21.09.2013

Lähimmäisen rakkaudesta ja rakastamisesta

Ei kaikki, mitä kutsutaan rakkaudeksi, ole sitä aina välttämättä. Eikä kaikki, jossa nähdään vain vihaa, raakuutta ja julmuutta, ole sitä. Me ihmiset katsomme usein asioita hyvin kapeasta näkökulmasta ja usein suorastaan sokeasti. Hyvin usein siinä, missä me näemme välinpitämättömyyttä ja hylkäämistä, onkin takana suuri rakkaus joko itseen tai toiseen, yleensä molempiin.

Jos pystymme ajattelemaan, että jopa itseemme kohdistuneessa julmassa kohtelussa on mukana rakkautta, voimme silloin asettua kokemuksemme yläpuolelle ja päästä helpommin eteenpäin ilman että katkeroidumme loppuelämäksemme.

Ei kukaan ole julma, ellei ole itse kokenut julmuutta. Eikä kukaan rakasta, jollei ole ensi itse rakastettu. Julmuus on rakkauden puutetta ja sen vuoksi siinä on mukana rakkautta korkeammalla tasolla ikään kuin piilevänä. Piilossa oleva rakkaus on usein rakkauden kaipuuta, joka näkyy hylkäämisenä, välinpitämättömyytenä, jopa julmuutena.

Jos tuo rakkauden kaipuu saisi tulla näkyväksi muulla tavoin, ei tarvitsisi hylätä, olla välinpitämätön, eikä julma. Jos tuo rakkauden kaipuu saisi vastakaikua – vastarakkautta, se voisi muuttua itse rakkaudeksi, joka välittää, ottaa huomioon ja osoittaa suurta rakkautta.

                                                                                       Aurelius

Jaa tämä:
AM

AM on kanavoinut viisaita tekstejä Aurelius-nimiseltä henkioppaalta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net