14.12.2015

Kokemusasiantuntijan juttusilla

Mistä hakea apua, jos ei halua olla yksi kemiallisen Thyroxin syöjistä? Itse kävin keskustelemassa Tampereen Amplia klinikalla kokemusasiantuntija Nina Saineen kanssa.

Funktionaalisten lääkäreiden vastaanotoille on tungosta, vastaanottoajat venyvät jopa kuukausien päähän. Vaihtoehtona on siis syödä Thyroxinia tai odottaa. Tuttavani tiesi kertoa Nina Saineesta, joka toimii kokemusasiantuntijana Ampliaklinikalla.

Haluan hoitaa itseäni siis kokonaisvaltaisesti. Ja haluan selvittää tarkemmin kilpirauhasen vajaatoiminnan syyn. Ei riitä, että lääkäri tyrkkää reseptin käteen ja napsin loppuikäni lääkettä. Haluan olla itse aktiivisesti mukana. Haluan ottaa vastuun. Haluan tietää mitä itse voin tehdä paremman olon eteen.

Nina Saine tietää mistä puhuu, onhan hän itse käynyt läpi "kilpirauhashelvetin". Saine opiskelee ravintoneuvojaksi, hän ei ole lääkäri, eikä hänellä ole valtuuksia tehdä diagnooseja tai määrätä lääkkeitä. 

Paritunnin keskustelun, kuuntelun ja MSQ-testin jälkeen pääni oli aika pyörällä. Saineelta tuli sellainen määrä tietoa, että ihan kaikki ei "mennyt jakeluun". Onneksi tärkeimmät asiat kuitenkin kirjattiin ylös. Sain ruokavaliovinkkejä sekä neuvoja jatkon suhteen. Kannatti käydä.

Osa ehkä tietää, että Valvira on ottanut pois muutamalta lääkäriltä oikeuden hoitaa kilpirauhaspotilaiden vajaatoimintaa. Kantelijoina ovat olleet muut lääkärit. Potilaat ovat olleet tyytyväisiä ja saaneet avun. Asiasta voi lukea lisää Saineen blogista Jalkeilla.

Toivottavasti saamme kilpirauhasen vajaatoimintaa tuntevia lääkäreitä lisää ja heille oikeudet määrätä sopivaa lääkettä. Ettei tarvitse ulkomaille lähteä lääkeen perään.

 

Jaa tämä:
Sari Autere

Kuudesaisti.net sivuston perustaja ja päätoimittaja, joka myös kirjoittaa sivustolle aina ehtiessään. Lähellä sydäntä Äiti maa ja Uusi kultainen aika.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net