa johonkin korkeampaan voimaan. Koen myös itselläni olevan vahva usko korkeampaan voimaan. Pääsevätkö sanojat sohaisemaan arkaan paikkaani ja saavat minut kyseenalaistamaan omia uskomuksiani? Alanko tosissani epäilemään omaa maailmankatsomustani? No omasta mielestäni en tietenkään. Jotain tilanteessa toki on, mikä saa minut kummeksumaan kyseistä sanojaa ja hänen sanojaan. Tai ehkä kummeksun lähinnä sanojan tapaa esittää asiansa. Ehdottomuudet ja mustavalkoisuus ovat mielestäni ihmistä lamauttavia ja supistavia piirteitä. Hauska yhteinen piirre lauseiden sanojissa on myös pienoinen hankaluus kuunnella muita. Toisin sanoen tilan antaminen toiselle näkökulmalle tuntuu olevan heille haasteellista.
 
Kuten lehmä määrehtii tyynesti niityllä, niin tulisi minunkin suhtautua lauseisiin. Heilauttaa vieressä pörisevää kärpästä rennonletkeästi hännälläni ja antaa kesätuulen (tai syystuulen) tuulettaa korviani. Teitä varmaan houkuttaisi tietää, mikä oli vastaus ensimmäiseen minua ärsyttäneeseen lauseeseen. Itseasiassa niin minuakin. Korvissani alkoi vain suhista, kun huomasin keskustelun kääntyvän elämän totuuksiin ja ehdottomuuksiin. Päätäni en pistäisi pantiksi, mutta muistaakseni kyseisen henkilön vastaus liittyi Jeesukseen Kristukseen. Tämä ei sinänsä ole ollenkaan huono vastaus ja istuu omiin uskomuksiini vallan mainioisti, ottaen huomioon myös sen seikan, että oma vastaukseni ei kuitenkaan olisi sama.
 
Miten sinä jatkaisit lausetta: "Tämä on ainut asia, joka sinun tulee tietää elämästä"? Pohdittuani hetken, oma vastaukseni olisi selkeästi: "Sinä olet VALO!". Ja varmasti osaan sanoa sen yhtä painokkaasti muille ihmisille kuin miten minulle sanottiin . Tässä taitaa olla jälleen kyseessä yksi tai kaksi henkistä lakia: vetovoiman laki ja heijastuksen laki. Vedän puoleeni minua haastavia kokemuksia, jotta pystyn kehittyään niiden kautta ja toisaalta toiset ihmiset heijastavat omia (ärsyttäviä) piirteitäni, jotten sulkisi silmiäni niiltä. Minussa on juuri ne piirteet itsessäni, jotka toisissa ärsyttävät eniten. Kitkettävää siis kyllä löytyy tämän lehmän niityltä.
 
Aur-enkelini kanavointi 1.9.2015
 
"Ole keskuksessasi varmana, iloisena ja rehellisenä. Voit taipua ja kääntyillä, mutta et katkea. Toisten totuudet voivat kulkea lävitsesi tuulen lailla, jos niin valitset. Ne voivat myös jättää rikkauden sisääsi, jos niin haluat. Sinun totuuttasi ei mikään mahti maailmassa pääse horjuttamaan. Sydämesi tietää totuutensa. Lähde rohkeasti tutkimusmatkalle toisten totuuksiin. Tulet yllättymään kaikesta runsaudesta, joita toisten totuudet pitävät sisällään! Se on rikkaus, ei roska. Voit muuttaa totuuttasi, kun huomaat siihen aihetta. Mutta et silloin, kun joku toinen odottaa sinulta sitä. Jos muutat oman totuutesi perustuen toisen tahtoon, se ei kauaksi kanna. Epätasapaino seuraa sellaista päätöstäsi. Kun sydämesi tuntee muutoksen tarpeen, totuutesi lempeästi kääntää kylkeä ja näet uuden sivun. Ole rauhassa. Ole lempeä. Ole."
 
Teki mieleni kirjoittaa loppuun, että "ole lehmä", mutta jokin pidätteli. Oma mieleni taisi tulla tielle sanoen "ethän sinä nyt tuollaista voi kirjoittaa!". Nyt oli kuitenkin pakko se tähän laittaa. Enkelilläni taisi olla hauskaa kustannuksellani! Voi sitä ilon ja naurun määrää... Pöh, sanon minä! Minun maineenihan tässä on kyseessä, ei enkelini. Uskon tässä olevan kyse myös lehmien korkeammasta merkityksestä meille ihmisille. Viisaus ja rauha, jota lehmät kantavat sisällään loistavat meille ihmisille kirkkaana. Vastaanotamme ja ymmärrämme heidän rakkautensa eilen, tänään ja huomenna.
 
Rauhallista syyskuuta Sinulle rakas lukija. Tehdään lempeästi yhdessä tutkimusmatkoja maailmalla, itsessämme ja toisissamme!
 
Lauhkein mielin,
Tanja Kettumäki

 

Jaa tämä:
Tanja Kettumäki

Elämää ja enkeleitä blogin takana on lahtelainen ALH enkelihoitaja ja -kouluttaja, regressiohoitaja, perinteisen lääketieteen akupuktuurihoitaja ja muusikko Tanja Kettumäki. Blogissaan hän kirjoittaa kokemuksistaan ja elämästään enkeleiden kanssa. Selestial.fi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net