14.07.2015

Laila Hietamies

Kävin kesäkuun alkupuolella ensimmäistä kertaa Uuden Valamon luostarissa Heinävedellä. Minua oli jo pitkään kiehtonut ajatus päästä vierailemaan siellä.

Olin onnellinen, että tämä haaveeni pääsi toteutumaan. Valmistauduin retkeen lukemalla Laila Hietamiehen kirjoittaman Valamo-sarjan ensimmäisiä kirjoja. Minua jäi askarruttamaan kirjailijan persoonallisuus, kyky ja voima kirjoittaa laajasti.

Laila Hietamies, omaa sukua Hirvisaari, syntyi Wikipedian antamien tietojen nojalla kesäkuun seitsemäs päivä 1938 Viipurissa. Hän on saanut siis jo hyvin varhaisessa vaiheessa tuntuman elämän arvaamattomuuteen karjalaisten evakkoon joutumisen kautta. Nämä tunnelmat ovat luultavasti pienellä lapsella menneet tiedostamattomaan mieleen, ehkä sielun tunnelmaksi saakka. Mitä kertoo syntymähetken kartta?

Valitettavasti kirjailijan syntymän kellonaika ei ole ollut tiedossani, joten huonesijainneista, nousevasta merkistä ja keskitaivaasta emme saa tietoa! Mutta kyllä planeettojen merkkisijainnit eläinradalla jo kertovat paljon mahdollisesta kokemuspiiristä.

Aurinkomerkkinä Laila Hirvisaarella on Kaksonen, vilkas ikiliikkuja, kommunikaation ja tiedonvälityksen taitaja. Aurinkomerkki antaa jo viitteitä siitä, että ilmaisukyky on mitä todennäköisimmin hyvin kehittynyt.

Elementeistä vesi on vahvasti esillä ja johtava laatu on painokkaana paikalla. Vesielementti liittyy tunne-elämään, emootioihin ja niiden kokemiseen. Tämä antaa viitteen, että kirjailijaa on motivoinut kirjoittamiseen voimakkaat tunne-elämän kokemukset ja kyky eläytyä, myötäelää kansamme historiallisia vaiheita.

Kartalla Mars ja Kheiron ovat tarkassa yhtymässä. Tällöin on mahdollista, että sota (=Mars) on tuonut kivuliaita kokemuksia, kenties trauman, työstettäväksi (=Kheiron, jokin kipupiste) ja se on virikkeenä kirjoittamistarpeelle.

Mars on myös kolmiossa Jupiterin kanssa. Tällöin voidaan ajatella, että energia (=Mars) yhdistyy harmonisella tavalla (=kolmio) laajentavan vaikutuksen ja näkökulman (=Jupiter) kanssa.

Paralleeleista saamme lisää informaatiota! Aurinko ja Pluto paralleelissa on samankaltainen kuvio kuin Aurinko ja Pluto yhtymässä. Kuvio tuo mukanaan tiukan muutostarpeen, kenties välttämättömyyden toimia suvunkin karman muuntamisen kautta suuremman ihmisjoukon hyväksi, ei vain omaa itseä koskevan karman puitteissa.

Merkurius ja Kheiron ovat myös paralleelissa. Tämä voi merkitä sitä, että kirjoittamisella on tärkeä rooli henkilölle itselleen eheytymisen polkua kulkiessaan. Kirjoittamisen kautta hän auttaa muita, mutta myös itseään. Merkurius ja Pluto ovat sektiilissä keskenään. Tämä kuvio tuo kestävyyttä kirjoittamiseen, joka liittyy Merkuriukseen. Aurinko-Kaksosilla kestävyys ei ole niitä kehittyneimpiä ominaisuuksia.

Marsin ja Pluton paralleeli tuo kyvyn porautua asioihin, hakea se tarvittava tieto esille eikä vain todeta, ettei tainnut löytyä. Kuvio on varsin vaativa, siihen saattaa liittyä joitakin kokemuksia, joissa energia (=Mars) ja voima (=Pluto) kohtaavat arvaamattomalla tavalla.

Venus tekee kauniit sekstiilit sekä Neptunukseen että Uranukseen. Tämän voi tulkita kykynä ymmärtää taidetta, henkisiä arvoja sekä tietynlaisena uskonnollisena tai filosofisena taipumuksena. Uranus antaa kyvyn ymmärtää erilaisuutta. Ehkä tämä juonne on nähtävissä myös Valamo-sarjan henkilöiden kokemuksissa. Erilaisuus ja erilaisuuden ymmärtäminen.

Aihe on ajankohtainen myös tällä hetkellä, kun EU:ssa keskustellaan pakolaisista ja heidän sijoittamisestaan vastaanottajamaihin. Riittääkö meillä ymmärrystä erilaisuudelle?

Tiina Heinonen

14.6.2015

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net