12.09.2017

Kiinalaisen viisauden mukaan miehen on jatkettava sukua, rakennettava talo ja kirjoitettava kirja

Niinpä niin, otsikko on tyhjentävä. Minulla on yksi rakas tytär, joten ensimmäinen kohta on täytetty. Suvun jatkamisvietti on vuosien saatossa hyvin säilynyt elämässäni mukana, vaikka biologisia jälkeläisiä ei olekaan yhtä tytärtä enempää. Ainakaan tietooni muita ei ole saatettu.

Edelleen koen olevani varsin viriili tällä segmentillä elämässäni. Harras toiveeni on, että tämä ominaisuus säilyy elämäni loppuun asti. Minä en ainakaan tiedä mitään niin mukavaa miehen ja naisen välillä, kuin suvun jatkamisen harjoittelu. Tiedätkö Sinä jotain mukavampaa?

Oma talo on myös rakennettu. Sen talon suunnittelin aivan itse, niin arkkitehtuurin, kuin myös rakennelaskelmien osalta. Siitä tuli komea kartanotyyppinen kaksikerroksinen talo. Nimesin sen myös ihan itse, en Onnelaksi, en edes Toivolaksi, vaan Paratiisiksi. Olin Paratiisin onnellinen omistaja noin neljätoista vuotta - tupla seiskan verran. Oletko koskaan muuten kiinnittänyt huomiota siihen, miten elämä menee seiskoissa? Minä olen, mutta se on toinen tarina se.

Jo lapsuudessa haaveilin omasta omakotitalosta ja nuoruusvuosina tuo haave ja unelma vain kirkastui mielessäni. Ensimmäisen omakotitalon piirsin viivoittimella ja harpilla mittakaavaan jo kymmenvuotiaana ja 12 -vuotiaana tiesin, että tahdon kouluttautua rakennusinsinööriksi. 15 -vuotiaana tiesin, että tahdon yrittäjäksi - lue Onnistujaksi. Sekin on toinen tarina, johon palaan myöhemmin.

Vuosituhannen vaihteen tienoilla loin mielessäni vision unelmieni tontista. Sen tuli olla suuri tontti metsän keskellä, omassa rauhassa, mutta kuitenkin peruspalveluiden äärellä. Tontille tuli olla tieyhteys valmiina ja myös sähkölinja. Sen tuli olla etelään avautuva loiva rinnetontti ja mieluiten kalliopohjainen. Täysi puusto oli myös toivelistalla, sillä puita on helppo kaataa, mutta vaivalloisempi kasvattaa. Lisäksi etäisyyden Helsinkiin tuli olla enintään 50 km ja se saisi maksaa enintään 150.000 mummonmarkkaa. Nämä vaateet ja toiveet kirjasin päiväkirjaani ja puhuin niistä avoimesti tutuille ja tuntemattomille tuolloin. Puhuin aina preesensissä, ikään kuin toiveeni olisi jo toteutunut. Arvaa löysinkö unelmieni tontin?

Tietenkin löysin. Kaikki toiveeni toteutuivat, aivan kaikki! Hintapyyntö oli tontista enemmän, mutta kauppa tehtiin euroissa tasan 150.000 mummonmarkalla eli vähän reilulla 25.000 eurolla. Etäisyys Helsinkiin, Kauppatorin rantaan, sekin oli tasan 50 km. Paratiisin rakentaminen kesti sitten noin puolitoista vuotta, jos omakotitalo nyt koskaan valmiiksi tulee? Muuttamaan pääsimme marraskuussa 2003. Samaisena päivänä tyttäreni äiti teki raskaustestin ja kertoi minulle perheenlisäyksestä, tyttäremme syntyi sitten seuraavana kesänä.

Elämä on vienyt, elämä on tuonut, elämä on antanut ja elämä on ottanut. Minä olen aina ollut oman elämäni kapteeni, vaikka joskus on tuntunut siltä, että enintään perämies tai konemestari. Yksi asia on kuitenkin vielä toteuttamatta, se on oman kirjan kirjoittaminen. Olen sen jo monesti aloittanut, mutta toistaiseksi en vielä koskaan epilogia kirjoittanut. Olisiko nyt sen aika? Toivon, että nyt on vihdoin sen unelman toteuttamisen aika. Sen jälkeen on kiinalainen viisaus osaltani täytetty.

Jaa tämä:
Jyrki Hämäläinen

"Kuka Minä Olen"- blogin kirjoittaja Jyrki Hämäläinen avaa ovia suomalaisen miehen, insinöörin ja menestyneen yrittäjän sielunmaisemaan. Jykä käyttää blogitekstien inspiraationa Merja Takamäen Kuka minä olen -kirjaa. Jykä on seikkailija, innostuja ja onnistuja. Hänen positiivinen sekä elämää ja ihmisyyttä kunnioittava elämänasenne huokuu hänen teksteistään. Hän etsii, yllättää ja rikkoo rajoja. Myös blogiteksteissään! – Kirsi –

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net