08.03.2016

Kuka sinä olet?

Kirjoittajaryhmässä tehty peiliharjoitus on jäänyt askarruttamaan mieltäni. Harjoituksessa ryhmäläiset seisovat piirissä ja pitelevät peiliä vierustoverilleen siten että tämä voi katsella itseään kaikessa rauhassa ja miettiä näkemäänsä. Kuka peilistä katsoo?

Harjoitus tehdään kiireettömästi ja peili vaihtuu kädestä toiseen kun katselija on valmis. Oman katseensa kohtaaminen vaikuttaa. Yhteen vilkaisuun voi sisältyä vuosikymmenten tarina. Tarina mikä elää sisälläsi. Tarina joka on luonut sinut. Oletko sinä tarina joka odottaa toteutumistaan?

Hiljattain edesmennyt maailmankuulu henkinen opettaja Wayne Dyer kertoo elokuvassaan ” The Shift” ajatuksen joka on vaikuttanut itseeni voimakkaasti. Ajatus lähtee ajasta ennen syntymää. Nuo yhdeksän kuukautta muovaavat ihmisen kaikkine ominaisuuksineen valmiiksi toteuttamaan maailmankaikkeuden kullekin tarjoamaa ainutlaatuisuutta. Kaikki on täydellisesti valmiina. Kysymys ei ole vain fyysisistä ominaisuuksista, silmien väristä tai ruumiinrakenteesta vaan suuresta kokonaisuudesta joka sisältää myös jokaiselle yksilöidyn tarinan. Se kuinka ennen syntymää muovatun tarinan kukin kohdallaan toteuttaa on myös ajatukseni ydin. Kysynkin, piileekö tässä alter egon salaisuus? Alter egoa kuvataan toiseksi minäksi, oikeaksi minäksi. Sen voi mieltää myös muuttuvaksi minäksi. Muutos tapahtuu, kun ulkopuoliset voimat pääsevät vaikuttamaan ihmiseen ja alkavat rakentaa egoamme. Kuinka kauan pieni lapsi pystyy elämään aidon minänsä ohjaamana ja missä vaiheessa aidosta minästä alkaa siirtyminen egon vaikutuspiiriin? Jokainen meistä kantaa mukanaan lukemattomia määriä toisia ihmisiä, heidän muistojaan, toiveitaan, pelkojaan ja odotuksiaan itseämme kohtaan. Oppimisympäristöjämme eivät ole luokkahuoneet. Oppimisympäristö on elämä itse. Olemmeko kainoja ja kuuliaisia unohtaen todellisen itsemme vai rohkeita tavoittelemaan omaa ainutlaatuisuuttamme? Kasvun, kehityksen ja oppimisen kolmiyhteydessä todellinen minämme alkaa usein haalistua ja alamme suorittaa elämäämme ulkoapäin tulevien toiveiden mukaiseksi.

Mitkä ovat ne tekijät jotka laukaisevat etsimään todellista itseämme?Ahdistus, tyytymättömyys ja rauhattomuus ovat alkumerkkejä. Vaikka elämä näyttäisi ulkoapäin katsottuna mukavalta ja turvalliselta, tuntuu että kaikki ei ole niin kuin pitäisi. Perimmäisen onnellisuuden tunne puuttuu vaikka ympärillä olisi rakkautta ja hyväksyntää ja tyhjää tilaa täytetään tavaralla, viihteellä. päihteillä, työnarkomanialla, loputtomilla tutkinnoilla tai parinvaihdoilla. Lista on loputon.

Kuka sinä olet? Mistä pitäisi alkaa jos haluat saada oikean minäsi esille?

Ole yksin ja ennen kaikkea uskalla olla yksin. Pyri oleman säännöllisesti yksin kenenkään häiritsemättä. Järjestä. kokonainen päivä tai viikonloppu itsellesi silloin tällöin. Mykistä maailmasi niin että siellä olet vain sinä ja ajatuksesi. Sulje televisio. puhelin, tietokone ja hiljennä ovikellosi ainakin aluksi. Unohda kaikki velvollisuudet ja aikataulut. Anna ajatustesi lennellä sinne tänne ja luota siihen että ne alkavat kulkea juuri oikeaan suuntaan. Hallitse henkinen tilasi ensin fyysisesti. Puhele itseksesi. Kerro itsellesi asioita ääneen ja ole oma kuulijasi Katsele ikkunasta. Jos kuljeksit huoneesta toiseen löytämättä punaista lankaa ajatuksiisi, kuljeksi. Sillä tavoin otat tilan haltuusi. Ole hetkeksi lapsi jolla ei ole mitään tekemistä. Kun lopetat ohjailun, antaudut sisäiseen ohjaukseen tielle joka alkaa johdattaa sinua.

Kuuntele mihin ajatuksesi sinua ohjaavat ja toimi. Luota intuitioosi ja mieleesi nouseviin satunnaisiin yllykkeisiin. Jos huomaat vastustavasi yllykkeitäsi, tartu juuri niihin ja toimi. Tee sitä mikä juolahtaa mieleesi välittämättä egosi asettamista esteistä. Egosi on rakentunut ulkopuolisten voimien vaikutuksista, arvoista ja asenteista. Se sisältää hierarkkisia ajatuksia sinusta ja mahdollisuuksistasi. Ajattele egoasi kuorena joka täytyy karsia pois. Kuuntele hiljaisuutta sisälläsi ja toimi odotuksista vapaan olemisen viestiä sinulle. Päästä irti. Älä suorita, vaan anna mennä!

Kuuntele kehoasi, aistejasi ja tartu toimeen silloin kun energiatasosi alkaa nousta ja tunnet innostuvasi. Ei tarvitse harjoittaa hiljaisuuden retriittiä loputtomasti, vain sen verran että saat omista yllykkeistäsi kiinni. Älä jää vellomaan suunnitelmissasi loputtomiin vaan aukaise kanava heti kun lähetys alkaa.

Kaikki toiminta on yhtä arvokasta. Jos mielesi liikehdintä pakottaa sinut katsomaan jonkin tietyn elokuvan, avaa tietokoneesi ja katso se. Jos tunnet tarvetta lähteä ulkoilemaan, lähde nauttimaan raikkaasta ilmasta. Mikäli katseesi hakeutuu unohtuneeseen kirjaan hyllyssäsi, ota se ja ala lukea. Astu ensimmäinen askel ja aukaise portti ainutlaatuisiin ajatuksiisi, niin tiellesi osuu voimakkaita viittoja ohjamaan kulkuasi.

Päivän päätteeksi voit listata yksittäisiä sanoja ja ajatuksia mitä mieleesi sattui nousemaan. Ne voivat olla tunnesanoja, ideoita, oivalluksia ja huomioita. Pyri listaamaan vähintään viisi asiaa jokaisesta kerrasta. Kerää ajatuksesi kirjoittamalla. Lue kirjoittamiasi asioita säännöllisesti ja havainnoi mitä ne sinusta kertovat. Huomioi oletko kirjoittanut aitoa minääsi kuunnellen vai onko egosi vaikuttanut valintoihisi. Muista että kirjoittamalla itsellesi kirjoitat todellista itseäsi näkyväksi.

Kun löydät itsesi, et ole yksin -

Jaa tämä:

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net