07.09.2017

Kehon energioiden havaitseminen

Energioista puhutaan paljon, on parantavaa energiaa, erilaisia energiahoitoja, energiaa saa ravinnosta. Elämänenergialle on eri kulttuureissa omia nimiä. Tutuimpia lienevät Kiinan qi tai chi ja intialaisen joogaperinteen prana.

MITEN ENERGIA ILMENEE MINUSSA? MITEN VOIN HAVAITA OMIA ENERGIOITANI?     

Kirjassaan ”Tasapainota kehosi energiat” Donna Eden antaa pari yksinkertaista ohjetta.

- Hiero voimakkaasti käsiäsi yhteen muutaman sekunnin ajan ja vie ne sitten noin 15 sentin päähän toisistaan.

- Pidä kädet niin ja tunnustele niiden väliä. Voit tuntea koskettavasi jotain pehmeää.

- Kokeile viemällä käsiäsi lähemmäs toisiaan ja sitten kauemmaksi toisistaan.

- Ellet tunne mitään, hiero uudelleen voimakkaasti käsiä yhteen ja pyöristä kätesi kuin pitäisit palloa niiden välissä. Tunnustele ”energiapalloa” pehmeästi eri puolilta aivan kuin tekisit lumipalloa.

- Kokeile myös toista tapaa saada kosketusta kehosi energioihin.

- Hiero käsiä voimakkaasti yhteen.

- Laita kätesi rinnan eteen noin 10 sentin päähän kehosta.

- Pyöritä kättäsi hitaasti vastapäivään.

- Keskity tuntemaan kaikki hienovaraiset tuntemukset sekä rinnassa että sormissa ja kämmenissä. Liikutat kättäsi sydänchakran energiakentässä ja kätesi ottaa vastaan sen energioita. Me rekisteröimme tällaisia tuntemuksia, mutta emme välttämättä tule niistä tietoisiksi ellemme ole tottuneet havaitsemaan niitä.

- Laita sitten oikea kätesi samalle kohdalle ja pyöritä sitä myötäpäivään. Huomaatko samankaltaisia tai erilaisia tuntemuksia?

Energia, jota voit tuntea käsissäsi ja rintasi kohdalla, antaa tuntuman energioista, jotka koko ajan liikkuvat, pyörivät ja kieppuvat kehosi läpi.

Kuten kätemme välittävät sähkömagneettista energiaa, sitä välittävät myös chakrat – kehon energiakeskukset – ja meridiaanit, jotka kuljettavat energiaa kaikkialle kehoomme. Meridiaanien ja chakrojen energia seuraa käsien liikettä, ja sen vuoksi pystymme käsillämme ohjaamaan niitä.

Sähkömagneettinen säteily etenee aaltoina. Sen kirjoon kuuluvat radioaallot, mikroaallot, infrapunasäteily ultraviolettivalo, näkyvä valo, ultraviolettivalo, röntgensäteily ja gammasäteily, ja näitä pystytään mittaamaan.

Sähkömagneettisten energioiden ohella kehoissamme virtaa sähköisiä energioita ja hienoenergioita.

Einstein on kuvaillut hienoenergioita energioiksi, joista olemme tietoisia niiden vaikutusten vuoksi, mutta joita ei pystytä havaitsemaan mittalaitteilla.

Nykyään se on mahdollista. William Tiller kollegoineen Stanfordin yliopistosta on kehittänyt laitteen osoittamaan, että on olemassa sellainen energiakenttä, joka ei kuulu sähkömagneettisen säteilyn spektriin.

Monet parantajat osaavat käyttää hienoenergioita elinvoiman ja terveyden palauttamiseen. Mielenkiintoista on, että Tillerin laite on näyttänyt lisäksi, että tämä hienoenergiakenttä reagoi ihmisen aikeisiin. Jos ihminen esimerkiksi ajattelee kielteisiä ajatuksia, kenttä ilmentää erilaisia ominaisuuksia kuin silloin kun hän ajattelee positiivisia ajatuksia.

Aivan alussa, kun aloin työskennellä chakrojeni energioiden kanssa, puhdistaa ja tasapainottaa niitä, tunsin käsissäni usean chakran kohdalla voimakasta pistelyä puhdistusvaiheessa (pyörittäessäni vasenta kättäni vastapäivään chakran kohdalla). Kehossani pistelyä ei tuntunut, mutta aistin käteni liikkeen hoitokohdalla energiakentässäni. Pistelyn vaimennuttua tasapainotin chakraa pyörittämällä oikeaa kättäni myötäpäivään chakran yläpuolella.

Pistelevä tunne kädessä loppui muutaman kerran jälkeen, joten jotain muuttui.

Kuljettamalla kättään korkeintaan noin 10 senttiä kehon yläpuolella, voi löytää kohdan, jossa on jokin häiriö tai sellaisen, joka aikaansaa kipua jossain muualla kehossa. Kädessä saattaa tuntua pistelyä, erilaista värähtelyä kuin muualla tai jokin kohta on ympäristöään lämpimämpi.

Kun saat omakohtaisen tuntuman omiin energioihisi, voit alkaa hoitaa ja ohjata niitä toimimaan tehokkaammin ja pitämään sinut terveenä ja energisenä.

Syystunnelmin

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net