24.08.2015

Katkeruudesta

Katkeruuden takana on aina kipu. Joskus tuon katkeruuden juuret ulottuvat niin syvälle, että niitä on enää vaikea löytää, vaikka haluaisikin.

Koska katkeruuden takana on kipu, tie katkeruuden hellittämiseen on kivun hellittäminen. Ennen kivun hellittämistä ja työstämistä on katkeruutta kantavan tehtävä valinta sen puolesta, että haluaa päästä eroon katkeruudestaan ja sen alla olevasta kivusta.

Miten voin päästä eroon kivustani ja katkeruudestani, jollei minulla ole keinoja eikä tukea kipuni käsittelyyn?

Katkeruuden takana on kokemus vääryydestä. Miten voin saada oikeutta ja oikaistuksi itseeni kohdistuvan vääryyden, jollei siihen ole mahdollisuutta?

Siinä tapauksessa astuu kuvaan luopuminen. Sellainen luopuminen, joka merkitsee omista oikeuksista luopumista ja kaikenlaisesta hyvityksen hakemisesta. Ymmärrys siitä, ettei elämässä voi saada kaikkea ja sen hyväksyminen, ettei elämä ole aina oikeudenmukaista ns. lyhyessä juoksussa, voi auttaa katkeruuden voittamisessa.

Mutta eniten meitä voi auttaa luottamus Jumalaan ja hänen hyvään tahtoonsa meitä kohtaan, vaikka olisimme kuinka epäonnistuneet inhimillisen mittapuun mukaan.

Jumala meitä armahtakoon ja auttakoon kipujemme, katkeruutemme ja sairautemme kanssa.

                                                                                                                    Aurelius

Jaa tämä:
AM

AM on kanavoinut viisaita tekstejä Aurelius-nimiseltä henkioppaalta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net