12.09.2013

Lasten heitteille jättämisestä

Kun lapsi jätetään heitteille, sen heitteille jätön takana on aina aikuinen. Aikuisilla on aikuisen vastuu ja lapsilla lapsen vastuu. Vastuu lapsista on aikuisilla.

Mikä saa aikuisen jättämään lapsensa heitteille? Aikuinen kohdatessaan lapsen kohtaa aina samalla omassa sisimmässään olevan lapsen. Aikuinen, joka hylkää tai jättää heitteille lapsen, aina samalla hylkää tai jättää muuten heitteille sisässään olevan lapsen.

Sillä jos aikuinen on sinut oman sisäisen lapsensa kanssa, hän ei voi ohittaa kohtaamaansa lasta.

Jos lapsi hänen sisällään on rakastettu, se heijastuu siihen tapaan, jolla hän kohtelee lasta eli ei hylkää, eikä jätä heitteille.

Tänä päivänä keskustellaan paljon lasten ja nuorten syrjäytymisestä. Syynä siihen syrjäytymiseen on paljolti se, että aikuiset itse ovat syrjäytyneet. Aikuiset ovat syrjäytyneet oman sisäisen lapsensa kuuntelusta ja muusta rakastamisesta, joka sitten heijastuu kohtelussa lapsiin. Aikuiset ovat jättäneet oman sisäisen lapsensa heitteille.

Usein syrjäytyessään lapsi tai nuori kantaa elämässään taakkaa, jota heidän vanhempansa eivät ole pystyneet kantamaan.

On myös olemassa neurologisia poikkeavuuksia sekä aikuisissa että lapsissa. Tällaisen poikkeavuuden olemassaolo vaan haastaa meidät entistä suurempaan välittämiseen ja rakkauden osoittamiseen niitä aikuisia ja lapsia kohtaan, joilla tällainen poikkeama on. Tiedon jakaminen näistä poikkeavuuksista on ensi askel heitä kohtaan osoitetun rakkauden tiellä.

                                                                                                                    Aurelius

Jaa tämä:
AM

AM on kanavoinut viisaita tekstejä Aurelius-nimiseltä henkioppaalta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net