29.08.2017

Kaikki on hyvin, ellei jopa loistavasti?

Tänään on 22.6., eilen oli kesäpäivänseisaus. Pessimisti ajattelee, että kesä meni jo, tänään on syksyn ensimmäinen päivä. Optimisti ajattelee, että pikku kesä päättyi eilen ja tänään on Ison kesän ensimmäinen päivä. Realisti ajattelee kesän olevan puolivälissä. Mitä minä ajattelen? Onko lasini puoliksi täynnä vai puoliksi tyhjä?

Elämässäni on kaikki todella hyvin, mutta minusta on tullut monessa mielessä saamaton ja laiska. Toisaalta useimmiten vertaan itseäni siihen minään, joka kolmekymppisenä perusti oman yrityksen ja jolla oli ”hirveä” draivi yli 10 vuotta päällä. Sitä Jyrkiä ei enää ole. Pitäisikö edes olla?

Nyt olen elämässäni elänyt kaksi suurta kriisiä läpi. Ensimmäisen jo alle kolmikymppisenä vuosituhannen vaihteen molemmin puolin, kun pari-kolme pitkää vuotta podin loppuun palamista. Viimeiset reilu kolme vuotta olen elänyt läpi toista suurta kriisiäni, avioeroa. Yli 20 vuotta kestänyt suhteemme päättyi eroon keväällä kolme vuotta sitten.

Olenko selvinnyt voittajana vai häviäjänä kriiseistäni? Kriisieni keskellä elämäni tuntui usein siltä, että mikään ei kanna, mistään ei saa otetta, mikään ei kiinnosta, mikään ei innosta. Usein tuntui siltä, että haluaisi luovuttaa. Usein tuntui siltä, että tämä elämä on nähty, haluaisin pois, jonnekin muualle, jonnekin parempaan ja levollisempaan. Usein nukkumaan mennessäni toivoin, että ei olisi niin väliksi, vaikken aamulla enää heräisi.

Tänä aamuna heräsin tähän uuteen kesäiseen päivään. Heräsin tähän päivään täällä uudella loma-asunnollani Ranta-Lepolassa. Nyt olen ollut tämän paikan uusi onnellinen omistaja reilun kuukauden. Ensimmäisen kuukauden aikana vietin täällä peräti 18 yötä. Tämä on ollut minun elämäni suurin unelma, ympärivuotisesti asuttava loma-asunto järven rannalla, omassa rauhassa. Tämä paikka kattaa kaikki toiveeni, täältä on vajaan kahden tunnin ajomatka vakituiseen asuntooni – Kotikoloon. Täällä on suuri ja puhdas sekä kalaisa vesistö kahdella sivulla tonttia. Vesistön vastakkaisella rannalla on kansallispuisto. Loma-asunnossani on kaikki mukavuudet, on sähköt, kunnallistekniikka, sisä-wc, suihku, sauna, takka leivinuunilla, kaksi makuuhuonetta, iso olohuone, nukkumaparvi, lasitettu terassi, suuri ulkoterassi, erillinen autotalli jne. Huomenna putkimies tulee asentamaan vielä astian- ja pyykinpesukoneet, jonka jälkeen täällä on ihan kaikki, mitä vain toivoa voi.

Kaikki on hyvin, ellei jopa erinomaisesti, mutta silti en saa vain elämästäni oikein otetta. En todellakaan tiedä, mistä oikein on kysymys? Minulla on kaikki asiat erinomaisesti, ellei jopa loistavasti, mutta koen olevani saamaton ja laiska. Osaisinko olla itselleni armollinen ja antaisin itseni vain olla? Mitä minun vielä pitää saavuttaa? Minulla on jo riittävästi materiaa ja rahaa, mitä vielä tarvitsen lisää? Saisinko jo nyt alle 50 –vuotiaana nauttia kaikesta siitä, mitä olen elämässäni saanut aikaiseksi? Vai perustanko uuden yrityksen ja teen siitä moninkertaisen busineksen nykyiseen verrattuna? Tänään olen sitä mieltä, että olen tehnyt jo tarpeeksi, saavuttanut jo riittävästi. Minulla on vihdoin oikeus olla myös saamaton ja laiska. Mitähän ajattelen huomenna?

Jaa tämä:
Jyrki Hämäläinen

"Kuka Minä Olen"- blogin kirjoittaja Jyrki Hämäläinen avaa ovia suomalaisen miehen, insinöörin ja menestyneen yrittäjän sielunmaisemaan. Jykä käyttää blogitekstien inspiraationa Merja Takamäen Kuka minä olen -kirjaa. Jykä on seikkailija, innostuja ja onnistuja. Hänen positiivinen sekä elämää ja ihmisyyttä kunnioittava elämänasenne huokuu hänen teksteistään. Hän etsii, yllättää ja rikkoo rajoja. Myös blogiteksteissään! – Kirsi –

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net