12.04.2016

Joustavuus

Kontrollin tarve. Tästä haluan nyt päästää irti. Yrittäminen ja väen vängällä asioiden tekeminen. Nekin saavat jäädä. Mistä sinä haluat päästää irti?

Pikku hiljaa alan ymmärtää, että stressaaminen on turhaa. Tiedän sen tietenkin teoriassa, mutta elämänpyörteissä teoriatieto ei aina yksin riitä. Minun on todella tunnettava se, ymmärrettävä se sydämessäni asti. Jos jokin ei mene suunnitelmieni mukaan, löytyy asiaan aina kuitenkin jonkilainen ratkaisu. Tilanne pääsee monesti tästä huolimatta hämmentämään hieman, sillä usein ratkaisu ei ole ollut mielessäni ensimmäisenä tai ollenkaan. Eli ehkäpä ratkaiseva ominaisuus tällaisissa tilanteissa on joustavuus ja mukautuvaisuus.

Ajatukseni ohjautuvat upeaan Shen-akupunktuurikurssiin Hollantiin, johon pääsin osallistumaan opettaja Yair Maimonin johdolla jälleen kerran maaliskuussa. Sain lisäoppia kiinalaisessa lääketieteessä käytetyistä 5 elementistä ja siitä, miten ne ilmenevät meissä ihmisissä. Niin mielenkiintoista! On ihanaa katsoa ihmisiä ja elämää enenevässä määrin tämän teorian pohjalta ja huomata, että käveleviä "oppikirjaesimerkkejä" löytyy koko ajan, aivan silmieni edestä. Suhtautumiseni erilaisiin ihmisiin ja tilanteisiin heidän kanssaan helpottuu, kun näen ihmisten sisimmässä vaikuttavat elementit. Tämä järjestelmä antaa minulle ymmärrystä erilaisuudesta aivan samoin kuin esimerkiksi horoskoopit.

Otetaanpa tästä 5 elementistä esimerkiksi nyt vaikkapa mainitsemani mukautuvaisuus: se on tyypillistä Vesi-elementille, ainakin silloin kun Vesi on oikealla paikallaan ja hyvin balanssissa. Vesi elementtinä pystyy ottamaan aina kulloisenkin paikkansa muodon: jos kaadat sen lasiin, sen muoto määräytyy lasin mukaan. Kukkaruukkuun kaadettaessa se jakautuu täysin erilailla, puhumattakaan mitä vedelle tapahtuu, kun se jäätyy. Kaikesta huolimatta se on silti vettä. Voisi puhua myös, että Vedelle on tyypillistä sopeutua ympäristöönsä ja imeä siitä vaikutteita itseensä vahvasti; Vesi saattaa hämätä omalla olemuksellaan helposti ja antaa itsestään melko erilaisenkin kuvan. Herkällä aistimisella tällaisesta ihmisestä löytyy kuitenkin ääretön herkkyys ja vahvuus. Vesi on luonnostaan intuitiivinen ja Vesi-elementin tulisikin löytää tasapaino ajattelun ja intuition välillä.

Vesi-elementti on luonnostaa virittynyt samalle aaltopituudelle pelon kanssa. Pelon ja varmuuden välimaastossa temmeltäminen on myös hyvin tuttua Vesi-elementille. Huomasin ystäväni aistivan todella herkästi toisten ihmisten pelkoja, mikä ei itseltäni luonnistu samalla tavalla. Mitä enemmän häntä tunnustelen ja havainnoin, sitä enemmän varmistun hänen ytimensä olevan Vesi; ystäväni todella opettaa minulle Vesi-elementistä paljon. Pelolle herkistyminen ei tarvitse tarkoittaa pahaa ja negatiivista. Tätä olen miettinyt jälleen: pelko voi parhaimmillaan ohjata meitä rakkauteen, palvella siis rakkautta! Pelkoa ymmärtämällä ja hyväksymällä siitä ei tule tabua tai mörköä, josta täytyy hinnalla millä hyvänsä päästää irti. Uskoisin, että herkimmillä ihmisillä pelot ovat aivan jokapäiväisiä tunteita, mutta niiden kanssa oppii elämään ja niitä pystyy kehittämään ja kultivoimaan. Ja mikä voimavara siitä tuleekaan, kun on sinut omien pelkojensa kanssa: omien pelkojensa ymmärtäminen auttaa auttamaan muita ihmisiä käsittelemään niitä ja päästämään niistä pikku hiljaa irti.

Pelon ytimessä on mahdollisuus äärettömään ja syvään viisauteen ja kestävyyteen. Tavoitteet ja pitkänlinjan suunnitelmat ovat myös kätkeytyneet pelon harhan alle. Muistakaa siis kaikki te, ketkä tunnistatte nyt Veden ominaisuuksia itsestänne, että Teissä on ääretön voima ja vahvuus sisällänne. Meissä kaikissa on.

Aur-enkelini kanavointi 1.4.2016

"Vesi on voimakkaampi kiveä ja kalliota. Se kuluttaa pitkäjänteisellä liikkeellään raon niihin, luo omat kulkureittinsä. Vesi löytää aina myös uuden kulkureitin, sitä eivät pidättele padot ja rajat. Tutustu omaan sisäiseen Veteesi. Ruoki sitä, rauhoita sitä. Anna Vedellesi tilaa liikkua, laajeta ja supistua luonnollisella tavalla. Muistathan sitoa ylimääräistä Vettäsi Maalla: anna tulvivan veden imeytyä rehevään maaperään: pidä huolta, että maaperä on multava. Ohjaa tarvittaessa vesimassoja salaojia pitkin oikeaan paikkaan, ettei liika vesi pääse mädättämään peltojasi. Pidä Vetesi tyynenä. Pidä mielesi tyynenä. Sillä kaikki on hyvin. Sinä olet oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Sinusta pidetään huolta."

Nyt kyllä tuntuu siltä, että kanavoinnissa taisi olla mukana henkimaailmasta myös kiinalaisen lääketieteen mestarinikin. Älkää peljästykö hieman symbolista kieltä. Teksi avautuu kyllä ajan kanssa ja voitte löytää siitä aivan omia merkityksiä itsellenne. Kuten tietysti aina kaikista kanavoinneista.

Ottakaamme huhtikuu vastaan joustavasti ja mukaudutaan tilanteisiin niiden vaatimalla rentoudella.

Elämästä nöyrästi iloiten, rakkaudella,

Tanja Kettumäki

Jaa tämä:
Tanja Kettumäki

Elämää ja enkeleitä blogin takana on lahtelainen ALH enkelihoitaja ja -kouluttaja, regressiohoitaja, perinteisen lääketieteen akupuktuurihoitaja ja muusikko Tanja Kettumäki. Blogissaan hän kirjoittaa kokemuksistaan ja elämästään enkeleiden kanssa. Selestial.fi

Jätä kommentti

Sähköpostiosoite jää vain ylläpidon tietoon.

info(at)kuudesaisti.net  |  juttuvinkit ja toimitukselliset asiat: toimitus(at)kuudesaisti.net  |  
Ilmoitusmyynti: mediamyynti(at)kuudesaisti.net