29.01.2015

Keväisiä viestejä

Joulukuusi oli niin kaunis ja teki kerkkiä, joten pidimme sen Nuutin päivään asti. Kerkät ennakoivat kevättä, kuten maljakossa olevien omenapuunoksien omenankukat. Otin omenapuunoksia sisälle joulukuun neljäs päivä. Sinä päivänä otettuja oksia sanotaan Pyhän Barbaran oksiksi (Pyhä Barbara oli vuonna 306 kuollut marttyyri). Niiden pitäisi kukkia jouluna. Joskus se on onnistunut, mutta tällä kertaa ne avasivat ensimmäiset kukkansa vasta 9. tammikuuta ja iloa viidestä kukkatertusta on ollut tähän asti.

Päästiin taas arkeen ja arkiaskareisiin. Mies tuli autotallista mukanaan metallisia hyllynkannattimia. Tinkasin häneltä mihin hän niitä tarvitsee. Aikansa vetkuteltuaan hän paljasti, että tarvitsi niitä makuuhuoneen yölampun suojatelineeseen. Lamppu on paksun verhon takana, mutta valo häikäisee siitä huolimatta, koska verhoa ei saa tiiviisti seinään kiinni.

Kannattimet oli tarkoitettu pieneen hyllyyn, joka tulisi lampun yläpuolelle. Hyllyn reunaan laitettaisiin verho. Arvaan kuka sen laittaisi, vaikka siitä ei puhuttu vielä tässä vaiheessa. Mies näytti pientä valkeaa kaunismuotoista hyllyä, jonka olin ajatellut laittaa terassille kukkahyllyksi. En ollut puhunut aikeestani, joten sanonut muuta kuin että kovin kuulosti työläältä ja monimutkaiselta koko suunnitelma. Minä olisin kiinnittänyt verhon suoraan lamppuun. Se ei kuulemma käynyt. Selityksestä en tullut hullua hurskaammaksi.

Harmitti se hylly. Menin jatkamaan mosaiikin tekemistä.

Jonkin ajan kuluttua herra tuli luokseni ja ilmoitti Neuvonantajan sanoneen: ”Sinä teet aina kaiken vaikeimman mukaan. Helpointa on, kun otat lasikuvun irti ja maalaat sen, – sitä paitsi vaimosi tarvitsee sitä hyllyä!”

Kaunis kiitos Neuvonantajalle hyllystä. Laitan sille kesällä sinisiä kukkia ja hopeaputouksen, se ryöppyää siitä kauniisti.

Irmeli

 

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net