23.12.2015

Jumalanpoika

Tämä kaunis legenda Kristus-lapsesta on vuosien takaa päiväkotiajoiltani, en tiedä muuta kuin että se on alun perin jostain saksalaisesta Legendoja Kristus-lapsesta kokoelmasta. Rohkenin silti laittaa sen tähän.

Kun pyhä yö saapui, tuli maan päällä aivan hiljaista. Oli kuin maailma pidättäisi hengitystään. Mutta taivaassa katsoivat enkelit ylöspäin korkeuksiin, sinne missä kerubien ja serafien joukot seisoivat Jumalan valtaistuimen äärellä.

Hetkessä avautui piiri, ja Jumalan valtaistuin tuli näkyviin taivaallisille. Silloin valtaistuimelta tuli esiin olento, joka oli niin kirkas ja valoisa, niin iloinen ja puhdas, että edes enkelten kielin häntä ei voi kuvata. Hän katsoi ystävällisesti enkelten joukkoa, joka rukoillen tahtoi nähdä Hänet. Sitten Hän astui sivuun ja Isän pyhän vakava katse kulki läpi taivasten korkeuksien. Hänen edessään avautui loistava tie syvemmälle ja syvemmälle aina maahan asti.

Mutta siellä taivaallinen joukko näki vain köyhän tallin, missä mies ja vaimo istuivat seimen ääressä ympärillään aasi ja härkä. Mies oli väsynyt. Vaimo käänsi katseensa taivaaseen päin, ja kun hän havaitsi hohtavan tien, hän kohotti käsivartensa.

Silloin astui valo-olento-Jumalan Poika, joka oli tullut esiin Jumalan valtaistuimen ääreltä, tälle hohtavalle tielle ja tuli alaspäin aina vain alemmaksi. Enkelit tervehtivät Häntä, saattoivat Häntä aina mahtavammaksi kohoavan laulun myötä.

Kun Jumalan Poika kulki ohi taivaallisten korkeuksien, muuntui Hän koko ajan. Hän tuli aluksi sellaiseksi kuin korkeimmat enkeliolennot, serafit ja kerubit, jättääkseen näiden enkelten muodon kuin viitan taakseen. Hetkisen Hän viipyi maata lähinnä olevien enkelten luona astuakseen alaspäin.

Ihmeellisesti loisti köyhä talli, kun Valo saapui Marian luokse ja kirkkauden varjo kumartui Marian ylle. Kirkkauden loiste hohti pienen lapsen silmistä, lapsen, jota Jumalan Äiti piti sylissään.

Silloin kaikuivat avaruudet enkelten laulusta ja maa toisti taivaista ylistyslaulua:

”Tänään on syntynyt Vapahtaja, Kristus Herra.”

Tämän yön jälkeen ei ole kerubien ja serafien piiri koskaan enää sulkeutunut. Yhä vielä johtaa loistava tie Jumalan valtaistuimelta maahan ja Kristus laskeutuu joka vuosi sitä pitkin Jumalan luota alas ihmisen luokse syntyäkseen ja tullakseen ihmisten kaltaiseksi, että Hänen valonsa kasvaisi ihmissydämissä, ja että ihmisten silmät loistaisivat samaa valoa kuin Kristus-lapsen silmät kerran olivat loistaneet.

Toivon joulurauhaa jokaisen sydämeen

Irmeli

Jaa tämä:
Irmeli Armiala

Kiinnostukseni henkisyyteen alkoi jo teini-iässä. Tutustuin eri virtauksiin ja kokemusta erilaisista henkisyyden ilmenemismuodoista on myös kertynyt runsaasti. Olen suomentanut useita henkisyyttä käsitteleviä esitelmiä ja pari kirjaa. Olin pitemmän aikaa toivonut saavani uusia ideoita ulospäin suuntautuvaan henkiseen työskentelyyn. Minua poltti halu tehdä jotain, jakaa kokemaani, mutten tiennyt mitä tekisin. Inna Thilin minulle pitämien mentorointien aikana avautui mahdollisuuksia, joita en ollut osannut ajatella. Niistä kehittyi idea blogin kirjoittamisesta.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net