03.05.2015

Lähimmäisen rakastamisesta

Olette kuulleet sanottavan: ”Minkä tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää te samoin heille” ja ”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi”.

Itse asiassa usein me ihmiset teemme juuri niin, että annamme toiselle sitä, mitä itse tarvitsemme. Samalla kuvittelemme, että se toinen ihminen tarvitsee niitä asioita, joita itse tarvitsen. Todellisuudessa voi hyvinkin olla, että se toinen ihminen, jolle osoitan rakkauttani, tarvitsee jotain ihan muuta kuin mitä minä luulen hänen tarvitsevan tunteakseen olevansa rakastettu.

Ongelma voi olla juuri siinä, että rakastan lähimmäistäni niin kuin itseäni, enkä näe, mitä toinen tarvitsee, en rakasta häntä niin kuin hän tarvitsisi minun osoittavan hänelle rakkautta. Näemme yleensä jokaisessa ihmisessä itsemme, mutta emme välttämättä tuota ihmistä itseään ja hänen tarpeitaan.

Miten voisimme oppia rakastamaan toista siten, että osoittaisimme hänelle rakkautta sillä tavoin, että hän voisi saada sen, mitä tarvitsee ja samalla voisimme rakastaa itseämme?

Miten oppisimme näkemään toisen ihmisen tarpeet ja vastaamaan niihin samalla ollen kuitenkaan sivuuttamatta omia tarpeitamme?

                                                                                       Aurelius

Jaa tämä:
AM

AM on kanavoinut viisaita tekstejä Aurelius-nimiseltä henkioppaalta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net