23.05.2017

Keiden kanssa minä vietän eniten aikaani?

Sanotaan, että ihminen on summa niistä viidestä ihmisestä, joiden kanssa hän viettää eniten aikaa.

Ehdottomasti eniten aikaa vietän itseni kanssa, tasan 24 tuntia vuorokaudessa ja seitsemän päivää viikossa, keskimäärin 365 päivää vuodessa. Olen vapauttanut itseni avioliiton kahleista ja muuttanut omilleni loppukesällä 2014 eli puhumme sen jälkeisestä aikakaudesta ja nykyhetkestä. Tyttäreni on todennäköisimmin hän, jonka kanssa vietän eniten aikaani. Toisaalta hän on 50 % geeniperimältään minä, joten voiko häntä laskea tässä tehtävässä mukaan? Varmuuden vuoksi jätän hänet nyt huomioimatta.

Jos ja kun viikon tunnit lasketaan yhteen, niin tulos on silloin 7 vrk x 24 h = 168 tuntia. Keskimäärin nukun joka yö sen seitsemästä kahdeksaan tuntia eli keskimäärin siis noin 53 tuntia viikossa, jäljelle jää vielä noin 115 valveillaolo tuntia. Kuten huomaat, niin minulla on varsin matemaattinen lähestymistapa tähänkin asiaan, mutta minkä insinööri omille karvoilleen mahtaa?

Työtä teen viikkotasolla Onnistujamaisesti noin 30 - 50 tuntia viikossa, joskus vähemmän, varsin usein enemmän. Pääosin teen etenkin talvikaudet toimistotöitä, jolloin olen tekemisissä paljon työntekijöideni kanssa. Heitä työskentelee tällä hetkellä neljä henkilöä minun lisäkseni samassa toimipisteessä. Heidän kanssaan vietän siis keskimäärin ehkä 20 - 40 tuntia yhdessä viikkotasolla, mutta toisaalta me jokainen keskitymme kuitenkin omiin työtehtäviimme, emmekä aivan mahdottomasti jaa henkilökohtaisia asioita keskenämme. Kuuluvatko työkaverit tämän tehtävän määritelmiin? Auta armias niitä, joilla on suurperhe tai ovat työssä yli viiden hengen työyhteisöissä, kuinka tämä tehtävä tulisi oikein tehdä?

Ehdottomasti tuohon Top-vitoseen kuuluu rakas naisystäväni Evelin. Tällä hetkellä vietämme viikoittain keskimäärin yhdestä viiteen iltaa ja yötä yhdessä. Enää siis vain neljä, keitä he ovat? Minulla on viisi erinomaista ystävää, mutta vain yksi heistä, Kirsi, asuu tällä samalla paikkakunnalla, kuin minä. Kirsin kanssa viestittelemme monta kertaa viikossa ja näemme noin joka toinen viikko. Tulevaisuudessa näemme todennäköisesti huomattavan paljon enemmän, sillä olemme tehneet jo päätöksen siitä, että käynnistämme yhdessä liiketoiminnan. Kirsi on siis toinen, entäpä muut?

Minulla on todella paljon kavereita, joita tapaan silloin tällöin, heitä ei kuitenkaan oikein voi tähän laskea mukaan. Teemu on pitkäaikaisin ystäväni, kävimme tekun yhdessä ja olemme olleet hyviä ystäviä jo lähes 30 vuotta. Teemun kanssa soittelemme tai viestittelemme ehkä noin kerran viikossa ja näemme muutaman kerran vuodessa. Teemu on siis kolmas, enää kaksi. Kolmas erittäin hyvä ystäväni on minun ns. henkinen isoäitini Maareta. Hän asuu Lapissa, Karigasniemellä. Minä asun Etelä- ja Keski-Suomessa, asuntoni on Keski-Uudellamaalla ja ympärivuotisesti asuttava loma-asuntoni on Joutsassa. Maaretan kanssa näemme useampia kertoja vuodessa ja vietämme keskenämme silloin todella paljon aikaamme keskustellen.

Vielä yksi Evelin, Kirsin, Teemun ja Maaretan lisäksi? Heidän lisäkseen minulla on vielä kaksi erinomaista ystävää, Tarja ja Seppo. Tarja asuu nykyään Rovaniemellä, mutta silti tapaamme kerran tai pari vuodessa. Seppo asuu yli puolet vuodesta vaimonsa kanssa Thaimaassa, mutta kesäisin näemme useamman kerran ja mm. golfaamme mahdollisuuksien mukaan muutaman kierroksen yhdessä. Sitten on vielä yhtiökumppanini, hänen kanssaan keskustelemme viikoittain puhelimitse tai silmätysten. Vuodet ovat tehneet meistä erinomaiset ystävät keskenämme.

Näin ollen, minä olen siis enemmän, kuin viiden hyvän ystäväni summa - Evelin, Kirsin, Maaretan, Tarjan, Teemun, Sepon ja yhtiökumppanini. Neljä naista ja kolme miestä eli yhteensä seitsemän summa ja minä olen siis kahdeksas. Näiden ihmisten summa minä todella mielelläni olen. Minulla on vain ylistäviä sanoja heistä jokaisesta. He kaikki ovat upeita ihmisiä, niin ulkoisesti, kuin ennen kaikkea sisäisesti. Minä olen todella kiitollinen heidän jokaisen ystävyydestä, he kaikki ovat minulle tärkeitä.

Olipa varsin haasteellinen tehtävä. Kenen kanssa Sinä vietät eniten aikaasi, jos lapsiasi ja työkavereitasi ei huomioida? Keiden ihmisten summa Sinä olet?

Jaa tämä:
Jyrki Hämäläinen

"Kuka Minä Olen"- blogin kirjoittaja Jyrki Hämäläinen avaa ovia suomalaisen miehen, insinöörin ja menestyneen yrittäjän sielunmaisemaan. Jykä käyttää blogitekstien inspiraationa Merja Takamäen Kuka minä olen -kirjaa. Jykä on seikkailija, innostuja ja onnistuja. Hänen positiivinen sekä elämää ja ihmisyyttä kunnioittava elämänasenne huokuu hänen teksteistään. Hän etsii, yllättää ja rikkoo rajoja. Myös blogiteksteissään! – Kirsi –

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net