19.03.2013

Kierrätyksestä

Nyt on ikään kuin muodissa puhua kierrätyksestä. Yleensä sillä tarkoitetaan erilaisten materiaalien tai kulutustavaroiden kierrättämistä, olivat ne sitten metalleja, vaatteita, huonekaluja tai jotain kodin elektroniikkaa. Kierrätystavarat hyödynnetään uusiksi usein sellaisenaan tai ottamalla niistä erilleen osia, jotka voidaan työstää uudelleen.

Harva tulee ehkä kuitenkaan pohtineeksi sitä, että loppujen lopuksi kaikessa kierrättämisessä on kysymys energian kierrättämisestä. Sekin puoli asiassa on helpompi mieltää, että lämpökattilassa poltetaan jotain materiaalia, jotta saadaan lämpöenergiaa, kuin että kaikessa kierrättämisessä olisi kysymys yhdestä ja samasta asiasta - universaalin energian kierrättämisestä.

Puhutaan siitä, että energiaa pitäisi säästää ja siten säästää luonnonvaroja. Toisaalta laittamalla energian kiertämään, teemme tilaa uudelle energialle. Miten tähän ristiriitaan pitäisi suhtautua? Voisiko yksi ohjenuora kaikessa kierrättämisessä olla se, että laittaa ns. ”hyvän kiertämään”? Mitä se voisi tarkoittaa käytännössä? Voisiko se olla sitä, että kaikessa siinä mitä teen, teen sen hyvin omintunnoin ajatellen tekeväni samalla hyvää niin itselleni kuin muille ihmisille ja myös luonnolle?

Voisiko se tarkoittaa sitä, että luovun kaikesta sellaisesta, jota en tarvitse jonkun sellaisen hyväksi, joka tarvitsee sitä ja teen sen vielä hyvillä mielin? Näin tekemällä ”lataan” sen esineen tai tavaran hyvällä energialla ja ikään kuin siunaan sen matkaan uuteen kohteeseensa samalla luottaen siihen, että saan itse aina sen kaiken, mitä tarvitsen.

Silloin kierrätys ei ole vain materian kierrätystä, vaan myös sen kaiken hyvän energian kierrätystä ja eteenpäin viemistä. Silloin se voi muodostua siunaukseksi niin minulle itselleni, joka lähetän energian kiertoon, kuin niille, jotka ottavat sen lähettämäni energian vastaan.

                                                                                                                                                                                                                                                                                                  Aurelius

Jaa tämä:
AM

AM on kanavoinut viisaita tekstejä Aurelius-nimiseltä henkioppaalta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net