21.05.2015

Kukkien ympärillä väreilee eteerisiä värikehiä

Kevään kohinaa puutarhassa: kukkapenkeissä kukkii erivärisiä krookuksia, tulppaanit ja narsissit kasvavat kovaa vauhtia; ensimmäinen kevätvuohenkukka on avannut keltaisen kukkansa, kevätesikot valmistelevat nuppujaan, kevätkaihonkukat ja lemmikit työntävät maasta lehtiään.

Kasvihuoneessa hieman hontelot sisältä siirretyt krassit ja tuoksuherneet kurottelevat kärhiään ja oksiaan tukikeppeihin. Kukkaisloistoa joutuu vielä odottelemaan.

Joskus viime vuoden syyskesällä meillä oli kerran mieheni kanssa keskustelua kukkien eteerisistä väreistä. Sain kuulla seuraavan kuvauksen:

Kukan ympärillä lähinnä on valkoinen ja vaaleankeltainen värikehä. Seuraavana sininen, sitten spektrin muut värit, vihreä, punaisen vivahteita, violettia.

Värit ovat elävässä liikkeessä, vain lähin sisin vaalea kehä, kasvin eteerinen olemus, myötäilee kasvin muotoja liikkumatta.

Uloinna on ruskean, punaisen ja tummankeltaisen kehä – ne ovat tuoksujen värejä. Kasvin tuoksu on tässä kehässä, sen voi haistaa! Värikehät mukailevat kasvien muotoja.

Uloin värikehä on houkuttelemassa pölyttäjiä. Kun mehiläinen tai perhonen lentää kehään, värit liikkuvat, liike on horisontaalisti aaltoilevaa, värit sekoittuvat keskenään.

Perhosen lento ja siipien liike on lempeästi leyhyttelevää, perhosen lentäessä kukkien värikehät aaltoilevat pehmeästi. Hajuherne on perhosten laatua jo muodoltaan.

Mehiläisen lento kehän läpi muodostaa ”imukehän”, käytävän, tunnelimaisen muodon, spiraalin. Lentämällä kukkien kehään perhoset ja pörriäiset täydentävät omalla tyylillään kokonaisuutta, molempia tarvitaan.

Esimerkiksi alppipiikkiputket ja takiaiset houkuttelevat mehiläisiä ja ampiaisia, pistiäisiä. Niiden muoto on terävä, piikikäs.

Kukilla on oma laatunsa ja ne vetoavat enimmäkseen laatunsa mukaisiin hyönteisiin. Perhoset eivät mene alppipiikkiputkeen, mutta tuoksuherne houkuttelee kyllä mehiläisiä.

Kesällä voi tarkkailla missä mitkäkin siivekkäät lentelevät.

Keväisiä luontonautintoja kaikille toivotellen

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net