05.02.2013

Läsnäolosta

Mitä tarkoittaa olla läsnä? En nyt puhu fyysisestä paikalla olemisesta, vaan ihan jostain muusta, henkisemmästä asiasta.

Ollessamme läsnä itsellemme, voimme olla läsnä myös toisille. Ollessamme läsnä itsellemme olemme ns. sinut itsemme kanssa. Meillä ei ole mitään menneisyydessä, eikä nykyisyydessä, joka olisi meille salattua, niin ettemme voisi sitä katsoa. Jokaisen kaapin oven voimme avata ilman, että meidän tarvitsee pelätä luurankojen hyppäävän päällemme. Ollessamme läsnä itsellemme meidän ei tarvitse paeta mitään, eikä ketään, koska olemme samalla oman voimamme keskuksessa. Uskallamme olla sitä mitä olemme antaen sen näkyä ja kuulua myös ympäristössämme.

Mikä voi estää meitä olemasta läsnä? Kykymme olla läsnä liittyy läheisesti kykyymme pysähtyä kuuntelemaan itseämme, omia ajatuksiamme ja tunteitamme. Mikäli mielemme on kaaoksessa ja täynnä kaikenlaista tavaraa, voi kykymme pysähtyä syvemmällä tasolla olla vaikeaa. Läsnä olemattomuus liittyy usein itsestä vieraantumiseen erityisesti tunnetasolla ja sen myötä kyvyttömyyteen kohdata aidosti myöskään toista ihmistä, kuulla ja nähdä häntä.

Joskus elämässämme on voinut myös tapahtua asioita, jotka ovat liian kipeitä kohdattavaksi itselle ja vaikuttavat taustalla tiedostamattomasti. Näitä asioita lähestyttäessä tulemme rauhattomiksi ja menetämme kykymme olla läsnä sekä itselle että toisille. On hyvä olla tietoinen näistä tapahtumista ja suhtautua niihin rakastavasti itseään rakastaen. Jumalakaan ei vaadi meiltä mahdottomia, vaan antaa armonsa ja apunsa meidän ponnisteluillemme oman tasapainomme ja läsnäolokykymme eteen.

Uskallanko olla läsnä elämässäni? Vai elänkö elämää, jota muut odottavat minun elävän mennen kauemmas omasta sisäisestä keskuksestani? Mitä enemmän vapaudut erilaisista painolasteista, sitä paremmin voit elää läsnä tässä ja nyt hetkessä - myös läheistesi seurassa. Mitä enemmän voit olla läsnä tässä ja nyt hetkessä, sitä paremmin voit kuulla Jumalan äänen sisälläsi ja saada kaiken sen avun, jota tarvitset edetäksesi polullasi.

                                                                                       Aurelius

 

Jaa tämä:
AM

AM on kanavoinut viisaita tekstejä Aurelius-nimiseltä henkioppaalta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net