19.02.2016

Kausihuolto

Olen saanut kokea hieman hankaluuksia autoni kanssa. Öljyt valuvat tyhjiin tavallista nopeammin. Ja moottori meinasi ihan leikata kiinni, kun en ollut tarkistanut öljyn tilannetta tarpeeksi usein. Auto on minulle tärkeä väline, jolla pääsen liikkumaan monen työpaikkani välillä. Nytpä siis huomioni kiinnittyy heijastuksen lakiin: mitä öljykato voisi merkitä minulle itselleni? Leikitelläänpä ajatuksella.

Auto olen siis minä. Voisin ajatella, että moottori on sydän. Öljy voisi olla veri. Vereni siis kuluu tavallista nopeammin, eikä ruoki sydäntäni sen tarvitsemalla tavalla. Oireet voisivat viitata gynekologisiin vaivoihin, mutta niihin emme paneudu nyt. Juurichakran epätasapaino nousee myös mieleeni. Haluan katsoa tilannetta vielä eri kannalta. Sydämeni kuormittuu parhaillaan melko monesta eri asiasta niin fyysisellä kuin henkiselläkin tasolla, joten se tarvitsee jaksaakseen runsaan määrän hyvälaatuista verta. Aivan kuten auton moottori tarvitsee öljyä toimiakseen moitteettomasti. En ole laiminlyönyt autoni huoltoa; olen kiltisti pitänyt huotoväleistä kiinni ja vienyt auton ihan merkkihuoltoon. Auto vaan tuntuu tarvitsevan tällä hetkellä enemmän hoivaa kuin yleensä. Onko näin siis myös itseni kanssa?
 
Olenko pitänyt huolta omasta huollostani ja huoltoväleistä? Olenko käyttänyt itseni merkkihuollossa? Mitä merkkihuolto voisi omalla kohdallani tarkoittaa? Vastaukset nousevat mieleeni pikkuhiljaa: ei, en ole pitänyt itseni huollosta yhtä hyvää huolta kuin autoni huollosta. Huoltovälit venyvät ja hieman halvemmat öljyt ovat saaneet kelvata, vaikka moottoria kulutetaan armotta pitkiä päiviä. Ravinnon laatu nousee heti mieleeni. Miksi se meneekin niin, että kun stressitasoni kohoaa, alan syömään huonommin, vaikka sen pitäisi mennä juuri päinvastoin? Jotta kehoni ja mieleni pystyisivät vastaamaan nousseisiin vaatimuksiin ja paineisiin, pitäisi ruokavalion olla puhdasta ja juuri minulle sopivaa. Kuinka moni on huomannut saman ilmiön? Sama juttu meinaa toistua, kun on vaikkapa sairas ja sängynpohjalla parantelee itseään: mieli tekee tuolloin monesti epäterveellistä ruokaa. Sairauden yhteydessä mielihalut riippuvat kyllä vahvasti siitä, mistä sairaudesta on kyse. Muistan, että kuumesairauden jälkeen minun on tehnyt mieli syödä hyvin puhdasta ja kevyttä ruokaa; kuumeen myötä kehosta on poistunut epäpuhtauksia ja ruokavaliolla puhdistusta voidaan pitää yllä ja jatkaa.
 
Itsensä käyttäminen merkkihuollossa voisi tarkoittaa vaikkapa käymistä jossain ihanassa hemmotteluhoidossa, kylpylässä, kauneushoitolassa tai muussa paikassa, jossa rentoutuminen on taattu. Ystävän tai puolison tekemä hieronta on sekin tietysti ihana asia, mutta ammattilaisella käynti silloin tällöin tuo ylellisyyttä elämään. Pieni luksus elämässä nostattaa ainakin omaa mieltäni ja värähtelyäni. Miten pitkään aijon kuluttaa omaa moottoriani vaihdattamatta öljyjä? Niin kauan, että moottori lopulta simahtaa täysin? Kyseeseen voisi tulla esimerkiksi burn out - loppuun palaminen. Toivottavasti en päästä tilannetta niin pitkälle!
 
Lupaan ottaa nyt tilanteen haltuuni ja tehdä itselleni kunnon kausihuollon. Aijon löytää itseni jostain rentouttavasta ja terveyttäni ylläpitävästä hoidosta piakkoin. Niin, tuota "piakkoin" sanaa voidaan tulkita monin eri kääntein. Mutta haluan tosissani nyt hemmotella itseäni. Minusta on paljon enemmän hyötyä muillekin, kun olen hyvällä tuulella ja paremmassa kunnossa fyysisesti ja henkisesti. Kiitän jo enkeleitäni siitä, että he ohjaavat minut juuri oikeaan hoitoon juuri oikealle henkilölle. Kiitos kiitos kiitos.
 
Aur-enkelini kanavointi 3.2.2016
 
"Niin armollinen kuin olet itsellesi niin armollinen olet toisille. Kun pystyt antamaan anteeksi itsellesi pystyt antamaan anteeksi muille. Tarvitaanko lopulta anteeksiantoa? Onko mitään anteeksiannettavaa? Kaikki on tässä ja nyt. Olet yhtä valon kanssa. Kaikki ovat yhtä valon kanssa. Voiko valossa olla jotain pahaa tai väärää? Voiko suuressa suunnitelmassa olla heikkouksia? Voiko luonnon kiertokulkua estää? Asiat tapahtuvat vääjäämättömästi, sillä niiden kuuluu tapahtua juuri siten kuin ne tapahtuvat. Ei ole mitään anteeksiannettavaa. On vain tämä hetki. Ja kaikki hetket yhtä aikaa. Ajan kudelmat nivoutuvat herkällä tavalla yhteen muodostaen kokonaisuuden jota et hahmota ehkä heti. Mutta kun pääset jyvälle asian laidasta ymmärrät suuren viisauden kaiken takana. Merkitys löytyy kaikesta. Voit ymmärtää merkityksen kun valitset niin. Valintasi on aina oikein. Muistathan sen. Sinä olet aina oikeassa paikassa, oikeaan aikaan. Sitä teet oikeita asioita oikeiden ihmisten kanssa. Muuten et olisi juuri siinä paikassa missä olet nyt. Ajattelet oikeita asioita, tunnet oikeita tunteita. Tunteitten kanssa ole tietoinen, että tunteet ovat vähemmän kuin todellinen sinäsi. Ajatusten kanssa ole tietoinen, että ajatukset ovat eri kuin korkeampi minäsi. Näiden kaikkien tasojen kanssa on mahdollista elää kaunista ja tasapainoista elämää oppien koko ajan uutta. Ja se on ihmiselämää parhaimmillaan. Nauti elämästä. Nauti oppimisesta. Nauti hetkestä. Kaikki tapahtuu nyt. Nyt on elämäsi paras hetki."
 
Mitäpä tuohon enää lisäämään. Eli muutan ajatukseni "piakkoin" itseni hoidosta siihen, että hoidan itseni nyt, hemmottelen itseäni nyt. Olen onnellinen juuri nyt!
 
Mahtavaa helmikuuta rakkaat lukijat! Hoidetaan se tärkein ihminen eli itsemme kuntoon ja sitten vasta muut. Tiedän, haaste toteuttaa käytännössä, mutta kiitetään jo etukäteen enkeleitä heidän avustaan ja neuvoistaan itsemme hoidossa.
Jaa tämä:
Tanja Kettumäki

Elämää ja enkeleitä blogin takana on lahtelainen ALH enkelihoitaja ja -kouluttaja, regressiohoitaja, perinteisen lääketieteen akupuktuurihoitaja ja muusikko Tanja Kettumäki. Blogissaan hän kirjoittaa kokemuksistaan ja elämästään enkeleiden kanssa. Selestial.fi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net