11.01.2016

Lapsen hädästä

Aikuisten on usein vaikea tunnistaa sitä, milloin lapsella on hätä.

Lapsella voi olla hätä aikuisten toimeentulosta tai mistä tahansa aikuista painavasta asiasta, joka siirtyy lapseen hänen imiessä sen itseensä. Lapsi aistii aina vanhempiensa hädän ja ottaa sen omakseen, mikäli lasta ei tueta tarpeeksi hänen hädässään.

Sen vuoksi on erityisen tärkeää, että silloin kun vanhemmilla on hätä, he huolehtivat siitä, ettei heidän taakkansa kaadu lasten harteille. Lasten tulee saada olla lapsia vailla huolen häivää, jotta heidän perusturvallisuutensa tulisi niin vahvaksi, että aikuisuuden haasteiden edessä he pysyisivät pystyssä.

Lapsella voi toki olla myös omia asioita, joiden vuoksi hän voi olla hädissään. Yleensä lapsen hädissään oleminen kuitenkin liittyy siihen, että hänen perusturvallisuutensa on järkkynyt. Hän on jollakin tavoin aikuisten avun ja turvan ulottumattomissa.

Lapsen sisälle kasvaa hätä myös silloin, jos hänen tarpeitaan ei kuunnella eikä oteta vakavasti. Kaikkein pahinta, mitä lapselle voi tehdä, on vähätellä häntä. Siitä voi kasvaa lapsen sisälle niin suuri möykky, ettei hän pysty sitä käsittelemään, vaan se jää hänen sisälleen pyörimään aikuisuuteen asti.

Aikuinen, ota lapsen hätä omaksesi. Katso myös sinun sisälläsi asuvan pienen lapsen hätää ja ota se syliisi!

                                                                                                                    Aurelius

Jaa tämä:
AM

AM on kanavoinut viisaita tekstejä Aurelius-nimiseltä henkioppaalta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net