15.07.2015

Kun ymmärrän itseäni

Pääsin osallistumaan aivan mahtavalle kiinalaisen lääketieteen kurssille kesäkuun alussa. Israelilainen lääkäri ja tutkija Yair Maimon piti mieltä avaavan kurssin hoitamisesta ja siitä, miten länsimaisen ja kiinalaisen lääketieteen tulisi lyödä hynttyyt yhteen ja yhdistää voimat; molemmilla tahoilla on omat vahvuutensa ja mikään keino ei ole asiakkaalta pois. Valitsen uskoa siihen, että jokainen hoitaja ja lääkäri tekee työtään auttaakseen asiakasta parantumaan.

Kurssin myötä mieleeni palautui jälleen viiden elementin käyttö ihmisiä tulkitessa ja auttaessa. Erityisesti koin ahaa-elämyksen itseni kanssa: sain ymmärrystä omasta käytöksestäni ja reagointitavoistani. Sain muistutuksen omasta elementistäni, tarpeistani ja haluistani. Koen suurta yhteenkuuluvuutta Tuli-elementtiin. Nauru, tanssi, ulospäinsuuntautunut luonteeni ja haluni keskustella ihmissuhteista ja tunteista ovat suuri osa minua. Kurssilla istuessani kyynel vierähti silmästäni, kun Yair kertoi miten tärkeää kosketus ja huomion saaminen on Tuli-ihmiselle. Tuli-elementin kautta ihmissuhteet saavat paljon painoarvoa. Tulelle ominaisia haasteita ovat avoimena pysyminen ja elämän kipinän säilyttäminen. Elämää ohjaava halu tulla rakastetuksi ja hyväksytyksi löytyy huomiohakuisuuden sekä esillä olemisesta nauttimisen takaa. Tunnistan ja allekirjoitan kaiken tämän tiedon.

Se on hassua, miten erilailla eri ihmiset voivat kokea saman tilanteen. Ymmärrys toisen erilaisuudesta helpottaa näissä tilanteissa. Itseäni auttaa suunnattomasti kiinalaisen lääketieteen lähestymistapa analysoida asioita ja tilanteita viiden elementin kautta. Samasta syystä viehätyin myös henkisestä astrologiasta aikoinaan. Itsetutkiskelu saa myös syvyyttä näiden molempien keinojen kautta.

Niinpä päätin asiasta jälleen tietoisempana, että kun olen äänekäs tai riehakas, tykkään olla esillä ja tanssia, niin olen sitä rehellisesti. Suoraan sanottuna olen vällillä potenut jopa huonommuutta käyttäytyessäni Tuli-elementtiin kuuluvalla tavalla. Ympärilläni on ehkä joukko Metalli- ja Vesi-ihmisiä, joille moinen käytös on suorastaa epäsuotavaa. En voi olla tuomatta esille jälleen ajatusta, miten esimerkiksi vanhemmat kasvattavat lastaan omasta kokemusperästään ja omasta elementistään käsin. Jos vanhempi ei ole tarpeeksi tietoinen omista vaikutteistaan, niin pahimmassa tapauksessa hän kieltää lapseltaan ominaisen käytöksen yrittäessään saada lasta istumaan omaan muottiinsa paremmin. Tämä ei tietenkään ole mikään uusi oivallus. Mutta hykertelen jälleen ”lisä-oivalluksen ovesta” tässä asiassa. Yrittäessään kieltää itseltään (tai toisilta) syvimmän ja aidoimman itsensä, tulee aiheuttaneeksi vain kasvavaa huonoa oloa kaikille tasapuolisesti. Jos esimerkiksi minä hävitän leikkimielisyyteni ja ylöspäin suuntautuvan energiani, se huomataan heti. Se ei ole luonteenomaista minulle. Toisaalta, jos Vesi-elementin ihminen reihaantuu täysin ja pitkäkestoisesti ”roiskien” energiaansa sinne tänne, ei sekään ole normaalia. Molemmissa tapauksissa on kyse epätasapainosta tietyssä elementissä. Hetkelliset muutokset ovat toki normaaleja ja ehkä tasapainoittaviakin. Kukin elementti etsii itselleen mieluisimman toimintatavan ja virtauksen voiman, kun siihen antaa mahdollisuuden ja tuen. Ja muistammehan, että muutos on ainoa pysyvä asia täällä maanpäällä.

Oma elämäntehtäväni auttaa ihmisiä kohottamalla heidän energiaansa, niin kehollisesti kuin henkisestikin istuu myös nätisti Tulelle ominaiseen ylöspäin suuntautuvaan liikesuuntaan. Elementtien ominaisilla liikesuunnilla on välillä taipumus lähteä myös hieman lapasesta, jolloin esimerkiksi Tuli pääsee roihuamaan liiankin voimallisesti. Tämän ilmiön voi tunnistaa vaikkapa loppuunpalamisena (sinänsä kuvaava nimitys!). Veden luontainen liikesuunta, alaspäin, voi myöskin mennä äärimmäisyyksiin, jolloin kyseeseen voi tulla muun muassa masennus.

Voih, tämä aihe kiinnostaa valtavasti ja voisin kirjoittaa tästä näemmä sivutolkulla! Mutta koitan hillitä ”tultani”. Lisäkurssit siintävät itselläni varmasti edessäpäin tästä aiheesta. Mainittakoon vielä, että meissä jokaisessa on eri kerrostumia eri elementeistä, mutta sen oman ytimen löytäminen ja ymmärtäminen tuo rauhan ja voiman meihin.

Enkelit ohjaavat minua varmalla kädellä juuri oikeille kursseille, oikeille opettajille ja oikeaan aikaan. Minun tehtäväni on pitää silmät ja korvat ja ”tuntosarvet” valppaina herkälle ohjaukselle, jota elämäksikin kutsutaan.

Aur-enkelini kanavointi 1.7.2015

”Kun ymmärrät itseäsi syvällisesti, pystyt auttamaan muita syvällisemmin. Oman itsesi ymmärtäminen avaa ovia ymmärtämään toisia. Se ei ole itsestään selvää kaikille, ymmärräthän sen. Kun pidät huolen omasta kehityksestäsi, toiset pitävät huolen omasta kehityksestään. Sinun tehtäväsi on loistaa omaa valoasi, omaa ominaisenergiaasi luontevalla tavalla. Jos pistät kynttiläsi vakan alle, tulet huomaamaan, miten vakka lentää kaaressa taivaan tuuliin vapauttaen liekkisi. Ja se on kaunis ja voimakas liekki! Jo nyt. Olet valona muille, olet suuntaviivana muille, olet majakka muille, olet opas muille.”

Toivotan lämmintä heinäkuuta Sinulle rakas Kuudennen aistin vierailija. Kannetaan itsemme ylväästi juuri tällaisina kuin olemme suven kauneuteen ja rohkaistaan muitakin olemaan sellaisia kuin he luonnostaan ovat.

Rakkaudella,

Tanja Saranen

ALH enkelihoitaja

www.selestial.fi

Jaa tämä:
Tanja Kettumäki

Elämää ja enkeleitä blogin takana on lahtelainen ALH enkelihoitaja ja -kouluttaja, regressiohoitaja, perinteisen lääketieteen akupuktuurihoitaja ja muusikko Tanja Kettumäki. Blogissaan hän kirjoittaa kokemuksistaan ja elämästään enkeleiden kanssa. Selestial.fi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net